de beste gratis dating apps van dit moment

Wat is de beste gratis dating app?


Je kunt achter je computer kruipen als je leuke singles wil ontmoeten, maar je kunt ook je smartphone gebruiken om online te daten. Gebruik je je smartphone om online te daten, dan kun je altijd en overal leuke singles ontmoeten. Je zit niet meer vast aan je computer thuis, maar je kunt ook online daten in de bus, in de trein, op een saaie familiebijeenkomst en ga zo maar door.

Gratis dating apps steeds populairder

Het is dan ook niet zo vreemd dat online daten op de smartphone steeds populairder wordt. Maar welke apps kun je het beste gebruiken als je leuke singles wil ontmoeten op je smartphone? Je leest het in dit artikel. Zo worden in onderstaande tekst de drie beste gratis dating apps van dit moment beschreven.

Gratis Dating app
#1: Tinder

Tinder is een van de populairste gratis dating apps van dit moment. Je hoeft geen profiel aan te maken om Tinder te gebruiken, maar je logt je simpelweg in met je Facebook account. Het gebruik van de dating app zonder Facebook is helaas niet mogelijk. Ben je ingelogd, dan kun je aangeven wat voor contacten je wil leggen op de app. Je kunt bijvoorbeeld aangeven dat je alleen met mannen in contact wil komen, maar ook dat je zowel met mannen en vrouwen in contact wil komen. Ook kies je zelf hoe oud jouw matches moeten zijn en ga zo maar door. Je kunt zelfs kiezen hoe ver jouw matches maximaal van je vandaan mogen zijn (bijvoorbeeld 10 kilometer of juist 50 kilometer). We hebben trouwens een Tinder review die je kunt checken!

Vind je iemand leuk, dan swipe je deze persoon naar rechts. Vindt hij of zij jou ook leuk? Dan kunnen jullie met elkaar chatten. Je krijgt het profiel van deze persoon nu automatisch in je overzicht te zien, om eventueel een chat te starten. Zo kun je op Tinder diverse leuke contacten opdoen, zonder dat je hier veel moeite voor hoeft te doen. Je kunt Tinder gebruiken op je iPhone, maar ook op je Android telefoon.

Gratis Dating app
#2: Happn

Ook de gratis dating app Happn is erg populair in Nederland. De app komt oorspronkelijk uit Frankrijk, maar heeft door de jaren heen duizenden Nederlandse leden gekregen. Je kunt de app op je iPhone zetten, maar de applicatie is ook beschikbaar voor Android toestellen en telefoons met het besturingssysteem van Windows (Windows Phone).

De dating app Happn lijkt een beetje op Tinder. Het grootste verschil tussen deze twee gratis dating apps, is dat Happn je enkel profielen laat zien van mensen die écht bij jou in de buurt zijn. Het gaat om mensen die niet meer dan 250 meter van je verwijderd zijn. Dit klinkt misschien een beetje gek, maar zo krijg je alleen profielen van mensen te zien die precies op dat moment bij jou in de buurt zijn. Dit maakt het gemakkelijker om met iemand af te spreken voor een kopje koffie, maar maakt het online daten ook extra spannend. Want wie weet kom je jouw match wel tegen op straat?!

Gratis Dating app
#3: Badoo

Badoo is een van de bekendste internationale dating applicaties. Je kunt de app niet alleen in Nederland gebruiken, maar ook in het buitenland. Handig als je bijvoorbeeld op vakantie gaat en gewoon door wil blijven daten.

Badoo heeft diverse functies, waaronder het kennismakingsspel. Dit is eigenlijk niet echt een spel, maar meer een functie die een beetje op de app Tinder lijkt. Je geeft aan wat voor contacten je op wil doen en je krijgt diverse foto’s van singles voorgesteld. Nu kun je zelf kiezen met wie je wel en niet in contact wil komen. Het kennismakingsspel van Badoo is een van de functies die je als gratis lid kunt gebruiken om leuke contacten op te doen. Verder zijn er nog enkele gratis functies, maar betalende gebruikers kunnen toch meer met de app. Het is goed om hier rekening mee te houden voor je de app op je telefoon zet: je kunt de applicatie namelijk niet oneindig gratis gebruiken zonder enige restricties.

Om gebruik te maken van Badoo, koppel je je Facebookaccount met de app. Dit betekent dat het gebruik van de dating app zonder Facebook helaas niet mogelijk is.

Jan Peeterse

feb 24, 2018

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Wat is een Wingman?

  Wat is een Wingman?

  Als je een avondje gaat feesten en je wilt opzoek naar...
  Lees meer...

 2. Chatten met vreemden? Leuk! Maar hoe begin je het gesprek?

  Chatten met vreemden? Leuk! Maar hoe begin je het gesprek?

  Een openingszin is ontzettend belangrijk als je een goed gesprek wilt...
  Lees meer...

 3. Seksverslaving - Ben ik seksverslaafd?

  Seksverslaving - Ben ik seksverslaafd?

  Het is iets waar veel mensen last van hebben; seksverslaving. Maar...
  Lees meer...

Reacties - Wat is de beste gratis dating app?

Geen reacties

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.