Seksrelatie

Het komt vandaag de dag vaker voor als dat we denken. Mensen die een relatie met elkaar hebben waar het puur en alleen om de seks draait. Maar het kan zo zijn dat de één misschien meer voelt voor de ander dan andersom. Je wil meer dan alleen seks hebben, je wil een hechte relatie hebben waar ook liefde bij komt kijken. In de meeste gevallen zijn het de mannen die op zoek zijn naar seks waardoor er seks relaties ontstaan.

Je wil natuurlijk uit deze situatie stappen, maar dat gaat niet zo heel makkelijk. Sterker nog, als het aan de mannen ligt, blijven jullie net zo lang friends with benefits tot jij aangeeft meer te willen. Niet alle mannen zitten te wachten op een liefdesleven en kiezen meer en deel voor de seks.

Als vrouw kan je je dus gebruikt gaan voelen, dat is natuurlijk het laatst wat je wilt! In dit artikel lees je hoe je het zou kunnen herkennen dat hij alleen puur uit is op de seks.

Wat is de reden?

Een man die een vrouw kan vinden die er puur en alleen is voor de seks is natuurlijk super handig! Het is voor mannen erg belangrijk om seks te hebben. Als ze daarbij de rompslomp kunnen vermijden die ze bij een echte relatie wel hebben, gaan ze er natuurlijk helemaal voor. Maar het is voor vrouwen niet altijd even fijn, ondanks ze er misschien wel mee instemmen.

Als jullie de liefde met elkaar bedrijven, kan het zo zijn dat er een vonk overslaat van één persoon. Misschien wel beide… en dat is uiteraard niet de bedoeling van een seksrelatie. Gevoelens spelen daarom een grote rol, je hoeft er dus niet om te liegen.

15 tekenen dat het alleen om de seks gaat

Er zijn talloze redenen die je zou kunnen bedenken waarin je kunt aanvoelen dat hij er alleen voor de seks is. Vaak willen vrouwen nog wat naspel hebben als er net lekker is gevreeën, maar daar moeten mannen niet aan denken. Dit is misschien wel al een teken dat mannen puur en alleen uit zijn op jouw lichaam en hun eigen pleziertje. Veel vrouwen zien namelijk niet dat mannen hun misschien wel eens kunnen gebruiken voor de seks.

Mannen die over het algemeen echt en alleen op zoek zijn naar een seksrelatie, zijn over het algemeen heel erg lief en doen vrijwel alles voor je. Dat is waar vrouwen vaak instinken! Je denkt dat er oprechte gevoelens bij komen kijken maar dat is niet helemaal waar.

Mannen die uit zijn op een seksrelatie houden juist veel contact, doen veel voor je en zeggen lieve dingen tegen je. Maar ondertussen is hij er wel alleen maar op uit zichzelf via jou een pleziertje te doen.

 1. Het voorspel overslaan

Voorspel is een teken van echte liefde. Bij koppels die al een langdurige relatie hebben kan dat zo nu en dan wel eens worden over geslagen. Maar over het algemeen komt er bij voorspel echt liefde kijken. Heb je wel orale seks met een man, dan kan het zijn dat er gevoelens in het spel zijn.

Maar gaan jullie meteen over op de penetratie, dan kan het zo zijn dat hij snel aan zijn trekken wil komen. Je kunt dus eigenlijk concluderen dat je puur een seksmaatje voor hem bent.

 1. Vrienden en familie laat hij buitenwegen

Iets waar erg veel mannen toch mee te kampen krijgen. De vraag naar een nieuwe vlam van vrienden en familie die je liever ontwijkt. Mannen zeggen dan ook vaak dat er niets speelt. Mocht hij echt uit zijn op een seksrelatie, dan zal je nooit kennis maken met zijn vrienden of familie.

De kans dat je ooit iemand van zijn familie zal ontmoeten is daarom ook zeer klein. De gevoelens die komen kijken bij een FWB relatie zijn het tegenovergestelde van een normale liefdesrelatie.

 1. De tijdstippen van afspraken zijn vaak in de avond

Overdag heeft hij andere dingen aan zijn hoofd en wil graag zijn ding doen. Maar als je echt van iemand houdt, dan maakt het niet uit welk tijdstip van de dag je hem/haar ziet. Als je een paar keer bij hem langs bent gekomen in de late uurtjes, kan je er al van uit gaan.

