ashley madison hack gevolgen

Grote gevolgen door leak Ashley Madison

In juli 2015 werd de website van de online dating website Ashley Madison gehackt door hackers, die zichzelf The Impact Team noemen. Zij zagen zichzelf als morele rechters, omdat zij tegen de online dating website waren, die het vreemdgaan stimuleert. De slogan van de Canadese dating website maakt dit al duidelijk: “Life is short. Have an affair.” Als de website niet offline zou gaan, dan zouden de hackers persoonlijke gegevens van leden van de dating website openbaar maken. De website reageerde niet en van 18 tot 20 augustus kwam 25 gigabyte aan bedrijfsinformatie, waaronder persoonlijke informatie van leden online. De informatie van leden bestond uit namen, e-mailadressen, adressen, credit card gegevens, seksuele voorkeuren en seksuele fantasieën. De informatie die online is gekomen heeft voor de leden, van wie de informatie nu openbaar is, soms grote gevolgen.

Allereerst heeft de openbare informatie al vele huwelijken kapot gemaakt. Voor gezinnen is het psychologisch vaak al heel zwaar als een van de partners vreemdgaat, maar als dit in het openbaar bekend wordt, dan is dit zowel voor degene die vreemdgaat, als voor de bedrogene psychologisch heel zwaar en zeer pijnlijk. Beide personen ervaren een grote schaamte en in Canada werden al twee zelfmoorden gemeld, die aan de leak van de dating website werden gerelateerd.

Directe gevolgen

Na de leak zijn er vele websites opgericht, die zoekmachines ontwikkelden om de lijsten te doorzoeken. Er werd zelfs een website gemaakt, waar je via Google Maps kon kijken of er iemand bij jou in de buurt van plan was om vreemd te gaan.

Echter het openbaar komen van deze gevoelige informatie heeft niet alleen psychologische gevolgen binnen het gezin. Binnen het ledenbestand van Ashley Madison bevonden zich duizenden e-mailadressen die eindigden op .mil en .gov, welke door het Amerikaanse leger en de Amerikaanse overheid wordt gebruikt. Binnen het Amerikaanse leger is vreemdgaan strafbaar en kan dit leiden tot oneervol ontslag. Het is nog onduidelijk wat het Pentagon gaat doen met de gegevens die openbaar zijn gekomen.

Daarnaast werd ook de naam gevonden van een conservatieve, Amerikaanse activist, die zich uitsprak tegen het homohuwelijk, omdat dit het instituut van het huwelijk zou aantasten. Doordat de dating website 39 miljoen leden heeft in 53 landen, kan het openbaar maken van deze gevoelige gegevens zelfs levensbedreigend zijn. Zo zijn er 1200 adressen openbaar gemaakt in Saudi-Arabië, waar vreemdgaan wordt bestraft met de doodstraf.

Tevens werd de website van Ashley Madison ook gebruikt om naast het huwelijk op zoek te gaan naar homoseksuele ervaringen. In de Verenigde Arabische Emiraten staan twee mannen op de lijst, die op zoek waren naar homoseksuele contacten. Door de leak riskeren zij nu de doodstraf, omdat homoseksualiteit in hun land streng verboden is.

De dating website bood de mogelijkheid om voor 19 dollar alle berichten en gegevens te laten verwijderen, maar ook de accounts, die hiervoor betaald hadden, bevonden zich in de leak. Veel websites beloven online veiligheid, maar het is nog steeds belangrijk om online voorzichtig met persoonlijke gegevens om te gaan.

Jan Peeterse

aug 28, 2015

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  De meeste mensen zijn wel bekend met online dating websites. Meestal...
  Lees meer...

 2. Wat is houden van?

  Wat is houden van?

  Liefde. Op een bepaalde manier is dat het ultieme waar we...
  Lees meer...

 3. Is Tinder gratis?

  Is Tinder gratis?

  Er zijn ontzettend veel datingwebsites en datingapps die betaald zijn of...
  Lees meer...

Reacties - Grote gevolgen door leak Ashley Madison

Geen reacties

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.