Tinder hacken gaat via wifi

Tinder: hacken via een telefoonnummer

Wie gelooft in sprookjes, die gelooft waarschijnlijk ook volledig veilig op datingapp Tinder te kunnen surfen en zo op jacht te gaan naar de droomman- of vrouw. Want recent bleek dat hackers toch wel erg eenvoudig in elk gewenst profiel konden komen, zelfs konden swipen en liken. Ondertussen is het probleem aangepakt, de hackacties zorgen echter wel voor vertwijfeling bij gebruikers en mensen die van plan waren op de dating-app te gaan. Het lek liet zien dat geen enkele app helemaal veilig is. Zie ook het verhaal van Ashley Madison dat is gehackt.

Wijze van verbinden met Facebook

Het kraken van een profiel bleek recent al mogelijk met het in het bezit hebben van iemands telefoonnummer. In bezit van dat nummer kon je het profiel inzien, waren de chatberichten in te zien en bleek swipen ook prima mogelijk. Ook kon er met de foto’s van gebruikers aan de haal worden gegaan. In de foto’s was het dus ook goed mogelijk om bepaalde software en advertenties te plaatsen. Zonder dus dat de echte gebruiker er ook maar enige notie van had. De fout, want dat was het, werd veroorzaakt met de wijze van verbinding maken met Facebook, ook wel Account Kit genoemd. De dating-app vergat te controleren of een gebruiker eigenlijk wel hoorde bij het telefoonnummer. Toen het lek en de oorzaak duidelijk waren, werden ingrijpende maatregelen genomen die het op deze wijze van het in bezit nemen van profielen voortaan onmogelijk maken.

Android en iOS

Let wel: de hack bleek mogelijk bij iedereen die op hetzelfde Wifi-netwerk bezig was. Die surfers konden stuk voor stuk worden bespioneerd. De fout was van toepassing op zowel de versies van Android als die van iOS. Zonder dus het in het bezit nemen van wachtwoord en gebruikersnaam, kon iemand die op deze wijze gehackt was toch lastiggevallen of zelfs gechanteerd worden. Het idee alleen al dat iemand anders kon zien wat je zoal uitvoerde op de populaire dating-app, zal veel mensen een angstig, onzeker en ook wat bedrogen gevoel geven. Ga maar na: veel mensen hebben een geheim account, hebben vaak al een relatie en zijn dus vaak niet echt volgens het boekje bezig en dus chantabel.

Niet de eerste hack

Het was overigens niet de eerste keer dat bleek dat de app niet geheel veilig en dus lek was. Jaren geleden slaagde een hacker erin om heteroseksuele mannen te koppelen. Die mannen waren in de veronderstelling dat ze tegen vrouwen spraken. De hacker maakte gebruik van zogenaamde nepprofielen met dus ook geen echte foto’s. Mannen die op de fake-profielen reageerden, werden aan elkaar gekoppeld. De mannen verkeerden in de veronderstelling dat ze met een vrouw of meisje aan het chatten waren.

Nooit helemaal veilig geweest

Mannen bleken bovendien zó fanatiek, dat ze zelfs screenshots waarop te zien was dat ze contact legden met een man, niet eens goed interpreteerden. Het bewees hoe graag mensen iets af wilden spreken. Overigens liet de hacker het zover niet komen. Als er gevraagd werd naar telefoonnummers, greep hij in. De app is dus eigenlijk nooit helemaal veilig geweest en zal ook in de toekomst ongetwijfeld eens gehackt worden. Bedenk dat als je besluit het avontuur aan te gaan. Waan je nooit geheel veilig en blijf – hoe graag je ook een date wilt- altijd scherp op foto’s en bepaalde formuleringen. Voor je het weet chat je met iemand van het gelijke geslacht.

Tinder Hack met Telefoonnummer via Wifi netwerk

Onlangs bleek met behulp van slechts het telefoonnummer – bemachtigd via het Wifi-netwerk – van iemand anders Tinder profielen te hacken. Profielen konden worden aangepast, liken en swipen bleek ook al mogelijk, net zoals de chatberichten gelezen konden worden. Het lek is ondertussen gedicht. Overigens bleek al eerder dat hacken goed mogelijk was.

Via een telefoonnummer bleek het mogelijk accounts op Tinder te hacken. Swipen, liken en het lezen van chatberichten was zo goed mogelijk. Het was overigens niet de eerste hack waarmee de dating-app te maken kreeg.

Gerelateerde artikelen

 • Tinder Review
 • SSL Certificaat (beveiliging)
 • Jan Peeterse

  apr 5, 2018

  Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

  Gerelateerde Artikelen

  1. 6 Redenen om iemand te daten die ouder is!

   6 Redenen om iemand te daten die ouder is!

   Een leeftijd is toch altijd wel een dingetje als je hem/haar...
   Lees meer...

  2. Ik Wil Scheiden - Waar Begin Ik?

   Ik Wil Scheiden - Waar Begin Ik?

   Meest voorkomende redenen van een echtscheiding Vandaag de dag is scheiden...
   Lees meer...

  3. Wat Is 'Lexa Incognito' en wat kun je er mee?

   Wat Is 'Lexa Incognito' en wat kun je er mee?

   Wat is Lexa Incognito en wat kun je ermee? Lexa is...
   Lees meer...

  Reacties - Tinder Hacken Via Een Telefoonnummer

  Geen reacties

  Laat een reactie achter!

  *

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.