motieven waarom mannen vreemdgaan

Waarom gaan mannen vreemd? Alle motieven op een rij

Je hoort regelmatig over mannen die vreemdgaan. Misschien is de partner van je beste vriendin vreemdgegaan, heb je gehoord dat je de man van je collega haar bedrogen heeft of is jouw eigen partner een keer vreemdgegaan. Als je regelmatig verhalen hoort over mannen die hun partner bedriegen, is het niet zo vreemd dat je benieuwd bent naar hun motieven. In dit artikel gaan we wat dieper in op de motieven om vreemd te gaan. Zo lees je op deze pagina waarom mannen vreemdgaan, ofwel welke redenen ze kunnen hebben voor hun overspel.

Hij komt iets tekort in de relatie

Veel vrouwen denken dat mannen seks hebben met een ander omdat ze te weinig seks hebben met hun eigen partner. Het kan inderdaad zo zijn dat een man vreemdgaat door een tekort aan seks met zijn eigen partner, maar hij kan ook iets anders tekort komen in de relatie. Denk hierbij aan liefde, aandacht, een luisterend oor, een beste vriendin en ga zo maar door. Geef je je partner nooit aandacht, dan kan hij uiteindelijk ook verleid worden door een ander. Dit heeft dus lang niet altijd iets met seks te maken.

Hij weet zijn stress of onzekerheid niet te uiten

Sommige mannen gaan vreemd als ze veel stress ervaren (bijvoorbeeld op hun werk) of als ze onzeker zijn. Zeker mannen die onzeker zijn, gaan gemakkelijker vreemd dan mannen die zelfverzekerd zijn. Ze willen bevestiging dat ze de moeite waard zijn en als ze deze bevestiging niet (voldoende) van hun partner krijgen, gaan ze op zoek naar iemand anders om bevestiging van te ontvangen.

Hij heeft iemand ontmoet die hij niet kan weerstaan

Natuurlijk komt het ook voor dat een man vreemdgaat omdat hij iemand ontmoet heeft die hij niet kan weerstaan. Dit kan puur met seks te maken hebben, maar ook met een echte emotionele klik. Ontmoet hij een vrouw met wie hij echt een geweldige klik heeft, dan is de kans groot dat hij deze klik na een tijdje niet meer kan negeren en vreemdgaat.

Hij wil wraak nemen

Ben jij een keer vreemdgegaan? Dan kan jouw partner wraak nemen door zelf ook een keer met iemand anders af te spreken. Netjes is het zeker niet, maar het gebeurt wel. Overigens kan hij ook wraak nemen om andere redenen, bijvoorbeeld omdat jullie ruzie hebben gehad.

Hij denkt dat jullie relatie geen toekomst heeft

Denkt je partner dat jullie relatie geen toekomst meer heeft, bijvoorbeeld omdat jullie vaak ruzie hebben, dan kan hij ook vreemdgaan. Gaat het slecht in de relatie, dan is de grens om vreemd te gaan namelijk simpelweg sneller bereikt.

Bron: Succesindeliefde.nl


hoe herken je een catfish/nep persoon

Catfish – Word geen slachtoffer!

Dagelijks gaan er honderden mensen online een gesprek aan met een andere internetgebruiker. Hieruit volgen dikwijls sterke vriendschappen, maar nog vaker wordt men verliefd op de nieuwe chatgenoot. Sommige relaties houden jarenlang stand hoewel de personen in kwestie elkaar nooit in het echt gezien hebben. Pas op, want mogelijk word je slachtoffer van online oplichting.

De ultieme catfish

Natuurlijk voel je je enorm in de maling genomen als je dag in dag uit contact gehad hebt met iemand die gelogen heeft over zijn leven en identiteit. In het ergste geval hebben slachtoffers zelfs geld overgemaakt aan de nepvriend of cadeaus gestuurd. Een oplichter maakt ernstig misbruik van het vertrouwen dat hun slachtoffer in hem of haar heeft en de nepvriend komt vaak met zielige verhalen aanzetten, waardoor je als onschuldige internetgebruiker medelijden krijgt. Je wilt jouw nieuwe vriend of liefde helpen en gelooft hem of haar op zijn woord. Dit duidt vaak op online oplichting. Gebruik de tips in deze blog om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van online oplichting!

