Relatie over

Erg veel mensen die een relatie hebben komen op een punt dat het een beetje eentonig en saai wordt. Dit is niet gek en eigenlijk heel normaal! Zodra je alles van elkaar weet en aan elkaar gewend bent, is het niet raar om te zeggen dat jullie relatie ‘gewoontjes’ wordt/is. In sommige gevallen is dat niet het geval.

Dan zal er altijd een soort van chemie blijven waardoor de relatie stand houdt. Maar wanneer weet je nou of een relatie echt over is? Wanneer besluit je nou om uit elkaar te gaan? Soms ligt dat antwoord gewoon voor je maar zal je het moeten uitvogelen.

Hieronder diverse bevestigingen waardoor je een punt achter je relatie kan zetten.

Communicatie is verdwenen

Communicatie is essentieel voor een relatie. Een gebrek aan communicatie kan er voor zorgen dat de relatie tot een eind loopt. Dit is uiteraard niet altijd het geval. Relatie expert Rachel De Alto zegt dat het nodig is om over dingen te praten met elkaar.

Dingen die je dwars zitten en kwijt wil aan elkaar. Doe je niet niet, dan creëer je een afstand in jullie relatie. Dit resulteert dan weer in kleine problemen die kunnen uitlopen op ruzies.

In principe is dit nergens voor nodig, je moet er immers voor zorgen dat als er gesproken wordt met elkaar. Dit ook gebeurt met alle eerlijkheid en openheid naar elkaar toe.

De seks is ver te zoeken

Een gezonde relatie bestaat ook uit een gezond seksleven. Jullie libido levels en seksuele verlangen vullen elkaar aan en is belangrijk voor elke relatie. Zodra dit een stuk minder wordt en experimenteel wordt dan is het tijd om te besluiten waarom dat zo is.

Als je seksleven van 100 naar 0 gaat, dan is dat een slecht teken. Dat er een mindering komt in het aantal keer dat je seks hebt, is niet meer als normaal. Maar als je de seksuele verlangens volledig mist, dan is er iets mis.

Je hoeft er dan niet meteen een punt achter te zetten, we wijzen je dan door naar punt 1. Communicatie.

Verveling slaat toe

Op het begin van een relatie zijn koppels heel erg avontuurlijk en staan in de bloei van hun liefdesleven. Maar na loop van tijd wordt dit minder. Als je eenmaal een lange tijd bij elkaar bent, dan is het meer van de avondmaaltijden voor de TV en samen series kijken.

Een romantisch ommetje in het park zit er niet meer zo snel in. Dit is natuurlijk geen reden om er een punt achter te zetten. Je zal wel moeten vertellen dat je wat meer spanning wilt. Als één van jullie hier in faalt, dan is het af te vragen of het zin heeft deze relatie door te zetten. Relaties draait ook om het aanvullen van elkaar.

Mis je dit op een vlak en kan je dit binnen een bepaalde tijd ook niet opvullen, blijf je een gemis houden.

Ruzies uitlokken

Dit is een teken van irritatie in een relatie. Als je een ruzie probeert uit te lokken met je geliefde en het komt elke keer op hetzelfde neer, is dit het begin van het eind.

 ”Mensen kiezen ervoor om ruzies uit te lokken als ze weten dat de relatie het einde nadert”.

Dit is algemeen bekend en proberen dus hun partner uit de tent te lokken. Van een mug een olifant maken was voorheen niet eens ter sprake en nu is dit het onderwerp van de dag? Time for a change!

Je ontwijkt de toekomst

De gedachten dat je de toekomst moet doorbrengen met je partner schrikt best veel mensen af. Zeker als je dit in een beginstadium van een relatie vraagt. Ook niet meer dan logisch, je kent elkaar misschien maar net en wil eerst alles van elkaar weten.

Maar zodra jij een aantal jaar een relatie hebt, is het niet meer als normaal om over de toekomst te denken. Als je verliefd bent op elkaar doe je alles voor elkaar. Niets zal eigenlijk te veel moeite voor je zijn. Maar wat doe je in deze situaties?

In sommige gevallen kun je met elkaar praten, kijken waar het aan ligt, maar in sommige gevallen is hier geen verklaring voor.

Je voelt je niet echt betrokken

Herken jij het gevoel dat je je partner echt mist? Dat je echt verlangt dat hij/zij weer thuis komt? Zo niet, dan wordt de chemie een stuk minder in jullie relatie. Is dit wel eens eerder voorgekomen?

