Meetic

De meeste mensen zijn wel bekend met online dating websites. Meestal zijn dit geen op zich staande datingsites en zeker bij de populairdere websites zul je merken dat het niet van een individu of een klein bedrijf is, maar dat hier hele grote, wereldwijde organisaties achter zitten.

Meetic is een van die organisaties. Het is een groot bedrijf dat wereldwijd opereert en de meest bekende dating websites in beheer heeft. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan Lexa in Nederland of Tinder over de hele wereld. In veel landen werkt Meetic gewoon onder de eigen naam.

Overal ter wereld Meetic

Binnen Europa is Meetic in meer dan 14 landen actief. Zoals gezegd meestal onder de eigen naam Meetic, maar ook met andere websitenamen zoals Lexa en Twoo. In de Verenigde Staten zijn de grootste en bekendste datingsites onderdeel van het moederbedrijf van Meetic, IAC. Match.com, Tinder, PlentyOfFish, OkCupid en nog veel meer grote namen vind je terug in deze organisatie.

Dit kan onder meer handig zijn als je bijvoorbeeld veel reist. Of dit nu voor je werk is of voor je plezier, je kunt overal en altijd kijken of er iemand voor jou in de buurt is met bijvoorbeeld de Tinder app. Dat is echter niet de enige dating app van Meetic die in meerdere landen actief is. In principe kun je dus stellen dat de app met je mee reist en op je nieuwe locatie op zoek gaat naar mogelijke matches.

Je zou verwachten dat het moeilijk is om de website of het beheer te bereiken in het geval van klachten of vragen. Maar dit valt reuze mee. In Nederland is er een servicedesk waar je met al je vragen en klachten terecht kunt. Gewoon in het Nederlands.

Geschiedenis van Meetic

Meetic werd in 2001 in Frankrijk opgericht als datingbedrijf en in 2002 verscheen de datingsite meetic.fr online en in 2003 was het zelfs tijd voor een mobiele versie MeeticMobile. Het bedrijf ging in 2005 naar de beurs en begon met overnames in andere landen van datingsites in de daaropvolgende jaren. Een van de eerste bedrijven die ze overnamen was de Nederlandse datingwebsite Lexa.

In 2008 neemt Meetic alle Europese activiteiten van Match.com over. In 2011 draait zich dat volledig om doordat Match.com juist meerderheidsaandeelhouder wordt om vervolgens in 2014 het hele bedrijf over te nemen en voor honderd procent eigenaar te zijn.

Volgens de oprichter van Meetic, Marc Simoncini, kreeg hij het idee voor de datingsite tijdens een diner met drie gescheiden vrienden. Ze bespraken hoe lastig het was om een afspraakje te vinden en hij bedacht dat er een online ruimte moest zijn waar singles elkaar konden ontmoeten.

Meetic is meer dan online dating

Wat Meetic succesvol maakt is onder meer het samenvoegen van online en offline daten. Op veruit de meeste datingwebsites ga je online op zoek naar matches om vervolgens zelf een date te regelen. Op de datingsites van Meetic gaat dat ook nog op een andere manier.

Dit datingplatform biedt namelijk allerhande andere mogelijkheden om elkaar in het echt te ontmoeten. Zo ontmoeten ze vrijgezellenavonden, activiteiten, andere events en zelfs singles reizen. Op bijvoorbeeld een vrijgezellenavond kun je ook nog eens drie introducees meenemen die geen lid zijn van Meetic. Op die manier is het een heel stuk minder eng om ergens heen te gaan, kun je een leuke avond met vrienden en vriendinnen hebben als de andere vrijgezellen je niet bevallen of je gaat samen op zoek naar wat voor jullie geschikte matches zouden kunnen zijn.

De vrijgezellenavonden van Meetic zijn erg populair en er komen dan ook tussen de 80 en de 200 gasten per avond. De leden worden op deze avonden uitgenodigd afhankelijk van hun locatie en leeftijd.

Lexa

Lexa

Lexa is een echte Nederlandse datingsite in het beheer van Meetic. De Nederlandse dating versie van Meetic, Lexa is populair, druk bezocht en de leden zijn erg actief. Je vindt er mannen, vrouwen en koppels van 18 jaar en ouder die vooral op zoek zijn naar een serieuze relatie, dat kan ik meerdere vormen zijn. Nederland is een ‘open minded’ land en dat zie je ook terug in het ledenbestand van Lexa. Aanmelden is gratis op deze datingsite, maar om van alle functionaliteiten gebruik te kunnen maken, moet je wel een abonnement nemen. Het scoringspercentage van dit datingplatform ligt erg hoog. Een op de drie leden vindt er een of meerdere dates.

Ga naar Lexa.nl

Meetic kan de data van Lexa dan ook gebruiken om onderzoeken te doen. En dat gebeurt dan ook geregeld. Wat weer leuke en leerzame informatie op kan leveren waar jij als online dater je voordeel mee kunt doen.

Zo waren er recent onderzoeken waaruit bijvoorbeeld bleek dat de meeste mensen online op zoek gaan naar een date op regenachtige dagen. Dat verklaart meteen waarom online dating in ons regenachtige kikkerlandje zo populair is.

Ook kon Lexa al melden dat de meeste mensen op zoek zijn naar een spontane date met humor en niet zoals vaak gedacht wordt naar alleen maar seks of meteen een hele serieuze relatie.

Lexa ontdekte ook dat 7 op de 10 singles niet zomaar opgeeft na een slechte ervaring met online dating. En over online dating gesproken, anno 2019 blijkt online daten voor vrouwen net zo normaal en acceptabel te zijn als voor mannen.

Meetic doet niet alleen maar onderzoeken in Nederland via Lexa, maar kan dankzij het wereldwijde netwerk overal ter wereld data tevoorschijn toveren over online dating.

Meetic is een internationaal opererend bedrijf met de meest bekende datingplatformen in hun beheer. Dit geldt voor zowel datingwebsites als dating apps. In Nederland, Europe en ook ver daarbuiten. Meetic is ondertussen voor honderd procent van Match.com. Met wereldwijde ervaring in het online daten kan dit bedrijf je de beste opties geven om online een date te vinden die precies bij jouw wensen past. Naast hele specifieke datingwebsites voor bepaalde doelgroepen hebben ze ook algemene datingplatformen. Het gaat om zowel nationale als internationale datingwebsites. Vooral de internationale dating applicaties zijn handig voor singles die veel rondreizen. Je kunt je hoe dan ook op de meeste datingplatformen gratis aanmelden en eerst een rondkijken voor je besluit om verder te gaan. Maak hier dan ook goed gebruik van door goed rond te kijken voor je aan de slag gaat.

Jan Peeterse

aug 5, 2019

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Wat is houden van?

  Wat is houden van?

  Liefde. Op een bepaalde manier is dat het ultieme waar we...
  Lees meer...

 2. Is Tinder gratis?

  Is Tinder gratis?

  Er zijn ontzettend veel datingwebsites en datingapps die betaald zijn of...
  Lees meer...

 3. 6 Redenen om iemand te daten die ouder is!

  6 Redenen om iemand te daten die ouder is!

  Een leeftijd is toch altijd wel een dingetje als je hem/haar...
  Lees meer...

Reacties - Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

Geen reacties

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.