Nep contactpersoon herkennen

1. Serieuze gesprekken

Iemand die het na vijf dagen contact al voortdurend over relaties heeft, is vermoedelijk geen serieuze potentiële partner. Het duurt enige tijd voordat er sprake kan zijn van verliefdheidsgevoelens, dus wees op je hoede voor chatgenoten die beweren verliefd te zijn.

2. Er vindt nooit een ontmoeting plaats

Enkele maanden of eventueel weken na het eerste chatcontact ontstaat vaak de behoefte om je internetlover in het echt te zien. Als jouw chatvriend of -vriendin nooit kan afspreken of videobellen, weet je dat er iets niet in de haak is. Een catfish zal altijd een reden hebben waarom real life contact niet mogelijk is. De videocamera is kapot, hij of zij is ziek of heeft het druk met werk.

3. Doorgewinterde reiziger

Opvallend is dat een nep contactpersoon, naar eigen zeggen, altijd op grote afstand van jou is. Hij of zij zegt vandaag in Maastricht te zijn en morgen in Leeuwarden, maar onderweg kan hij nooit even bij jou langsgaan. Als je dit vaak hoort van jouw contactpersoon, moet je aanvoelen dat het geen zuivere koffie is.

4. Onduidelijk profiel

Je wilt jouw vriend of vriendin graag beter leren kennen, dus je gaat rondkijken op zijn profiel. Valt het je op dat er geen duidelijke informatie beschikbaar is wat betreft de woonplaats of geboortedatum van jouw internetcontact? Dan is de kans groot dat jouw contactvriend helemaal niet is wie hij of zij beweert te zijn.

5. Opvallende foto’s

Wat betreft de foto’s van een neppe contactpersoon kan het twee kanten opgaan. Óf de catfish heeft heel vage foto’s met ontiegelijk veel filters, zodat je zijn of haar ware identiteit niet achterhaalt, of juist prachtige modellenfoto’s die er veel te perfect uitzien. Wees dus realistisch als je naar de foto’s kijkt.

6. Onderzoek zijn of haar profielfoto

Via Google Image Search kun je foto’s googlen. Zoek eens uit of de foto’s die jouw crush je stuurt wel echt van hem of haar zijn. Misschien zijn ze wel gewoon van een andere account afgehaald.


bindingsangst is iets waar veel mensen last van hebben

Wat is bindingsangst en hoe kun je het verhelpen?

Iedereen twijfelt wel eens aan zijn of haar relatie. Dit is meestal slechts tijdelijk. Er zijn echter ook mensen die altijd vraagtekens zetten bij de relatie die zij op dat moment hebben of geen relatie durven aan te gaan, ook al zouden zij dat wel willen. Zij hebben last van bindingsangst. Hieronder lees je meer over wat de angst om je te binden precies inhoudt, hoe je het herkent, wat de oorzaken zijn en het allerbelangrijkste: hoe je het overwint.

Wat is bindingsangst?

Wie bang is om zich te binden, gaat geen relaties aan of is alleen geïnteresseerd in kortstondige relaties of een relatie met iemand die al “bezet” is. Als je er, ondanks de angst om je te binden, wel in slaagt om een langdurige relatie aan te gaan, krijg je het benauwd als deze relatie een nieuwe fase ingaat: samen een huis kopen, trouwen of kinderen krijgen. De kern van de angst om je te binden is de angst voor verlies. Je bent bang dat de ander je uiteindelijk in de steek zal laten, dat je je vrijheid kwijtraakt, de controle over je eigen leven verliet of een betere kans in de liefde misloopt.

Hoe kun je de angst om je te binden herkennen?