Je zal je moeten afvragen hoe jullie dit samen kunnen oplossen. Je voelt je minder betrokken bij de relatie waardoor je je een stuk minder aangetrokken voelt tot je partner. Als hier geen verbetering in zit dan is het tijd.

Tijd om er een punt achter te zetten. Kunstmatig je relatie in stand houden heeft geen zin.

Een dagdromer

Als je je gaat inbeelden hoe het leven zou zijn met iemand anders is het ook tijd om na te denken. Zeker als dit beeld een lange tijd blijft rondspoken. Natuurlijk is het spannend om te denken hoe de seks zal zijn met iemand anders etc.

Maar in een gezonde relatie komt dit niet ter sprake. Als je dit doet, neem je in principe al emotioneel afscheid. Als je dus een echte dagdromer bent en je aan het fantaseren bent over iemand anders. Zal je je moeten afvragen waarom dat zo is?

Mis je iets? Je zou juist moeten dagdromen over je partner en over niemand anders.

Constante irritaties

Als je constant irritaties hebt zal je je moeten afvragen of het realistisch is om de relatie in stand te houden. Je komt op een punt dat irritaties niet meer uit te praten vallen.

Als jullie allebei nog een verlangen hebben om deze argumenten op te lossen dan valt er misschien nog wat te redden. Als er helaas geen reden is, dan is er ook geen relatie!

De interesse is er niet meer

In het begin van jullie relatie dan zitten jullie vol inspiratie en willen jullie alles van elkaar weten. Je wil weten hoe de dagen op werk gingen en noem het maar op.

Als je dit niet meer hebt dan zal je je moeten afvragen of er überhaupt nog interesse is in elkaar. Misschien groeien jullie uit elkaar? Als het je niet interesseert waar hij/zij naar toe gaat, wat hij/zij doet of je hem/haar niet willen zien dan is het tijd om verder te gaan. Het tegenovergestelde van liefde is geen haat, maar onverschilligheid.

Vreemdgaan

Het is niet onmogelijk om bij elkaar te blijven als je partner is vreemd gegaan. Voor de meeste mensen wel, maar toch zijn er mensen die hun partner vergeven. Deze koppels komen er dan nog sterker uit!

Vreemdgaan beschadigd altijd je partner, maakt niet uit in welk opzicht. In dit geval kiezen de meeste er ook voor om uit elkaar te gaan. Omdat ze weten dat het verlangen compleet verdwenen is. Daarnaast is het vertrouwen ook behoorlijk geschaad. Als je hem/haar niet meer kan vertrouwen, dan is het tijd om verder te gaan. Simpel.

Wat je in zo’n geval kan doen is een kleine pauze houden en proberen oude romantische momenten op te rakelen. Hierdoor is het mogelijk dat je elkaar weer volledig gaat vertrouwen.

Dit komt omdat je momenten herleefd waar je dat ook echt deed. In sommige gevallen werkt dit uiteraard niet altijd, maar in sommige gevallen ook wel. Het ligt er maar net aan hoe jullie in een relatie staan. Bij sommige is vreemdgaan al flirten, bij sommige zoenen en sommige alleen het bed delen.

Dat is aan jullie. In alle drie de gevallen weet je dat het een behoorlijke deuk heeft gemaakt in jullie vertrouwen naar elkaar toe. Tijd om naar boven te scrollen en de communicatie eens goed door te nemen. De basis van iedere relatie, praten met elkaar!

 

Jan Peeterse

jun 11, 2019

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Bischierig.. dit zin de datingsites die bij jou passen

  Bischierig.. dit zin de datingsites die bij jou passen

  "Wanneer je er nieuwsgierig naar bent, dan denk je er op...
  Lees meer...

 2. Alternatief daten? Dit zijn de beste datingsites voor jou

  Alternatief daten? Dit zijn de beste datingsites voor jou

  Modern days. Er zijn zoveel culturele subgroepen dat het haast niet...
  Lees meer...

 3. Blind date hoe gaat dat in zijn werk en hoe regel ik er eentje

  Blind date hoe gaat dat in zijn werk en hoe regel ik er eentje

  Je bent toe aan wat spanning. Iets nieuws. Je wilt daten,...
  Lees meer...

Reacties - Relatie over? Deze dingen laten je het zeker weten

Geen reacties

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.