hoe moet je tinder gebruiken - een complete gids hoe je stap voor stap gebruik maakt van tinder

Hoe werkt Tinder? Stap voor stap door de dating App

Het zal je vast en zeker niet ontgaan zijn, de jongeren, en zelfs volwassenen, beginnen over Tinder en over hun Tinderdate. Maar wat is Tinder, wat kan je ermee, welke mogelijkheden zijn er en hoe werkt tinder? Hoe zorg je er nou voor dat ook bij binnenkort een Tinder date aan de haak slaat? Na het lezen van dit artikel ken je de mogelijkheden van Tinder als je broekzak! Hierna ben je in staat om een profiel aan te maken die zeker aan gaat slaan bij de mannen en vrouwen op de dating app.

Wie of wat is Tinder?

Tinder is een dating app voor jong en oud. Via het zoek icoontje kan je aangeven wat jouw leeftijd is, waar je woont en tot hoeveel kilometer rondom jouw plaats je wilt zoeken. Daarnaast geef je uiteraard aan wat de minimale en maximale leeftijd is waar je naar op zoek bent. Erg gemakkelijk, want wanneer je dit eenmaal hebt gedaan, hoef je alleen nog maar te swipen en doet Tinder de rest voor jou. Dit is enige basiskennis! Laten we snel doorgaan met het stappenplan op weg naar een succesvol Tinder profiel.

Het Tinder stappenplan:

#1 Op welke apparaten is Tinder te gebruiken?

Tinder kan je alleen gebruiken op jouw mobiele telefoon en/of op jouw tablet.

Voor Apple ga je naar de Appstore en voor Android en Windows ga je naar Google Playstore toe.

#2 De app is gedownload en nu?

Nu de app gedownload is kan je hem openen door op het gedownloade icoontje te klikken, of door even te zoeken in je telefoon waar het rode vlammetje van Tinder staat. Het icoontje is erg opvallend en is zo gevonden! Nu je de app hebt geopend, zal je je moeten inschrijven en aanmelden op Tinder. Dit kan op de makkelijke Facebook manier of met jouw telefoonnummer. Wij gaan het nu hebben over het inschrijven met je telefoonnummer. Je klikt op inschrijven met telefoonnummer en komt dan op een vlak waar je jouw telefoonnummer in kan voeren. Wanneer je deze hebt ingevuld, klik je op verzenden. Hierna krijg je een SMS toegestuurd met een code, die je moet invoeren in de app. Na het invoeren van de juiste code krijg je te zien dat de code is goedgekeurd. Vervolgens zal je worden doorgestuurd naar een scherm waar om je e-mail adres gevraagd wordt. Tinder gaat hier vertrouwelijk mee om, dus je hoeft niet bang te zijn ineens allemaal spam te krijgen van de app. Hierna kies je een veilig wachtwoord om mee in te loggen. Kies een goed, niet standaard wachtwoord, om je te verzekeren van de veiligheid van je account. Je vult hier ook je naam in en overige gegevens die belangrijk zijn. Als kers op de taart voeg je een foto van jezelf toe en ben je helemaal klaar voor het Tinder Dating avontuur!

#3 Aanmelden via Facebook

In stap 2 hadden we het al even over aanmelden via Facebook en dat wordt besproken in stap 3. Via Facebook aanmelden is erg gemakkelijk en Tinder maakt de belofte niets hierover op jouw Facebook account te plaatsen. Je gaat, in de app, naar het blauwe icoontje van Facebook, hier staat bij ´Aanmelden met Facebook´. Die klik je aan en dan opent er een wit scherm met een knopje die toestemming vraagt. Hier hoef je alleen ‘Ja’ aan te klikken en dan accepteer je meteen de algemene voorwaarden van Tinder. Simpel, erg makkelijk en handig want er zullen meteen gegevens van jou op je Tinder account staan, zoals deze van jou bij Facebook bekend zijn, inclusief foto´s. De makkelijkste manier om je aan te melden, zonder moeite te hoeven doen om daarna je profiel nog eens aan te vullen.

#4 Wat betekenen alle icoontjes?