De angst om je te binden toont zich op verschillende manieren:

• Je wilt niet dat je familie en vrienden je nieuwe geliefde ontmoeten

• Je vraagt jezelf voortdurend af of de ander echt wel de ware is

• Je hebt snel het gevoel dat je partner te veel van je vraagt

• Je bent liever bij vrienden dan bij je partner of hebt meer aandacht voor je hobby's

• Je voelt je snel verveeld in een relatie en hebt dan de neiging om vreemd te gaan

• Je bekritiseert of kleineert je partner, zodat deze een punt achter de relatie zet

• Je hebt ook op andere gebieden moeite om je vast te leggen: een contract tekenen bij een werkgever, maanden van te voren je vakantie boeken

Oorzaken van de angst om je te binden

Aan de angst om je te binden, ligt vaak een andere angst ten grondslag, zoals angst voor het onbekende of de angst om te falen. Ook de angst om verlaten te worden is nauw verwant aan de angst om je te binden. Slechte ervaringen in het verleden (ouders die je geen gevoel van veiligheid gaven of eerdere vriendschappen en liefdesrelaties waarin je diep door de ander bent gekwetst) zijn hiervan meestal de oorzaak. De angst om je te binden is een psychologisch verdedigingsmechanisme om jezelf te beschermen tegen pijn.

Hoe kom je af van de angst om je te binden?

Accepteer niet zomaar dat je bang bent om je te binden en durf je angst onder ogen te zien. Onderzoek waar je nu eigenlijk bang voor bent en hoe deze angst verband houdt met eerdere ervaringen. Ook is het heel belangrijk om naar je geliefde toe open te zijn over je angsten. Zeg het ook vooral wanneer je meer ruimte voor jezelf nodig hebt of tijd om de relatie te laten groeien. De ander zal zich dan niet persoonlijk afgewezen voelen, waardoor de relatie meer kans van slagen heeft. Het is zeer aan te bevelen om een psycholoog te bezoeken. Een psycholoog kan je helpen om onjuiste overtuigingen en onverwerkte emoties aan te pakken. Ook kun je in de therapeutische relatie nieuwe ervaringen opdoen die eerdere vervelende ervaringen in het contact met anderen corrigeren.


ontdek of jouw partner vreemdgaat en een affaire heeft

5 Signalen dat jouw partner vreemdgaat

De statistieken liegen er niet om, steeds meer mensen houden er naast een gewone relatie een affaire op na. De verleiding van die knappe collega of sympathieke ober in het koffiehuis is soms te groot. De overspelige partij zal uiteraard steeds zijn best doen om alle mogelijke sporen naar het vreemdgaan te wissen. Toch zijn er een aantal signalen die er kunnen op duiden dat jouw partner er een buitenechtelijke affaire op nahoudt. Het gebeurt overigens vaak via de datingsite secondlove. We sommen er hieronder vijf op!

Kledij

Kleedt jouw partner zich sinds een tijdje weer netter en houdt hij of zij veel meer rekening met het uiterlijk alvorens de deur uit te stappen? Een vleugje lippenstift, een knappe das of wat gel in de haren. Of zie je regelmatig nieuwe outfits in de kast hangen? Wie vreemdgaat wil er steeds goed uit zien voor de nieuwe vlam en zal daar ook zijn of haar best voor doen. Een nieuwe outfit af en toe of reservekledij in de wagen kan hier zeker op duiden.

Douchen na het werk

Indien jouw geliefde een kantoorjob heeft maar na het thuiskomen af en toe een douche neemt zonder specifieke reden, dan kan dit wijzen op het letterlijk wegspoelen van bewijzen. Bij vreemdgaan is er uiteraard veel intiem contact, waardoor geuren van parfum of deodorant of eventueel lichaamsgeuren kunnen uitgewisseld worden. Deze geuren verbergt de vreemdgaande partij graag door regelmatiger te douchen.

Overwerk en late meetings

Overwerk of vergaderingen na de werkuren die veel meer voorkomen dan vroeger zijn bij de meest gebruikte smoezen die een overspelige man of vrouw gebruikt. Wees uiteraard niet meteen op je hoede indien je geliefde af en toe overwerkt. Als hier geen verdachte wijzigingen in het gedrag op te merken zijn ten opzichte van vroeger kan dit zeker de waarheid zijn. Toch vraagt dit soort gedrag een verhoogde houding van alertheid. Is jouw partner de enige van zijn of haar collega's die steeds overwerkt? Of is het steeds met één specifieke medewerker, al dan niet van het andere geslacht?

