Verliefdheid

Verliefdheid, wat doet dit met je lichaam?

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt. Verliefdheidsgevoelens. Vlinders in je buik is een heerlijk gevoel, een gevoel wat je iedereen zou willen gunnen. De uitspraak ‘Liefde maakt blind’ kan zeker kloppen! Het enige wat je wil zien is de liefde! Hele nachten wakker liggen en geen trek hebben om normaal te kunnen eten. Verliefdheid, er zijn erg veel dingen die met je lichaam gebeuren als je verliefd bent. Hier zullen 11 dingen besproken worden die onbewust jouw lichaam zullen toetreden als je verliefd bent!

11 Verschijnselen die komen kijken bij verliefdheid

 • Je zal je dronken voelen.  Uit onderzoek is gebleken dat verliefdheid een bepaald hormoon afgeeft wat een dronken gevoel creëert. