Plenty of Fish (POF)

71%

POF – Plenty of Fish – is wereldwijd misschien wel de grootste datingsite. Ook in Nederland begint het een groot platform te worden waar mensen hun relatie kunnen vinden. Het wordt nog niet heel veel gebruikt en er zijn betere opties om een relatie te vinden. Maar als je eens wat anders wilt proberen is dit een leuke optie.

Gratis aanmelden

Aanmeldingen Vandaag

een grote internationale datingsite die ook in Nederland actief is nu Plenty of Fish
Algemeen
Profielen
Systeem
Plenty of Fish (POF) scoort een 71%
Klantenbeoordeling:

De nieuwe dating site Plenty of Fish (POF)

Dating wordt steeds normaler in het huidige tijdperk, datingsites komen er steeds meer. Plenty of Fish Dating is een ogenschijnlijke nieuwe datingsite, echter is deze site in 2004 al gestart in Canada. Het grote succes kwam tegen 2010, na een samenwerking met Lady Gaga. Daarna werd de website ook weergegeven in videoclips van onder andere Lady Gaga, Flo Rida, Britney Spears en Akon. Plenty of Fish begint de laatste jaren aan bekendheid te winnen in Nederland, voornamelijk nadat de website op 14 juli 2015 werd doorverkocht aan The Match Group, ook eigenaar van Tinder, Match.com & OKCupid.

Voor wie is Plenty of Fish (POF)?

Bij veel mensen in Nederland een onbekende dating site, doordat het dus begon als een Canadees bedrijf met focus op de Amerikaanse en Engelse markt. Inmiddels zijn er duizenden Nederlandse leden actief. Plenty of Fish dating is er voor iedereen die contact wilt leggen met mensen wereldwijd. Het hoeft dus niet per se om een date of om liefde te gaan. Ook studenten schrijven zich in om als uitwissel student ervaringen met elkaar uit te delen, of om zelfs af te kunnen spreken voor een rondleiding door een nieuwe stad heen. De uitgebreide mogelijkheden maken dat deze datingsite geschikt is van jong tot oud.

Wat is er (gratis) mogelijk met Plenty of Fish (POF)?

Je zult zien dat je op de meeste datingsites zal moeten betalen voor een optimaal resultaat. Hier werkt dat gelukkig anders en dit is gelijk het grote verschil met andere datingsites! Met een gratis account kun je alle functies gebruiken.

De volgende functies zijn als gratis lid te gebruiken:

 • Je profiel en de instellingen wijzigen
 • Je matches bekijken
 • Het ‘ontmoet mij’ spel
 • Flirts en berichten naar anderen sturen
 • Bekijken van anderen profielen
 • Bekijken van notificaties
 • Bladeren tussen verschillende profielen in het spel ´ontmoet mij´
 • Persoonlijk onderzoek, waarbij naar je karakter wordt gekeken
 • Alle foto’s bekijken van andere leden

Bij de meeste dating sites moet je voor de meeste van deze functies betalen. Gelukkig zit dit er hier allemaal bij in!

Waarom is Plenty of Fish (POF) zo bekend?

Zoals hierboven beschreven kan je zien dat er veel verschillende (gratis) functies zijn bij Plenty of Fish dating. Bij andere bedrijven moet je hier vaak voor betalen, dat is gelijk één van de redenen dat de populariteit flink is gestegen afgelopen jaren, helemaal in Nederland. Nog niet alle functies zijn duidelijk en helder zichtbaar, maar dit komt ook door de hoeveelheid functies en het feit dat ze officieel Canadees zijn. Het vertalen naar het Nederlands is daarom af en toe nog niet helemaal optimaal, maar daar valt mee te leven, met het grote aantal gratis functies.

Doordat de website inmiddels wereldwijd actief is, kan je ook met mensen in het buitenland in contact komen. Dit is ook een reden waardoor steeds meer Nederlanders de website gebruiken, om culturen en ervaringen uit te wisselen. Veel nieuwe gezichten zal je zien, want door het internationale aspect komen er ruim 100.000 leden per dag bij.

Is Plenty of Fish (POF) een veilige website?

Plenty of Fish Dating doet erg veel om een veilige omgeving te bieden. Zo is er een beveiligde (SSL) verbinding, waardoor gegevens niet in andermans handen terecht komen.

Het is een van de meeste beschermde datingsites die geven om elke klant.

Wij gaan even opnoemen wat er allemaal voor bescherming is en waar die voor zal dienen!

Daarnaast krijg je de garantie van Plenty of Fish Dating dat jouw gegevens nooit en te nimmer in handen van derden terecht zullen kopen, wegens marketing doeleinden bijvoorbeeld.

Je profielfoto en overige foto´s worden gecontroleerd op fraude en misbruik, en deze foto´s zijn pas zichtbaar wanneer ze goedgekeurd zijn. Dit is ter bescherming van jou zelf en natuurlijk voor de anderen leden, om fake profielen te weren van de website. Ze hebben ook een pagina gewijd aan veilig daten, na online afgesproken te hebben met iemand. Zowel op als na de datingsite wordt er aan je veiligheid gedacht!