Telefoon

Sms'jes die je niet mag lezen, onbekende oproepen die in een andere kamer worden beantwoord. Dit kunnen signalen zijn van een overspelige vriend of vriendin. Berichten en telefoongesprekken kunnen bewijs betekenen en dat weet de overspelige ook. De gsm stiekem controleren kan eventueel wel resultaat opbrengen, maar meestal worden berichten of gemiste oproepen snel uit het toestel verwijderd waardoor er weinig sporen achtergelaten worden. Rechtstreekse confrontatie bij de zoveelste stiekeme sms is een betere aanpak.

Weinig zin in intiem zijn

Een knuffelbeer die plots veel minder behoefte heeft aan affectie haalt misschien zijn intiem contact bij een andere bron. Bij de meeste relaties maakt de vurigheid van de start van de relatie wel plaats voor geborgenheid. Een vermindering van intimiteiten hoeft dus niet steeds te wijzen op een affaire.

Besluit

De besproken signalen kunnen steeds een andere reden hebben dan het vreemdgaan van je man of vrouw. Toch ben je beter wat op je hoede bij plotselinge wijzigingen in het gedrag van je geliefde. Alertheid zal de waarheid ooit wel aan het licht brengen.


cheatnow veilig een affaire

Cheatnow

Op dit moment vind je waarschijnlijk maar weinig sexdating websites zoals Cheatnow. De website ziet er fris uit en functioneert uitstekend op zowel mobiele apparaten als op de laptop. Aanmelden kan uiteraard gratis om eens rond te kijken, bovendien ontvang je 5 gratis credits bij aanmelding! Het hoeft niet per se te gaan om fysieke sexdates. Seksuele fantasieën uitwisselen met foto's en geile berichtjes versturen is iets waar heel veel mensen al tevreden mee zijn.

Gratis Cheatnow proberen
 

Doelgroep van Cheatnow

Cheatnow richt zich op veel mensen. Zo zijn er veel mensen die wel een affaire willen maar niet de stap durven te zetten tot fysiek contact met iemand. Die mensen gaan veel opzoek naar hitsig en opwindend schriftelijk of foto contact. Naaktfoto's worden bij Cheatnow veel verstuurd. Uiteraard is het ook bedoeld voor de mensen die wel een fysieke sexdate wilt hebben. Hiervoor moet je misschien wel iets langer zoeken maar de mogelijkheid is zeker aanwezig.

Waarom hier aanmelden

Er zijn zoveel keuzes die je kunt maken als het gaat om een datingsite waar je sekscontact wilt hebben. Waarom juist Cheatnow kiezen? Allereerst is het een vrij nieuwe erotische datingsite. Het ledenbestand is dus nog vrij nieuw en daarom dus de leden nog wat actiever. Daarnaast is het hele systeem aangepast op de moderne samenleving. Jij kunt zoals je gewend bent vanaf je computer of laptop in contact komen met mensen. Maar je kunt ook makkelijk onderweg met je smartphone of tablet berichtjes of foto's blijven versturen.

Bovendien kun je hier gratis een profiel aanmaken met een paar muisklikken. Of je later gaat betalen is helemaal aan jou. Bevalt jou het soort leden van de website? Kun jij eruit halen wat je wilt? Dan is het wel aangeraden om betaald te flirten of sexdaten hier.

Kosten Cheatnow

Voor uitgebreide mogelijkheden en constant optimaal gebruik kun je ervoor kiezen om van jouw gratis account een betaald account te maken. Je hebt geen maandelijkse kosten. De goedkoopste optie is als je een groot creditpack afneemt. Dit is in aanschafwaarde wel het duurst maar in verhouding heb je meer waar voor je geld. Hieronder vind je een overzicht van de kosten:

Gratis Cheatnow proberen
 

XSMALL 40 credits 8 Messages / €1,25 per message €10,00
SMALL 90 credits 18 Messages / €1,11 per message €20,00
MEDIUM 175 credits 35 Messages / €1,00 per message €35,00
LARGE 440 credits 88 Messages / €0,85 per message €75,00
XLARGE 830 credits 166 Messages / €0,75 per message €125,00

Jouw ervaring telt

Wij delen graag alle ervaringen met datingsites van mensen. Heb jij een profiel aangemaakt bij Cheatnow en ben je tevreden of helemaal niet tevreden? Laat jouw ervaring achter. Laat wel weten wat er precies wél en niet goed was aan de datingsite. Zo kunnen mensen een afgewogen keuze maken tussen de vele opties die online sexdating te bieden heeft.


lexa smartwatch dating app

Lexa komt met Smartwatch dating app

De populaire datingsite Lexa.nl heeft een nieuw soort dating applicatie ontwikkeld, namelijk een applicatie die met Android Wear werkt. Dit is de smartwatch van Android. Door gebruik te maken van de Android Wear dating app van de datingsite, kun je altijd en overal online daten. Je hebt hier namelijk nu alleen nog je horloge voor nodig. Het is de eerste datingsite met een eigen applicatie voor het Android Wear horloge. Tinder was al eerder te gebruiken op Android Wear, maar dit is wel de eerste datingsite met deze innovatieve uitbreiding. Voor meer info check het artikel op nu.nl.

De functies van de nieuwe Android Wear dating applicatie

De nieuwe dating app voor Android Wear heeft enkele basisfuncties die de datingsite zelf ook heeft. Denk hierbij aan de mogelijkheid om potentiële dates te zoeken, maar ook om profielen op te slaan bij je favorieten of met andere leden te flirten. Het enige verschil tussen de horloge app en de website van de dating dienst, is dat je de app bedient met je horloge en dus niet achter de computer hoeft te zitten om te daten.

Om de functies van de app te gebruiken op je Android Wear horloge, moet je bepaalde swipe bewegingen maken. Met de ene beweging kun je een profiel opslaan, met de andere beweging kun je flirten met een ander lid en weer met een andere beweging zoek je leuke singles in het ledenaanbod van de datingsite. Het is dus zaak om de swipe bewegingen van de app even onder de knie te krijgen voor je gaat daten, maar dit is gelukkig zo gebeurd. Wil je een bericht versturen via het horloge, dan dicteer je het te versturen bericht. Dit is misschien wat ongemakkelijk als je in de trein zit, maar lukt prima als je wat meer privacy hebt.

Daten met je horloge in Nederland: het is al mogelijk!

De Android Wear dating applicatie is op dit moment al te downloaden en te gebruiken in Nederland. Heb je de Android Wear in je bezit, dan kun je de app downloaden om online te daten op jouw innovatieve horloge. De app van is, net zoals veel andere apps op het innovatieve Android horloge, geheel gratis te downloaden. Wel heb je een betaald profiel nodig op de datingsite als je alle functies op de datingsite ook op jouw horloge wilt gebruiken.


frunniken profiel verwijderen en opzeggen

Frunniken opzeggen en verwijderen

Het lijkt wel of het expres gebeurt, het moeilijk maken van het verwijderen van een profiel of opzeggen van een lidmaatschap. Wij ervaren dat bij veel datingsites dit een lastig proces is. Dit terwijl het juist zo snel gedaan kan zijn. Daarom zorgen wij dat er voor jou een stappenplan klaar staat en uiteindelijk hopelijk volgt ook een video instructie voor het frunniken opzeggen. Wij stellen het overigens ontzettend op prijs als jij een review wilt achterlaten over Frunniken. Dit kan bij onze Frunniken review zodat men zich beter kan informeren. Ook als je niet tevreden bent kun je dit gewoon delen!

In 4 stappen jouw Frunniken profiel verwijderen

Stap 1:
Zorg dat je de website hebt geopend en je op het inlogscherm bevindt. Door linksboven in het scherm te klikken en je persoonlijke inloggegevens zul je bij jouw eigen profiel terecht komen. Klopt het wachtwoord niet? Vraag dan een nieuwe aan!

Stap 2:
Als je rechtsboven op de pagina kijkt zie je een tandwiel figuurtje. Klik hierop en je komt terecht op de pagina met jouw ‘instellingen'.

Stap 3:
Op deze pagina moet je helemaal naar beneden scrollen. Ergens zul je ‘Account opheffen' zien staan. Verander de ‘Nee' in ‘Ja'. Zodra je dit doet verschijnt er een kleine pop-up. Bevestig jouw wijziging door op ‘Ja' te klikken.

Stap 4:
Om het het verwijderen van jouw profiel definitief te maken moet je nog verifiëren via de mail. Nadat jij in stap 3 hebt bevestigt ontvang jij een mail. Klik hier op de link ‘bevestiging opheffing' om jouw frunniken profiel definitief te verwijderen.

