Terug gaan naar je ex

Natuurlijk is het voor erg veel mensen een gedoe om een einde te maken aan je relatie. Het is een welbekende uitspraak, ‘We moeten door’. Dat is ook zo, maar toch is er ergens in ons een gevoel die zegt dat we moeten terugkeren.

Maar waarom? Dit kan natuurlijk verschillende redenen hebben, denk hierbij aan de mooie momenten die je hebt gehad met elkaar, maar misschien ook wel het gemak. Het is natuurlijk erg makkelijk om terug te vallen op je ex. Je weet namelijk wat je aan elkaar hebt.

Daarnaast is het toch een vertrouwde omgeving ondanks je niet helemaal zeker weet waar het schip zal gaan stranden. In dit artikel lees je of het verstandig is om terug te keren bij je ex.

Is het een goede idee om terug te keren

Zeg nooit nooit, soms hebben jullie allebei wat ruimte nodig. Je weet nooit hoe het loopt. Heel veel mensen die terugkeren bij hun ex hopen dat de problemen in het verleden niet meer zullen voorkomen en zullen overwaaien.

Maar dit is bijna nooit het geval, er is altijd wel iets gaande wat het verleden naar het heden doet brengen. Natuurlijk kun je je ogen sluiten en jezelf anders voordoen als dat je bent, maar dat niet niet zoals het zou moeten gaan.

Het is vandaag de dag voor zowel mannen als vrouwen erg moeilijk om monogaam te blijven. De kans dat jullie elkaar zullen zien als een ‘ex’ is daarom heel reëel.

Kan dit ooit beter worden?

Dat ligt eigenlijk volledig aan het koppel zelf. Je hebt natuurlijk mensen die er echt hard voor willen werken, dan zal het zeker gaan werken als jullie elkaar zullen vergeven. Het is een moeilijke opgave om volledig op één lijn te zitten, zeker met je ex.

Het is namelijk niet voor niets uitgegaan. Laat staan eerlijk communiceren naar elkaar. Communicatie is de sleutel tot iedere sterke relatie. Als er goede communicatie is in een relatie dan zal je uiteindelijk ook echt een sterke relatie krijgen.

Hoe kan je er voor zorgen dat dit de laatste keer is?

Het is belangrijk om bepaalde dingen vooraf goed op papier te hebben staan. Je zal daarom een paar dingen in overweging moeten nemen. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat je in principe alles moet bespreken samen.

Het is natuurlijk een zeer slecht idee om terug te keren bij je ex als er nog bepaalde dingen zijn die niet uitgesproken zijn. Je zult toch echt een schone lei moeten hebben. Dus spreek van te voren eerst alles uit voor je probeert terug te keren en opnieuw te beginnen. Als je elkaar hebt vergeven, dan zal het ook moeten vergeten.

Het openhalen van oude wonden is natuurlijk nooit een heel strak plan, dus het is belangrijk dat je dit kan laten varen.

In de meeste gevallen is het een slecht geval om terug te keren, in de meeste gevallen faalt het ook na een tijd weer. Maar niets is onmogelijk zolang er maar goed gecommuniceerd wordt en je goede bedoelingen hebt.

Als jullie er allebei voor willen gaan, dan is niets onmogelijk. Zolang je maar niet slipt in het verleden, dan is alles mogelijk. Als je het verleden naar boven haalt wordt alles weer als van ouds. Iets waar je natuurlijk in beide gevallen niets aan hebt.

Ligt het aan de seks? Hoe zorg je er dan voor verbetering?

Als je dingen in de slaapkamer wil verbeteren, moet je van goede huize komen. Vaak ook cruciaal als het aankomt op seks, zeker met je ex. Niemand wil natuurlijk horen dat het aan de seks ligt, misschien heb jij juist wel het gevoel dat het heel goed gaat maar helaas..

Als je betere seks zou willen hebben is eerlijkheid erg belangrijk. Probeer daarom ook meer avontuurlijk te zijn als koppel zijnde. Ook al betekent dat je dan misschien zelfs wel seksspeeltjes zou moeten gebruiken, tenslotte wil je er alles aan doen om er bovenop te komen.

Er zijn talloze manieren die ervoor kunnen zorgen dat jij meer plezier kan hebben met de seks. Maar het begint zoals verteld, bij eerlijkheid.

Casual sex met je ex om toch je behoeften te kunnen bevredigen

Als jullie allebei op één lijn zitten dan is er natuurlijk geen reden om niet terug te komen bij elkaar. Maar dit is niet altijd het geval, sommige mensen hebben het gewoon erg lastig. Als je echt verlangt naar seks met je ex. Dan is het advies: blijf weg.

Download Tinder desnoods, maar het advies is, vermijd deze kopzorgen. Probeer daarom ook situaties te vermijden waarbij je zowel van elkaar gevoelens kunt beschadigen.

Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen over het algemeen eerder naar hun exen terugkeren om seks te hebben dan mannen. De meest voornaamste reden hiervoor is dat ze eigenlijk de intimiteit miste met hun partner. Hieruit blijkt dat mensen ook vaker terugkeren. De reden? Seks. Het is dus verstandig om deze dingen allemaal te vermijden, zo voorkom je erg veel rompslomp en kan je er voor zorgen dat jullie eerst door het praten alles op de rit kunnen krijgen.

Eerlijkheid duurt het langst maar zal ook alles aan de kant schuiven, je laten vergeven en misschien ook wel vergeten.

Conclusie

Terugkeren bij je ex kan zo zijn voordelen hebben, maar het is niet altijd even rooskleurig. Hou er daarom altijd rekening mee dat je van een koude kermis thuis kan komen.

Het lijkt misschien de makkelijkste oplossing om opnieuw te liefde te kunnen vinden, je seksuele behoeften te kunnen bevredigen en een wederhelft te hebben. Maar jullie zijn/waren niet voor niets elkaar exen. Er zijn dingen gebeurd in het verleden waar serieus over gesproken moet worden.

Niets is onmogelijk, maar zorg er dan in ieder geval voor dat het de laatste keer is, alles is uitgesproken en je elkaar vergeeft. Niets is fijner om een frisse nieuwe start te hebben, iedereen verdient een tweede kans, dus jullie ook. Succes met de liefde!

Jan Peeterse

jun 3, 2019

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Blind date hoe gaat dat in zijn werk en hoe regel ik er eentje

  Blind date hoe gaat dat in zijn werk en hoe regel ik er eentje

  Je bent toe aan wat spanning. Iets nieuws. Je wilt daten,...
  Lees meer...

 2. De kus op een eerste date

  De kus op een eerste date

  Kus op je eerste date? Het is een bekende uitspraak die...
  Lees meer...

 3. Dating App Happn En Kunstmatige Intelligentie

  Dating App Happn En Kunstmatige Intelligentie

  Dating app Happn zet in op kunstmatige intelligentie (AI) Datings apps...
  Lees meer...

Reacties - Teruggaan naar je ex, werkt dat?

Geen reacties

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.