Wanneer je links bovenin kijkt, zie je een poppetje. Wanneer je deze aanklikt zal je jouw eigen profiel zien die je eventueel nog kan bewerken. In het midden zie je het vlammetje van Tinder en dit is waar het allemaal gaat gebeuren. Hier kan je foto´s naar links (kruisje afwijzing) swipen, of juist naar rechts (Groen hartje, goedkeuring). Rechts bovenin zie je een chat wolkje. Bij dit wolkje staan al je tinder matches en de eventuele gesprekken die je al gevoerd hebt, of wilt gaan voeren. Dan gaan we weer terug naar het midden en kijken we naar de knopjes onder in beeld. Links onderaan heb je het gele rewind knopje, deze kan je alleen met Tinder plus gebruiken. Daarnaast heb je het kruisje, voor een afwijzing, het sterretje dat een Super like voorstelt en daarnaast een hartje, de match knop. Daarnaast zie je een paars icoontje welke exclusief is voor Tinder Plus leden. Hier kan je jezelf een boost mee geven, zodat meer mensen jou te zien krijgen.

#5 Maar wat zijn al die Tinder termen nou en waar staan ze voor??

Wij zetten alle Tinder termen voor je op een rijtje:

 • Swipen: Bij de foto´s naar links (afwijzing), of naar rechts (goedkeuring) vegen.
 • Match: Heb je een match? Dan heeft zowel jij als een persoon naar rechts geswiped en kunnen jullie een gesprek beginnen.
 • Superlike: Een superlike is 1 keer per dag te gebruiken, deze gebruik je bij een persoon die je erg speciaal lijkt en waar je zeker mee in contact wilt komen. Deze persoon zal dan zien dat jij hem of haar een super like hebt gegeven. Tevens kan iemand jou ook een superlike geven, je zult dan een blauw sterretje bij je match zijn/haar foto zien staan.
 • (Tinder plus-gold) Rewind: Het gebeurt iedereen wel eens, je ziet een leuk iemand, maar swiped toch perongeluk naar links, en nu? Hier heeft Tinder de Rewind voor bedacht. Wanneer je een Tinder Plus of Gold account hebt, kan je dit vervolgens terugdraaien,

  om alsnog naar rechts te kunnen swipen.

 • (Tinder plus-gold) Boosts: Met een boost zullen meer mensen je profiel zien, gedurende 30 minuten lang. Hierdoor vergroot je je kans op succes, echter heb je er een Tinder Plus of Gold account voor nodig.
 • Messages: Dit is wanneer je een berichtje binnen hebt gekregen van je nieuwe match.

#6 Matches? Wat zijn dat ook alweer precies?

Matches zijn personen die jij naar rechts hebt geswiped en die jou ook naar rechts hebben geswiped. De basis van een Tinder date. Hieruit kan een Tinder date ontstaan zodra jullie elkaar een bericht schrijven. Vanuit de berichten kun je zien of er een klik is of dat je verder gaat met swipen. Aan jou de keus.

7> De verschillende soorten Tinder lidmaatschappen.

Je kan Tinder zowel gratis, als met een lidmaatschap gebruiken. Ook kan je een individuele module zoals een boost, superlike of rewind aanschaffen voor eenmalig gebruik. Je kan dus zelf weten hoe gek je het wilt maken.

 • Tinder gratis: Hier kan je gebruik maken van het swipen en 1 keer per dag (24 uur) kan je een superlike gebruiken.
 • Tinder plus: Met Tinder Plus kan je alle extra knopjes gebruiken, behalve de knop om te zien wie jou al eerder naar rechts heeft geswiped.
 • Tinder gold: Met Tinder Gold kan je alle extra knopjes gebruiken, inclusief de knop om te zien wie jou al eerder naar rechts heeft geswiped.

Duidelijk hoe Tinder werkt?

Met dit artikel hopen we je te hebben geholpen met een duidelijk Tinder dating profiel. Een profiel waarmee je zeker zult gaan slagen en snel een tinder date aan de haak zult slaan. Bedenk eerst eens goed of dat je voor de normale Tinder wilt gaan, of toch liever meerdere opties wilt hebben met een Tinder plus of met een Tinder gold abonnement.

En het allerbelangrijkste is om te genieten!

Jan Peeterse

feb 14, 2018

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  De meeste mensen zijn wel bekend met online dating websites. Meestal...
  Lees meer...

 2. Wat is houden van?

  Wat is houden van?

  Liefde. Op een bepaalde manier is dat het ultieme waar we...
  Lees meer...

 3. Is Tinder gratis?

  Is Tinder gratis?

  Er zijn ontzettend veel datingwebsites en datingapps die betaald zijn of...
  Lees meer...

Reacties - Hoe werkt Tinder? Stap voor stap door de dating App

2 Reacties

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.