Opzoek naar alternatieven?

Beviel Frunniken niet maar wil je nog wel een andere sex site proberen? Wij krijgen veel positieve ervaringen binnen over de datingsite Seksbuddy. Voor meer informatie kun je onze Seksbuddy review lezen, uiteraard kun je ook hier eerst gratis een profiel aanmaken.


een nieuwe dating app die tegen vleeskeuring is

Nieuwe dating app Vibes – Wat maakt deze uniek?

De online dating markt is nog altijd in ontwikkeling. Zo worden er niet alleen nieuwe datingsites gelanceerd, maar komen er ook regelmatig nieuwe dating apps op de markt. Eén van de nieuwste dating apps van dit moment, is de dating applicatie Vibes. Wat deze app zo uniek maakt, is het feit dat je elkaar leert kennen aan de hand van een goed gesprek. Je ziet niet meteen de foto van jouw gesprekspartner, maar krijgt deze pas te zien als je langer met iemand praat.

Hoe werkt de dating applicatie?

Om gebruik te maken van de dating app, maak je eerst een account met online dating profiel aan. Dit profiel vul je niet met een bio of een profieltekst, maar met een ijsbreker in de vorm van een vraag. Je kunt deze ijsbreker zelf kiezen uit een lijst met voor jou geschreven ijsbrekers, maar je kunt de ijsbreker ook zelf schrijven.

Heb je een ijsbreker gekozen, dan kun je starten met daten. Je kunt de profielen van andere leden bekijken, maar ziet hierbij enkel een vage foto en een ijsbreker. Op deze ijsbreker kun je reageren, om een leuk gesprek te starten. Andere leden kunnen ook weer op jouw ijsbreker reageren, maar ook zij zien alleen een vage foto op je profiel. Praat je een tijdje met een ander lid, dan kun je er zelf voor kiezen om jouw foto scherper te laten maken. In dit geval is jouw profielfoto enkel zichtbaar voor het betreffende lid, niet voor de andere leden van de app. Per gesprekspartner kun je dus helemaal zelf kiezen wanneer je jezelf bloot wil geven door jouw profielfoto scherp te maken.

Online daten zonder vleeskeuring

Het idee achter de dating applicatie is dat online daten geen vleeskeuring moet zijn, maar iets dieper moet gaan. Gebruik je Tinder of een andere applicatie om te daten, dan ben je vooral bezig met het bekijken van foto’s. Bij deze app gaat dit net wat anders, want hier voer je eerst een gesprek en zie je pas later een foto. Deze app ondersteunt de online vleeskeuring van tegenwoordig dan ook absoluut niet.

Je kunt de app al gebruiken in Nederland, al heeft de applicatie nog niet zo veel Nederlandse gebruikers. Wel wordt de app steeds populairder, dus er zullen de komende tijd steeds meer Nederlandse leden bij komen. De app is op dit moment enkel nog verkrijgbaar in de App Store van Apple. Of er nog een Android variant van de app komt, is nog niet bekend.


dating met een andere etniciteit is anders

Daten met een andere etniciteit: het beste van twee werelden?

Je bent op zoek naar de liefde van je leven. Hierbij overweeg je om eens buiten onze Nederlandse of Europese cultuur te daten, omdat je nieuwsgierig bent geworden naar die ene persoon met andere culturele, religieuze achtergrond. Wat is er nu anders als je gaat daten met een persoon met een andere etniciteit? Wat kun je doen nader tot elkaar te komen?

Communicatie tijdens dating

Je verstaanbaar maken op vakantie in een taal die niet je moedertaal is, is één ding. Je liefde verklaren, een discussie voeren of gewoon een gesprek voeren over je voorkeuren in een vreemde taal, is een tweede. Als je in een vreemde taal communiceert, loop je de kans dat je je niet volledig kunt uitdrukken. Niet alleen de gesproken taal kan een barrière opwerpen. Ook lichaamstaal kan anders geïnterpreteerd worden door iemand met een andere culturele achtergrond. Waar in onze cultuur het in de ogen kijken een teken is van verbinding en genegenheid, zo is het in een andere cultuur misschien wel te direct of kan het verwachtingen wekken.

