Alternatief daten

Modern days. Er zijn zoveel culturele subgroepen dat het haast niet meer bij te houden is. Alles wat niet standaard is valt onder de categorie ‘alternatief’. En net zoals het in het dagelijkse leven is, zo is online daar alleen maar een afspiegeling, soms een vergroting, van.

Mensen met een alternatieve levensstijl kunnen gewoon op de algemene datingsites terecht. Iedereen is welkom. Maar, net zoals in het offline leven, voelen zij zich hier niet altijd thuis en vallen ze buiten de boot. Dat is ook  niet vreemd als je op zoek bent naar een date of een relatie. Al kan het juist weer interessant zijn als je alleen op zoek bent naar dating. Een ander smaakje buiten je normale  proberen kan ons allemaal verrijken. Maar wanneer je op zoek bent naar een relatie of een vriendschap-plus, dan is het wel zo fijn als je bijvoorbeeld dezelfde muzieksmaak hebt of dezelfde normen en waarden aanhoudt.

Waar vind je dan andere alternatievelingen online? Er zijn een paar datingwebsites waar je, meer dan gemiddeld, alternatieve leden vindt. Punkers, emo’s, alto’s, rockers, gothics, hippies, geeks, nerds, en ga zo nog maar even door. Er zijn zoveel leden dat je er een meer dan redelijke afspiegeling van de maatschappij vindt en dus ook met diegenen die liever niet midden in die maatschappij staan.

Hieronder de beste datingsites voor alternatief daten!

1. Pepper.nl – Niet zomaar een datingsite

Pepper Alternatief daten

Als alternatieve online dater maak je de meeste kans op Pepper om een date te vinden. Pepper heeft namelijk een unieke vorm van profielweergave. In plaats van een foto met tekst kun je hier een complete fotocollage maken. Er is geen betere manier om zichtbaar te maken wie jij bent als persoon. Je kunt dus heel makkelijk jouw persoonlijkheid en manier van leven tonen door middel van afbeeldingen. Vaak hoort er bij een bepaalde scene ook een bepaald uiterlijk en ook dat kun je in de foto collage heel makkelijk tonen. Eensgezinde zien in een oogopslag welke levensstijl jij leeft en krijgen een duidelijke eerste indruk van jou.

Direct naar Pepper.nl

Pepper richt zich op singles en mensen die een serieuze relatie zoeken. Dit kan dan nog veel vormen hebben. Profielen worden handmatig allemaal nagekeken. Daardoor weet je zo goed als zeker dat je niet met een faker te maken hebt. Heb je moeite met het vinden van de juiste relatie? Lopen je relaties op dezelfde punten stuk? Weet je niet of je online wel op zoek moet gaan naar een partner?

Pepper heeft samen met Psychologie Magazine een training ontworpen die je helpt bij het vinden van een goede relatie. Dit is dus zeker de moeite waard wanneer je binnen jouw alternatieve levensstijl moeite hebt met het vinden van een partner. Pepper heeft ook een app voor je smartphone. Er is een gratis en een betaald lidmaatschap. Je kunt je gratis aanmelden en rondkijken en likes sturen om uit te proberen of Pepper geschikt is voor jou. Wil je alle functies van Pepper kunnen gebruiken dan is het tijd om Full Member te worden. Je vergroot je kans op het vinden van jouw ideale partner dan enorm.

2. MetJou – In no-time je droomdate

Metjou Alternatief daten

Minder bekend bij het grote publiek, maar toch met een groot aantal leden, is MetJou. Dit maakt meteen duidelijk waarom je hier makkelijk leden met een niet-standaard leven, persoonlijkheid en interesses vindt. MetJou is zeer actief in het bestrijden van fakers en nepprofielen en je hoeft dan ook niet bang te zijn dat je hier voor niks met iemand zit te praten.

Service is erg belangrijk voor deze datingsite en de klantenservice is dan ook in de avond en in het weekend te bereiken. Je kunt op deze datingsite er voor kiezen om je profiel tijdelijk onzichtbaar te maken. Aanmelden op MetJou is gratis en je kunt dus eerst eens rondkijken op dit datingplatform. Zo weet je snel genoeg of er alternatieve leden zijn die bij jou passen.

Direct naar Metjou.nl

MetJou maakt ook gebruik van een zapsysteem. Je krijgt een foto van iemand te zien en kunt dan kiezen of je interesse in diegene hebt. De leden komen daarnaast met elkaar in contact naar aanleiding van interesses, eigenschappen en voorkeuren. Je vindt dus snel iemand met dezelfde interesses, dus ook als die alternatief zijn. MetJou heeft VIP-toegang. Hiervoor dien je credits aan te schaffen en met die credits koop je een toegangsvorm waardoor je gebruik kunt maken van alle mogelijkheden die de datingsite biedt. Er is ook een opwaardeerplan waarmee je aangeeft voor welke periode je de VIP-toegang wilt. Op die manier voor kom je dat je opeens veel te veel uitgegeven hebt.

3. Lexa – Zoeken op een manier die bij jou past!

Lexa is over het algemeen zeer populair bij het grote datingpubliek in Nederland. De datingsite bestaat al jaren en is betrouwbaar en veilig. Je vindt er dan ook een goede afspiegeling van de maatschappij en dus ook heel veel alternatieve leden. Lexa heeft nog een datingplatform ‘Lexamore’. Lexa maakt gebruik van jouw criteria die je opgeeft in de zoekfunctie, maar Lexamore gaat nog een stap verder met een persoonlijkheidstest die je kunt doen. Je krijgt dan matches voorgeschoteld die passen bij jouw testuitslagen. Op Lexamore is de kans dus nog groter dat jij iemand vindt die bij jouw alternatieve leven past.

Direct naar Lexa.nl

Ook op Lexa kun jij je gratis aanmelden en al eens rondkijken, maar om gebruik te kunnen maken van meerdere functies dien je een lidmaatschap te nemen. Er zijn vier verschillende lidmaatschappen met elk 3 verschillende termijn mogelijkheden. Je kunt ook in je profiel en aan de hand van foto’s en afbeeldingen laten zien waar jouw voorkeuren liggen op onder meer het gebied van muziek of stijl qua uiterlijk. Maak hier dan ook gebruik van.

Andere leden zien dan in een oogopslag of ze interesse hebben en zullen veel sneller contact met je opnemen. Zeker als zij zelf ook op zoek zijn naar iets wat niet binnen de standaard normen valt. Lexa heeft ook een app. Je kunt dus overal en altijd kijken of er alternatieve leden in de buurt zijn van waar jij je bevindt of kletsen met je bestaande contacten en matches. De singles op Lexa zijn vooral op zoek naar een serieuze relatie.

Jan Peeterse

aug 8, 2019

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Bischierig.. dit zin de datingsites die bij jou passen

  Bischierig.. dit zin de datingsites die bij jou passen

  "Wanneer je er nieuwsgierig naar bent, dan denk je er op...
  Lees meer...

 2. Blind date hoe gaat dat in zijn werk en hoe regel ik er eentje

  Blind date hoe gaat dat in zijn werk en hoe regel ik er eentje

  Je bent toe aan wat spanning. Iets nieuws. Je wilt daten,...
  Lees meer...

 3. Een seksrelatie onvermijdelijk? Deze tekenen zeggen van wel

  Een seksrelatie onvermijdelijk? Deze tekenen zeggen van wel

  Het komt vandaag de dag vaker voor als dat we denken....
  Lees meer...

Reacties - Alternatief daten? Dit zijn de beste datingsites voor jou

Geen reacties

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.