hoe kan ik het beste mijn profiel bij een datingsite inrichten

Het aanmaken van je datingprofiel

Jezelf presenteren is één ding; een datingprofiel van jezelf maken is een tweede. Hoe ga je het beste te werk? Wat is belangrijk om aan andere leden te laten weten en wat is niet indirect van belang? Wat kun je beter bewaren voor later? Zodra er daadwerkelijk een match blijkt te zijn met een ander lid die op dat moment pas in jouw profiel verder kan lezen dan de algemene tekst die voor de overige leden zichtbaar is. Daar waar je jezelf op de manier neerzet zoals jij gezien wilt worden. Wil je opvallen of juist niet, wat wil je allemaal kwijt over jezelf, wat zou je tijdens een eerste ontmoeting willen vertellen en wat bij lange na nog niet, hoe wil je dat anderen jou zien en hoe zien anderen jou normaal gesproken wat interessant genoeg is om op je datingprofiel te noemen, en verder niet geheel onbelangrijk om over na te denken: wat voor foto plaats je van jezelf?

Het allerbeste profiel

Als je zo eens scrolt in de vele profielen, springen er altijd bepaalde mensen uit. Of het nu gaat om de foto die zij geplaatst hebben of een zekere term die zij in het profiel noemen, dat kan de EEN meer aanspreken dan de ander. Het is maar net waar je op zoekt natuurlijk! Wil je één van die betere matches zijn, let dan vooral op de tips die worden gegeven op de datingsite zelf. Vul je profiel allereerst volledig in en zorg dat je bereikbaar bent, ook door de mensen achter de Helpdesk. Maak gebruik van feedback en volg het voorbeeld van anderen die uit ervaring spreken. Als je nergens een goede foto van jezelf kunt vinden, maak er alsnog ten minste één. Zorg dat je er daadwerkelijk goed op staat en kijk recht in de camera. Ook je lach is een belangrijk detail, maar vooral hoe jij echt bent. Draag je in het dagelijks leven een bril, draag die dan ook op de foto. Voel je je goed bij bepaalde kleuren, laat die dan op de achtergrond tot uiting komen.

Eerlijkheid duurt het langst

Wees altijd eerlijk, maar sla er niet in door. Met andere woorden: vertel nooit teveel, vooral niet in je online profiel en ook nog niet tijdens het eerste gesprek dat je gaat hebben met dat ene lid dat een match lijkt te zijn. Teveel vertellen is nooit goed, ook al ben je iemand van verhalen vertellen en ervaringen delen. Iemand die jou nog helemaal niet kent, kijkt naar hoe jij op het moment bent. Alle andere details kunnen worden gezien als lastig, druk en onoverzichtelijk. Verder hoef je natuurlijk niet te liegen. Blijf altijd eerlijk over je leeftijd, je werk, je gezinsleven en je doel van het aangemaakte datingprofiel. Blijf gemotiveerd en optimistisch. Lukt het niet direct om de perfecte match te vinden, blijf dan gewoon hoop houden. Online daten is nu eenmaal een andere manier van het vinden van je levenspartner. Daar is soms even iets meer tijd en geduld voor nodig. Maar hou je je aan de bovenstaande tips, dan kan het zomaar erg snel gaan!

Heb jij jouw profiel al mooi ingericht maar ervaar je nog maar weinig succes bij de datingsites? Op welkedatingsites.nl zijn er meerdere artikelen geschreven waaronder handige tips om vrouwen of mannen te versieren op een datingsite. Hieronder hebben wij de links naar deze artikelen geplaatst zodat jij verder kunt lezen. Misschien heb je er wel wat aan!

> Hoe versier ik een man? – Handige informatie voor vrouwen (of mannen) hoe ze het beste een man kunnen inpakken.

> Hoe versier ik een vrouw? – Voor de mannen zijn originele tips om te versieren altijd welkom.

Jan Peeterse

feb 13, 2017

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Bischierig.. dit zin de datingsites die bij jou passen

  Bischierig.. dit zin de datingsites die bij jou passen

  "Wanneer je er nieuwsgierig naar bent, dan denk je er op...
  Lees meer...

 2. Alternatief daten? Dit zijn de beste datingsites voor jou

  Alternatief daten? Dit zijn de beste datingsites voor jou

  Modern days. Er zijn zoveel culturele subgroepen dat het haast niet...
  Lees meer...

 3. Blind date hoe gaat dat in zijn werk en hoe regel ik er eentje

  Blind date hoe gaat dat in zijn werk en hoe regel ik er eentje

  Je bent toe aan wat spanning. Iets nieuws. Je wilt daten,...
  Lees meer...

Reacties - Een datingprofiel opzetten – waar moet ik op letten?

Geen reacties

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.