Wees vanaf het eerste moment duidelijk naar elkaar over de taalbarrière en de consequenties hiervan. Zo kweek je begrip bij de ander en dat is de sleutel tot een succesvolle date. Denk goed na voordat je wat zegt. Laat de ander uitspreken en geef de ander de ruimte om te reageren. Vraag om verduidelijking als je iets niet goed begrijpt.

Verschillen in wereldbeeld, normen en waarden

Ieder van ons wordt opgevoed in een bepaalde sociale kring en familie. Vanuit die omgeving wordt een referentiekader gevormd dat ons wereldbeeld schept. Iemand die op een andere plek is geboren en opgevoed, heeft dus waarschijnlijk een ander beeld dan jij. Religie speelt hier een grote rol. Een hindoe ziet het leven, de aarde en het ontstaan daarvan op een andere manier dan een moslim of een christen. Als je date met iemand met een andere culturele achtergrond, krijg je te maken met verschillen in mening. De beelden zijn zo diep verankerd in ons onderbewust dat je het idee kunt hebben dat je nooit nader tot elkaar kunt komen.

Nederlanders zijn een tolerant volk. Wij leven in een multiculturele samenleving en zijn het gewend dat we met collega's, klasgenoten of buren te maken hebben die anders naar het leven kijken. Tijdens dating, kom je ontegenzeggelijk punten tegen waarin je niet kunt buigen. Het enige dat hier helpt is stoppen om de ander te overtuigen van jouw zienswijze.

Avontuurlijke dating

Buiten de moeilijkheden die zijn beschreven, kan daten met een andere cultuur juist onwijs spannend en avontuurlijk zijn. Als je open durft te staan voor andere gebruiken, normen en waarden, kun je veel leren over de ander en diens cultuur. Daarbij hoort ander eten, een andere taal, andere gebruiken en rituelen. Door je te verdiepen in een ander groeit je capaciteit om compassie te tonen. De wereld wordt er een stukje mooier van. Als je dit naar elkaar kunt uitspreken en met elkaar kunt oefenen, kun je een relatie opbouwen die het beste van twee werelden combineert.


tindl datingsite om online jouw liefde te vinden

Tindl

Bij het zien van de naam zul je waarschijnlijk al denken: dat lijkt ergens op, en dat kan goed kloppen. Tindl is een online datingsite die heel erg lijkt op de populaire app Tindr, waarmee je heel snel kunt aangeven of je iemand wel of niet leuk vindt.

Gratis Tindl proberen
 

Inschrijven en mogelijkheden

Op de homepage krijg je meteen een profiel te zien waarbij je kunt aangeven of je die persoon wel of niet leuk vindt. Klik je op het duimpje naar beneden, dan krijg je het volgende profiel te zien. Klik je op het duimpje omhoog, dan vraagt de website je om een profiel aan te maken zodat de ander ook jou kan beoordelen.

Dit kun je ook allemaal overslaan door meteen een profiel aan te maken op de homepage, zonder eerst andere profielen te beoordelen. Dit kun je altijd weer doen als je bent ingelogd. Pas als twee leden elkaar een duimpje omhoog hebben gegeven ontstaat er een match en kun je elkaar berichten versturen. Dit is een voordeel, want je krijgt alleen berichten van mensen bij wie je hebt aangegeven dat je ze leuk vindt.

Kosten Tindl

Inschrijven bij Tindl is gratis, maar om van alle opties gebruik te kunnen maken, moet je overgaan op een betaald profiel. Wat de kosten en mogelijkheden zijn, wordt via de website niet direct duidelijk, dus dat is wel een minpuntje. Je moet dus eerst een gratis profiel aanmaken om erachter te komen wat je allemaal kunt krijgen voor je geld. Het ontbreken van transparantie over de kosten maakt Tindl niet heel betrouwbaar en om heel eerlijk te zijn: Tindr bestaat al en het is gratis.

Gratis Tindl proberen
 

Ervaringen delen

Heb jij Tindl zelf al geprobeerd of ben je dit van plan? Het wordt ontzettend op prijs gesteld als jij hieronder jouw ervaring met Tindl wilt delen. Je kunt overigens een tegoedbon bij Bol.com winnen van €50. Als we maar duidelijk kunnen maken wat mensen van deze datingsite kunnen verwachten.