Blind date

Je bent toe aan wat spanning. Iets nieuws. Je wilt daten, maar je bent het reguliere dating circuit een beetje beu. Wat je reden ook is, je bent net als vele anderen nieuwsgierig naar hoe het is om een blind date te hebben. Maar hoe vind je een blind date? Wat kun je dan verwachten? En hoe zorg je dat het een succesvolle blind date zal zijn? De antwoorden op al je vragen vind je hier onder.

Wat is een blind date?

Een blind date is een afspraakje met iemand die je nog nooit gezien hebt en van wie je bijna niets weet. Vaak worden blind dates geregeld door bekenden, vrienden of familie. Iemand kent twee singles en denkt, om wat voor reden dan ook, dat die twee mensen goed bij elkaar passen en regelt dat die twee mensen samen komen. Dit komt zeker nog voor, maar is vooral een ouderwetse methode. Vroeger spraken mensen ook af via datingadvertenties in bijvoorbeeld kranten. Daar stond dan weinig informatie en geen foto bij. Wat tegenwoordig veel vaker gebeurt is dat mensen zelf op zoek gaan naar een blind date. Meestal doen ze dit online.

Daarnaast weet je tegenwoordig wel iets meer van iemand. Zo kun je online vaak al een foto zien en een gesprek met iemand hebben voor je afspreekt. Dit verhoogt ook wel de kans op een geslaagde date. Wanneer je helemaal niks van iemand weet, zoals bijvoorbeeld wat voor een relatie iemand zoekt, dan kan de hele blind date voor niks zijn. De advertenties online zijn veel uitgebreider dan vroeger in de krant. Je kunt op een profiel of in een advertentie meer informatie kwijt en toch al iets van jezelf laten zien.

Anoniem een geslaagde blind date vinden

Je profiel

Een kenmerk van blind daten is dat het vaak anoniem gebeurt. Je weet dus niet wie iemand echt is voor je diegene gaat ontmoeten. Het kan nooit met iedereen klikken dus hoe weet je dan of je een geslaagde blind date zult hebben? Dat is een groot voordeel van online dating. In je profiel of advertentie kun je al aangeven wat jij  belangrijk vindt en waar je, buiten een blind date, naar op zoek bent.

Je profiel of advertentietekst is dus heel erg belangrijk. Omschrijf jezelf kort en duidelijk. Als je geen foto wilt plaatsen, omschrijf dan naast je karakter en bijvoorbeeld hobby’s ook hoe je er uit ziet. Hou er wel ook rekening mee dat andere leden sneller op je profiel zullen klikken als je wel een afbeelding gebruikt. Wil je niet herkenbaar online staan, gebruik dan een foto waarop een deel van jou zichtbaar is of maak de foto onherkenbaar. Je kunt er ook voor kiezen om een ander soort afbeelding te gebruiken. Bijvoorbeeld iets wat aansluit op je hobby of karakter.

Je kunt dus heel makkelijk anoniem blijven en toch net iets meer van jezelf tonen, of dat nu je uiterlijk betreft of je interesses. Het werkt ook goed om aan te geven waar je precies naar op zoek bent in je profiel. Geef aan dat je een blind date zoekt, maar ook wat je verwacht of hoopt dat daar uit komt: eenmalig, een serieuze relatie, een lat-relatie, een los contact, een affaire.

Contact

Natuurlijk zullen er niet alleen mensen op jouw profiel reageren, maar ga jij zelf ook rondkijken voor geschikte leden. Wanneer je matcht met iemand of een profiel ziet dat je bevalt, is het tijd om een gesprek aan te knopen. Je zoekt een blind date, dus je wilt niet te veel informatie krijgen of geven. Maar wat is dan belangrijke informatie?

Basisinformatie vind je meestal al in een profiel, en kun je ook in je eigen profiel zetten, maar mocht dit nog niet ingevuld zijn dan kun je het hier om te beginnen over hebben. Denk dan aan de volgende informatie:

 • leeftijd
 • woonplaats
 • relatiestatus
 • waar je naar op zoek bent en wat de ander zoekt
 • eventuele belangrijke interesses, zowel op algemeen als erotisch gebied, afhankelijk van wat voor een date je zoekt
 • omschrijving van je uiterlijk (als je geen foto hebt)
 • omschrijving van je karakter

Geef ook meteen aan of benadruk nog eens dat je op zoek bent naar een blind date. Dus dat je eigenlijk zo min mogelijk van iemand wilt weten. Verwacht niet dat je in deze tijd veel mensen zult tegenkomen die helemaal anoniem willen afspreken. Simpelweg omdat dit gevaarlijk kan zijn, maar ook omdat het onnodig is.

Een blind date regelen

Wanneer het klikt, zover je dit kunt bepalen online en met minimale informatie, is het zaak om snel af te spreken. Klets je te lang met elkaar dan gaat het hele blind-date-idee er vanaf. Een blind date afspreken kan eng zijn. Stel elkaar dus op het gemak, zorg dat je belangrijke zaken van elkaar weet en spreek ergens af waar je niet meteen alleen zult zijn, maar waar ook andere mensen zijn. Je kunt er altijd nog voor kiezen om naar een gelegenheid met meer privacy te gaan.

Spreek duidelijk af hoe je elkaar kunt herkennen. Dit maakt het al iets minder spannend. Je zou maar aan de verkeerde vragen of het je afspraakje is. Denk dan bijvoorbeeld aan een bepaalde kleur sjaal. Ga er op de eerste date, de blind date, niet vanuit dat er meer kan gebeuren en maak dit vooraf duidelijk. Op die manier kom je ook niet in ongemakkelijke situaties.

Vooral voor vrouwen kan het bijvoorbeeld een idee zijn om een vriendin mee te nemen. Maar dit kan voor een man net zo goed een fijn gevoel zijn. Spreek sowieso met iemand af dat je tussendoor laat weten hoe het gaat. Mocht je een hele vervelende blind date hebben, dan kan diegene je redden met een goede smoes.

Een blind date regelen is tegenwoordig lastiger dan vroeger, maar online vind je nog steeds een hoop mensen die dit een spannend avontuur vinden. Denk aan je veiligheid en houd het leuk door niet te veel verwachtingen er van te hebben. En verwacht ook wel dat je een paar blind dates nodig hebt om de juiste persoon tegen het lijf te lopen. Hoe dan ook zul je er een avontuurlijke tijd met leuke momenten en goede herinneringen aan overhouden als je het eens probeert. 

Jan Peeterse

aug 1, 2019

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Bischierig.. dit zin de datingsites die bij jou passen

  Bischierig.. dit zin de datingsites die bij jou passen

  "Wanneer je er nieuwsgierig naar bent, dan denk je er op...
  Lees meer...

 2. Alternatief daten? Dit zijn de beste datingsites voor jou

  Alternatief daten? Dit zijn de beste datingsites voor jou

  Modern days. Er zijn zoveel culturele subgroepen dat het haast niet...
  Lees meer...

 3. Een seksrelatie onvermijdelijk? Deze tekenen zeggen van wel

  Een seksrelatie onvermijdelijk? Deze tekenen zeggen van wel

  Het komt vandaag de dag vaker voor als dat we denken....
  Lees meer...

Reacties - Blind date hoe gaat dat in zijn werk en hoe regel ik er eentje

Geen reacties

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.