Zeker als jullie elke keer het bed hebben gedeeld en daarna weer richting huis keert. Dit is ook een teken dat hij alleen uit is op een seksrelatie en niets meer.

 1. Praatjes, maar die vullen geen gaatjes

Mooie verhalen, mooie dingen meemaken, het kan allemaal. Althans, in een normale relatie. Als je een man hebt gevonden die allemaal lieve, romantische dingen tegen je zegt, maar er niets van waar maakt… dan kan je er van uit gaan dat hij bepaalde gevoelens wil onderdrukken en niet uitspreken. Probeer erachter te komen, je zal zien dat hij meer voor je voelt als dat hij zelf denkt.

 1. Een echte zeeman bevaart ook de rode zee

Toch? Maar helaas, bij een seksrelatie zit dat anders in elkaar. Hij komt namelijk gewoon niet opduiken, ondanks vrouwen misschien botertje geil zijn in hun ongesteldheidsperiode.

Zegt hij dus opeens af als je zegt dat je ongesteld bent, weet je eigenlijk al dat er meer speelt. Mits dit vaker voorkomt. De eerste keer is begrijpelijk, maar als hij echt alleen om de seks geeft, zou een rode gloed niet uit moeten maken toch?

 1. Hij zet je op een voetstuk

Zoals elke man eigenlijk moet doen. Maar niet op de manier zoals het gaat in een seksrelatie. Wat dit dus inhoudt is dat jij de enige vrouw voor hem bent waar hij het bed mee deelt. Maar onthou, een seksrelatie heeft bijna geen grenzen.

Hij is dus vrij in zijn doen en laten tenzij hierover gesproken is. Neem het dus met een korrel zout dat hij zegt dat jij de enige voor hem bent. Er speelt meer dan alleen dat. Een seksrelatie draait om vertrouwen..

 1. Hij heeft ook andere dingen aan zijn hoofd

Als je een normale en serieuze relatie hebt met elkaar, dan denk je per dag minimaal een keer of 5-10 aan elkaar. Zeker de communicatie zal met elkaar erg veel zijn, maar dit kan hij beperken.

Maar misschien ook niet? Het kan allemaal een spel zijn dat hij juist veel contact met je zoekt. Zoekt hij helemaal geen contact, dan kan je er bijna vergif op innemen dat het alleen maar draait om de seks. Een beginnend stadium van een seksrelatie dus!

 1. Seks is het enige waar hij het over heeft

Daar draait het natuurlijk allemaal om bij een seksrelatie. Maar hij kan het ook erg laten doorschemeren. Als hij het constant heeft over seks dan kan je ook al een vermoeden hebben. Of dit nou is via WhatsApp, Facebook of wat dan ook, het is een teken.

Je wil natuurlijk gewoon een antwoord geven op de vraag ‘Hoe was je dag?’, in plaats van een antwoord te geven op welk standje je vanavond genomen wil worden.

 1. Inpakken is zijn favoriete bezigheid

Een veel voorkomende situatie bij een seksrelatie is nadat je binnen bent, je eigenlijk meteen aan de slag gaat. In principe niet erg, maar het feit dat hij je ook nog helpt inpakken nadat jullie klaar zijn, geeft aan dat hij je snel weer weg wilt hebben.

Misschien kan je nog even snel douchen, maar dan houdt het wel op! Misschien is dit een tikkeltje overdreven, maar het komt erg veel voor dat vrouwen in een seksrelatie belanden zonder dat ze het doorhebben.

 1. Denkt alleen maar aan zichzelf

Komt het je bekend voor dat hij alleen maar aan zichzelf denkt? Je probeert interesse te tonen door leuke vragen te stellen, maar hij vraagt vrijwel niets aan jou. Dit is dus een teken dat de seks in het middelpunt staat. Alles eromheen is voor hem dus niet meer dan een bijzaak.

Niets is erger dan eigenlijk genegeerd worden. Interesse tonen in elkaar is juist goed, doet hij dit niet maar jullie hebben wel keer op keer seks? Dan is het tijd voor een verandering.

 1. Altijd bij hem of jou thuis

Dus eigenlijk nooit op een openbare plek? Misschien is het contact eerst heel erg lieflijk begonnen en hebben jullie diverse dates gehad op openbare plekken. Maar misschien kwam hij er al snel achter dat dit niet was wat hij zocht. De seks vind dus alleen nog maar plaats bij jou of hem.

