een wingman in de club mee maakt het makkelijker om iemand te versieren

Wat is een wingman?


Een duurzame relatie opbouwen is van groot belang, zowel voor onszelf als binnen het beeld van de maatschappij. Hoewel een romantische relatie natuurlijk ontstaat tussen twee personen, en intiem is, maken veel mensen gebruik van een wingman om het ijs te breken en de eerste stap in de richting van een duurzame relatie te zetten.

Wat is een wingman? De wingman is als begrip al erg oud, en dankzij de sociale media is de originele wingman betekenis nogal wat verwaterd. Toch is de wingman betekenis duidelijk: als tussenpersoon fungeren voor het bewerkstelligen van een relatie (of tenminste, een interactie) tussen twee personen. Met andere woorden, de wingman maakt het contact tussen twee personen die een oogje hebben op elkaar eenvoudiger!

Wat is een wingman?

Wat is een wingman dus? Het is eigenlijk de rechterhand van de persoon in kwestie, die als doel heeft om een gesprek tussen twee personen op een natuurlijke wijze te realiseren. Dit gezegd zijnde is het een ware kunst om een goede wingman te zijn!
Als je zelf wingman speelt, dan kunnen de volgende tips je helpen om je beste vriend of vriendin een handje toe te steken, zodat de kennismaking met zijn of haar potentiële partner vlotter verloopt.

1. Zet altijd de eerste stap

De belangrijkste functie van een wingman is om de conversatie tussen twee personen van start te doen gaan, en wel door zelf te beginnen praten! Eigenlijk fungeert de wingman als een soort afleiding, door de aandacht naar zich toe te trekken. Zodra het ijs is gebroken, is het voor de andere persoon eenvoudiger om de conversatie verder te zetten of gewoon een nieuwe te beginnen. De eerste stap is ongetwijfeld de moeilijkste, en de wingman neemt die dan ook op zich!

2. Humor, humor, humor

Bij het zetten van die eerste stap – alsook tijdens de rest van het gesprek – is het belangrijk dat je het als wingman luchtig houdt. Grapjes maken of een grappig verhaal vertellen, zijn enkele van de beste manieren om het ijs te breken en beide partijen van de conversatie op hun gemak te doen voelen. De wingman moet hiervoor natuurlijk nogal vat zelfvertrouwen hebben, en ook natuurlijk kunnen overkomen.

Wanneer de humor immers geforceerd lijkt, dan zal het gesprek gewoon doodbloeden. Hoewel pick-up lines en grappig anekdotes een goed begin zijn, is het beter om te vertrouwen op je natuurlijke gevoel voor humor. Dat zal het gesprek in een later stadium alleen maar vlotter en eenvoudiger maken!

3. Weet wanneer je afstand moet nemen

Tenslotte, en dit is iets waar veel mensen geen rekening mee houden, is het belangrijk dat je als wingman op het juiste moment afscheid neemt. Vaak wordt vergeten dat de primaire functie van deze persoon is om de conversatie in te zetten – niet om hem af te ronden. Als wingman de aandacht op jezelf blijven houden zorgt er alleen maar voor dat je vriend of vriendin op de achtergrond komt te staan, en dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Neem dus op tijd afstand van de conversatie tussen beide personen, zodra je merkt dat ze zelf vlotter met elkaar kunnen praten en zich op hun gemak voelen. Zeg bijvoorbeeld dat je nog wat drinken gaat halen (als je je in een bar bevindt), of dat je jammer genoeg naar huis moet. Op die manier hebben de andere personen een reden om hun aandacht volledig op elkaar te richten – en is de kans dat er iets uit voortkomt natuurlijk ook veel groter.

Wanneer heb je een wingman precies nodig?

Nu de wingman betekenis duidelijk is, is het natuurlijk belangrijk te weten wanneer je aan zo iemand nood hebt. Vaak is het voor verlegen of ingetogen personen erg moeilijk om een gesprek met iemand aan te knopen, zeker als ze die iemand wel leuk vinden.

Een wingman is in dat geval de beste persoon om op te vertrouwen. Vaak is deze immers zelfzekerder dan zijn of haar vriend of vriendin, en kan hij of zij op natuurlijke wijze een gesprek aanknopen. Precies wat je nodig hebt om het ijs te breken, en in geen tijd in contact te staan met de persoon die je leuk vindt!

Jan Peeterse

feb 7, 2018

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Ik Wil Scheiden - Waar Begin Ik?

  Ik Wil Scheiden - Waar Begin Ik?

  Meest voorkomende redenen van een echtscheiding Vandaag de dag is scheiden...
  Lees meer...

 2. Wat Is 'Lexa Incognito' en wat kun je er mee?

  Wat Is 'Lexa Incognito' en wat kun je er mee?

  Wat is Lexa Incognito en wat kun je ermee? Lexa is...
  Lees meer...

 3. Tinder Hacken Via Een Telefoonnummer

  Tinder Hacken Via Een Telefoonnummer

  Tinder: hacken via een telefoonnummer Wie gelooft in sprookjes, die gelooft...
  Lees meer...

Reacties - Wat is een Wingman?

Een commentaar

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.