Aanmelden bij Plenty of Fish (pof):

Er zijn een aantal stappen vereist voor inschrijving. Je zal, vergeleken met andere sites, een hoop persoonlijke informatie moeten invullen over jezelf, zodat de dating website perfecte matches kan voorstellen.

Het begint met basisgegevens invullen, een gebruikersnaam en wachtwoord. Hierna krijg je een vragenlijst te zien, welke ze vergelijken met andere leden. Denk aan gezamenlijke interesses, een kinderwens, roken of niet roken. Zo wordt er voor een ideale voorselectie gezorgd.

Zoals al eerder werd beschreven wordt Plenty of Fish dating niet alleen voor de liefde gebruikt, maar ook om vrienden te maken. Het is daarom belangrijk om goed aan te geven waar je naar op zoek bent. Zoek je een date, een vriendschap, of een echte liefde? Dan heb je nog de eisen die jij stelt aan jouw toekomstige partner. Mag hij of zij kinderen hebben bijvoorbeeld, of heb je dit liever niet? Tussen welke leeftijd moet hij of zij zijn? Natuurlijk hoef je niet alles te beantwoorden, maar hoe vollediger, hoe minder zoekwerk je zelf hoeft te doen!

Om jouw profiel zo compleet mogelijk te maken kan je daarna nog een omschrijving in je profiel zetten.. Wie ben jij, wat doe je, wat doe je hier en waar ben jij naar op zoek? Ook is het mogelijk een titel neer te zetten boven je naam zoals: ´Een sportieve dame die op zoek is naar een sportieve man´. Zo kan je jouw profiel boven de andere profielen uit laten steken, en laat je zien wat je wilt en waar je naar op zoek bent. Als laatste, maar zeker niet onbelangrijk om te melden, is een foto uploaden om te laten zie wie jij bent erg belangrijk. Je kan foto´s verbergen voor personen tot jullie een match zijn, en je kan foto´s openbaar laten staan zoals bijvoorbeeld voor het ´Ontmoet mij´ spel.

Nu heb je een compleet profiel, waar je mee op zoek kan gaan naar je ideale partner!

Kosten en betaalmogelijkheden.

Ondanks dat het een gratis datingsite is, kun je upgraden naar een Premium lidmaatschap, om nog meer aanvullende functies te gebruiken. Dit zijn de dingen die je extra kan doen:

 • Zien of mails gelezen of verwijderd zijn
 • Advertentieloze website
 • Zien wanneer en hoe laat een lid jou heeft bekeken
 • 3 gifts per dag sturen
 • Meer foto’s plaatsen dan niet-premium leden
 • Zien wie je leuk vindt en wie niet

Ondanks de vele gratis opties, zou je voor deze extra functies kunnen upgraden. Dit brengt de volgende kosten met zich mee:

 • 2 maanden Premium – €38,70 (€19,35 per maand)
 • 4 maanden Premium – €51 (€12,75 per maand)
 • 8 maanden Premium – €79,92 (€9,99 per maand)

Het is ook mogelijk om Tokens aan te schaffen, om meer kans op een wederzijdse match te krijgen. 1 ‘Super ja’ kost 1 token en de pakketten zien er zo uit:

 • 1 token – €1,99
 • 5 tokens – €8,95 (€1,79 per token)
 • 10 tokens – €16,90 (€1,69 per token)

Evaringen met Plenty of Fish Dating (POF).

Enkele plus en minpunten van de datingsite:

Pluspunten:

 • Veel gratis mogelijkheden
 • Gratis persoonlijkheidstest
 • Gericht aanbod door uitgebreide informatie

Minpunten:

 • Vertaling soms niet optimaal
 • Relatief weinig Nederlandse leden

Schrijf je eigen review over deze datingsite!

Beveel jij deze datingsite aan? Waarom wel of waarom niet? Wat is jouw ervaring met deze datingsite, laat een review achter en help andere mensen de beste keuze maken!

Laat een reactie achter!

Jouw score

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pluspunten

 • Wereldwijd bekend
 • Heel makkelijk in gebruik

Minpunten

 • Gedateerd ontwerp
 • Nog niet heel bekend in Nederland
Jan Peeterse

feb 21, 2018

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde algemene datingsites

 1. Cheatnow

  Cheatnow

  (10 x beoordeeld)

  Super makkelijk in gebruik en een uiterst fijne...
  Lees meer...

 2. SecondLove

  SecondLove

  (16 x beoordeeld)

  Vreemdgaan zonder dat iemand erachter komt? Secondlove is...
  Lees meer...

 3. GayParship

  GayParship

  (10 x beoordeeld)

  Gayparship is opgericht door Parship om aan de...
  Lees meer...

Reacties - Plenty of Fish (POF) / Informatie, kosten en mogelijkheden

Geen reacties

Laat een reactie achter!

Jouw score

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.