Een man die jou echt ziet zitten neemt je overal mee naartoe en stelt je het liefst aan iedereen voor. Probeer daarom wat anders voor te stellen, zo kan je erachter komen of het inderdaad alleen om de seks draait. Een seksrelatie ligt op de loer..

 1. Apart slapen

Na de seks is het wel weer welletjes geweest. Jullie slapen allebei weer thuis. Hij wil er niets van weten dat hij naast jou wakker moet worden, hij zal dus een smoes verzinnen die hij kan gebruiken om jou zo snel mogelijk weg te hebben.

Of dit nou in het weekend is of doordeweeks. Seks only is seks only, dat merk je al snel genoeg als je zelfs in de weekenden niet bij hem mag slapen.

 1. Niet altijd regelmatig contact

Hier kan je twee dingen over zeggen. Als hij niet altijd contact zoekt, dan weet je dat er wat aan de hand is. Maar het kan juist ook andersom zijn. Zoekt hij juist wel veel contact, dan speelt hij het misschien goed en zal je via de andere tips erachter moeten komen of je er niet alleen voor een seksrelatie bent.

Een booty call is niet voor elke vrouw weggelegd toch? Laat je daarom ook niet zo gebruiken en maak dat duidelijk.

 1. Not in the mood?

Dan is hij zo weer pleiten! Natuurlijk ben je niet 24/7 in de stemming om seks te hebben. Dat heeft iedereen wel is, maar komt het vaker voor dat je niet in de stemming bent en hij opeens niets meer laat horen.

Dan weet je dus dat het alleen om de seks draait. Een seksrelatie is makkelijker te achterhalen als dat je zou denken.

Je hebt een seksrelatie

Als je er eenmaal bent achtergekomen dat hij je alleen voor de seks gebruikt, dan kan je twee dingen doen. Het accepteren omdat je je er goed bij voelt of je twijfelt heel erg omdat je niet wil denken dat het jou is overkomen.

Je zoekt een excuus om ervoor te zorgen dat het goed komt, maar eigenlijk ben je al die keren bespeeld en gebruikt. Je had op meer gehoopt, je hebt ook meer gegeven maar je hebt er vrijwel niets voor terug gekregen. Wat doe je?

Geen excuses maar actie ondernemen

Je weet dat je bespeeld en gebruikt bent. Laat dan ook niet over je heen lopen en maak er werk van. Ondanks je hem misschien heel erg leuk vind en misschien ook wel van hem bent gaan houden.

Het is wel de bedoeling dat jullie er samen over gaan praten en hem laat opbiechten dat het inderdaad alleen om de seks was en de seksrelatie in stand te houden. In de meeste gevallen zijn vrouwen helemaal gebroken als ze er achter komen, zeker als het gaat om meer dan alleen seks vanuit hun kant.

Laat je niet kisten

Komt hij er inderdaad voor uit? Accepteer het en ga door. Hoe moeilijk het misschien ook klinkt of is, het is belangrijk om er voor te zorgen dat je de draad weer oppakt.

Doe je dit niet, wordt je alleen maar meer onzeker en dat kan zorgen voor depressies. De kans dat je wantrouwen hebt richting andere mannen is nu erg groot, vermijd dan ook dating contact en hou het bij je vrienden en vriendinnen. Zij kunnen je steunen in deze moeilijke periode.

Jan Peeterse

jul 3, 2019

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Bischierig.. dit zin de datingsites die bij jou passen

  Bischierig.. dit zin de datingsites die bij jou passen

  "Wanneer je er nieuwsgierig naar bent, dan denk je er op...
  Lees meer...

 2. Alternatief daten? Dit zijn de beste datingsites voor jou

  Alternatief daten? Dit zijn de beste datingsites voor jou

  Modern days. Er zijn zoveel culturele subgroepen dat het haast niet...
  Lees meer...

 3. Blind date hoe gaat dat in zijn werk en hoe regel ik er eentje

  Blind date hoe gaat dat in zijn werk en hoe regel ik er eentje

  Je bent toe aan wat spanning. Iets nieuws. Je wilt daten,...
  Lees meer...

Reacties - Een seksrelatie onvermijdelijk? Deze tekenen zeggen van wel

Geen reacties

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.