Openingszinnen voor chatten

Chatten met vreemden? Leuk! Maar hoe begin je het gesprek?

 

Daten via het internet is al jaren geen taboe meer en het is dan ook steeds vaker de ideale manier om de liefde van je leven te ontmoeten. Het handige van daten via internet is dat je zeker in de beginfase gewoon op zoek gaat op de momenten die jou het beste uitkomen. Heb je eenmaal een interessante man of vrouw gevonden, dan is het natuurlijk leuk om elkaar wat beter te leren kennen. Uit zijn of haar profiel kun je namelijk maar beperkte informatie halen en lang niet altijd is dat alles wat je wilt weten.

Chatten op datingsites

Veel datingsites bieden de mogelijkheid om te chatten met vreemden. Dat is leuk en handig, want op deze manier kun je alvast wat meer te weten komen over de ander.

Het kan bovendien op ieder moment en vanaf elke locatie. Ook als jullie dus ver van elkaar vandaan wonen is chatten een heel gemakkelijke manier om met anderen in contact te komen. De vraag is dan wel: hoe spreek je iemand aan? Je wilt immers wel dat degene die jouw interesse gewekt heeft op je reageert (en het liefst zo enthousiast mogelijk natuurlijk!). Bedenk daarom goed welke openingszinnen chatten je gebruikt.

Ga je een man of een vrouw aanspreken? Stem je openingszinnen er op af!

Dat mannen en vrouwen ontzettend verschillend zijn wist je natuurlijk al. Maar hou je er ook rekening mee als je jouw favoriete openingszinnen chatten gebruikt?

Met je vriendinnen praat je heel anders dan met die droomman wiens profiel je nu eigenlijk al veel te vaak hebt bekeken. Nee, een man moet je toch heel anders aanspreken. Draai er niet omheen, maar wees direct in je communicatie. Humor is natuurlijk prima, maar zorg dat je je boodschap niet te veel verpakt. Als het te ingewikkeld wordt is de kans groot dat jouw ideale man daar op afknapt. Dat is best veel om rekening mee te houden. Moet je het dan maar laten zitten en wachten tot hij als eerste een berichtje stuurt? Zeker niet! Ook een man kan het namelijk spannend vinden om het gesprek op te starten. Als jij nu dus ook niets doet, is de kans groot dat jullie nooit zullen kennismaken. En dat is uiteindelijk niet de bedoeling.

Aan de slag!

Goed, nu heb je al je moed verzameld om die leuke vent aan te spreken, dus wat ga je doen? Hou het simpel, vrolijk en to the point! “Hey, hoe gaat het?” is bijvoorbeeld een prima openingszin om het chatten met vreemden te beginnen. Wil je wat meer van hem weten, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een zin als “Met welke openingszin heb je het meeste succes gehad?” of “Ben je van binnen net zo mooi als van buiten?”. Openingszinnen als deze laten zien dat jij gelijk in actie durft te komen en laten de ruimte voor een leuke reactie van je match of chatpartner.

Wil je juist een vrouw aanspreken op de chat? Een complimentje in je openingszin doet dan vaak wonderen. Want zeg nu zelf, wie krijgt die nu niet graag? Wees wel altijd oprecht, want anders heeft ze natuurlijk zo door dat je een faker bent.

Begin bijvoorbeeld met “Weet je, jij lijkt me een meisje dat verlegen oogt, maar eigenlijk heel stoer is ”. Gebruik niet al te afgezaagde openingszinnen chatten. Want waarom zou ze de moeite doen om überhaupt te reageren als jij geen aandacht stopt in het bedenken van een leuke gespreksstarter? Enthousiasme wordt altijd gewaardeerd. Heb je een leuke foto van haar gezien, aarzel dan niet om te beginnen met een openingszin als “Ben jij niet veel te leuk om nog op zoek te zijn naar een date?”. Heb je wat meer lef? Ga dan voor een zin als “Stop maar met zoeken, jouw ideale man zit nu met je te chatten!” . Grote kans dat zij zich wil verdedigen met een leuke comeback. Met vrouwen praat je natuurlijk anders dan met je vrienden, dus zal je het gesprek vaak wat meer moeten inkleden. Vrouwen houden nu eenmaal van meer details en gesprekken die de diepte ingaan.

Je chatpartner gevonden via zijn/haar profiel? Haak in de foto’s!

Heb je je chatpartner via zijn of haar profiel gevonden, dan is het natuurlijk leuk om in te haken op wat je hebt gezien of gelezen. Staat je droomvrouw op de foto met een surfboard? Haak hier op in en begin de chat bijvoorbeeld met “Hey, ik zag dat je ook van surfen houdt! Wat is je favoriete surfspot?”. Heb je op zijn profiel gelezen dat die leuke man fan is van dezelfde band als jij, start de chat dan met een zin als “Ben jij ook zo’n fan van Paramore? Dan ga je vast ook naar hun concert binnenkort!” of “Vind jij Give in to me ook het beste nummer ooit van Michael Jackson?”. Zo pak je een onderwerp dat jullie bindt terwijl je tegelijk ook een reactie uitlokt.

Beginnen jullie met chatten terwijl je eigenlijk nog niets van elkaar weet, stel dan een wat meer basale openingszin. “Waar kom je vandaan en vind je daar het leukste om te doen?” is een goede manier om wat meer over je gesprekspartner en zijn interesses te weten te komen.

Toch iets stoms verstuurd? Geef de hoop niet direct op!

Je zult heus de eerste niet zijn die na het versturen van een chatberichtje zichzelf wel voor het hoofd kan slaan. Soms gaat het om een simpel spelfoutje, maar op andere momenten kun je de plank grandioos hebben misgeslagen in je chat. Misschien heb je wel gevraagd of je chatpartner nog contact heeft met haar ex, om je direct daarna te herinneren dat die was overleden. Of wellicht heb je enthousiast verteld over jouw grote passie hardlopen en gevraagd of de ander een keertje met je meedoet. Om je dan te bedenken dat hij in een rolstoel zit. Geen nood! Gedraag je gewoon als in ieder ander gesprek. Biedt beleefd je excuses aan en geef aan dat je het zo niet bedoeld had. Sluit de chat zeker niet direct af, maar probeer er toch wat moois van te maken. Je laat hierdoor bovendien zien dat je eerlijk en oprecht bent, wat een goede chatpartner beslist zal waarderen.

Jan Peeterse

jan 22, 2018

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Wat is Monogamie?

  Wat is Monogamie?

  Wat is Monogamie? Wat betekent dit in een relatie voor jou?...
  Lees meer...

 2. Kik Messenger

  Kik Messenger

  Een nieuwe manier van chatten? Dat wordt nu mogelijk gemaakt door...
  Lees meer...

 3. Verliefdheid, wat doet het met je?

  Verliefdheid, wat doet het met je?

  Verliefdheid, wat doet dit met je lichaam? Iedereen heeft het wel...
  Lees meer...

Reacties - Chatten met vreemden? Leuk! Maar hoe begin je het gesprek?

Een commentaar

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.