Daten

Een leeftijd is toch altijd wel een dingetje als je hem/haar date. Er zijn talloze redenen te bedenken waarom je het niet zou doen, maar er zijn ook een aantal redenen om het juist wel te doen! Natuurlijk zijn er voor en nadelen, maar dit is tegenwoordig geen taboe meer.

Wat dus eigenlijk inhoud dat je er gewoon voor moet gaan als je hem / haar ziet zitten. Eigenlijk hoef je helemaal niet te aarzelen om iemand te daten die ouder dan jou is.

Wanneer we beginnen met daten maken hebben we altijd een oordeel klaar. Die oordelen hebben te maken met dingen waar wij ons wat van aantrekken.

‘Ja maar als ik nu ga daten, heb ik helemaal geen tijd voor andere dingen als het wat wordt, is het dan wel slim en is zij/hij niet te jong voor me?’

Er zijn altijd wel manieren om een excuus te vinden om een date af te slaan. Maar in dit artikel lees je 6 redenen die jou zullen overhalen om een ouder iemand te daten! Er zijn natuurlijk heel erg veel mensen in de wereld die een relatie hebben met een ouder iemand.

Daar is niets mis mee. Zeker niet als je onderstaande redenen doorleest. Het zal je doen verbazen hoe voor de hand liggend het misschien kan worden om een relatie met een ouder iemand te nemen. Leeftijd hoort geen rol te spelen in het daten. Zeker niet er maar 10 jaar tussen zit. Veel leesplezier!

1. Je leeftijd staat niet gelijk aan je volwassenheid

Iemand van 25 kan ook heel erg volwassen zijn. Dit lijkt dus misschien wel net alsof je iemand van 35 aan het daten bent. Het betekent namelijk niet als je 10 jaar ouder bent, je ook volwassener bent.

Je weet namelijk nooit wat die persoon heeft meegemaakt, wat zijn/haar karakter is, etc. Het daten wordt dus een stuk aangenamer als je erachter komt dat de jongere persoon in kwestie zich ouder gedraagt. Ouder zijn betekent niet dat je meer volwassen bent!

2. Oudere mensen weten misschien ook wel niet wat ze aan het doen zijn

Voor veel mensen is volwassenheid toch wel een dingetje. Er zijn talloze mensen die bijvoorbeeld 30 of 40 jaar oud zijn, die feesten met mensen van 25.

Het maakt dus eigenlijk helemaal niet uit wat de leeftijd van iemand is. Zolang jij een klik hebt met die persoon en je voelt wat voor elkaar, dan is het gewoon tijd om leuk met elkaar te daten. Je komt er snel genoeg achter of het een geschikte date was of niet. Of je nou ouder bent of niet, het daten verloopt gewoon soepel als er een klik is

3. Je kunt behoorlijk wat leren over seks!

Op het gebied van seks zou je zeggen dat de persoon die ouder is, meer ervaring heeft. Maar ook dit is niet helemaal waar. Je weet van elkaar namelijk niet hoe jullie seksuele verleden eruit zien. Ga je echt puur uit op sexdating, dan is het voor sommige juist heel erg fijn om een ouder iemand te hebben. Naarmate je ouder wordt kan het zo zijn dat je meer bedpartners gehad hebt.

Voor veel mensen best interessant om aan te horen, zeker als het nog wat kan bijbrengen voor de seks! Daten met een ouder iemand is soms zo gek nog niet.

4. Ook muziek speelt een rol

Er zijn best veel mensen die elkaar willen ophalen tijdens een date i.p.v afspreken in het gereserveerde restaurant. Onderweg heb je dan natuurlijk een lekker muziekje aan op de achtergrond en al snel kom je erachter of jullie smaken voor muziek overeenkomen.

Een ouder iemand heeft niet zo zeer een hele andere smaak! De smaak van muziek vertelt ook iets over je karakter, wat voor type persoon jij bent. Luister je naar hardcore muziek? Dan zal je een heel ander persoon zijn die bijvoorbeeld naar Hiphop luistert. Zo erg is dat nog niet, leeftijd speelt in deze geen rol, dus dat wordt leuk daten!

5. Soms moet je er gewoon voor gaan

Hoe vaak komt het voor dat er iemand in het echte leven jou je leeftijd vraagt voor je met hem / haar naar huis gaat? Als je een echte babyface hebt is het een ander verhaal, maar in principe komt dit bijna nooit voor.

Tegenwoordig is dat vandaag de dag helemaal uit de wereld geholpen met de komst van diverse dating apps. Op de profielen die je hier tegenkomt zie je gelijk hoe oud die persoon is, wat voor hobby’s zij/hij heeft etc. Het is heel makkelijk om hier een oordeel over te vellen.

Zeker als je er van uitgaat dat als iemand een stuk ouder dan jou is, emotioneel, intellectueel en misschien ook fysiek een ander niveau heeft. Dit hoeft namelijk helemaal niet zo te zijn… zeker niet tijdens het daten.

6. Lekker belangrijk wat mensen denken

De mensen die altijd een voordeel klaar hebben staan moet je gewoon lekker links laten liggen. Niemand kan bepalen wie jij leuk vind ongeacht de leeftijd. Dus vergeet al die verhalen dat mensen het niet vinden kunnen als je een ouder iemand date.

Andersom precies hetzelfde. Het daten van een jonger iemand kan ook veel mensen dwars zitten. Maar als er echt liefde bij komt kijken, de chemie is aanwezig en de klik is echt aanwezig, who cares wat jullie leeftijden zijn? Het gaat er tenslotte om dat jullie gelukkig zijn met elkaar toch? Daarin mag leeftijd geen rol spelen, hoe raar het soms ook mag lijken.

Conclusie

Als je dus iemand wil daten die een stuk ouder is, dan moet je dat eigenlijk gewoon lekker doen! Als je bovenstaande redenen leest hoef je je eigenlijk nergens druk om te maken. Zeker niet als je er van uit gaat als de klik gewoon aanwezig is met de eerste date.

Het zal altijd nog wel een obstakel zijn voor mensen, maar het is belangrijk om hier doorheen te kunnen kijken. Je weet namelijk nooit wie je afwijst als je iemand van 35 niet toe laat in je leven.

 

Jan Peeterse

mei 15, 2019

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  De meeste mensen zijn wel bekend met online dating websites. Meestal...
  Lees meer...

 2. Wat is houden van?

  Wat is houden van?

  Liefde. Op een bepaalde manier is dat het ultieme waar we...
  Lees meer...

 3. Is Tinder gratis?

  Is Tinder gratis?

  Er zijn ontzettend veel datingwebsites en datingapps die betaald zijn of...
  Lees meer...

Reacties - 6 Redenen om iemand te daten die ouder is!

Geen reacties

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.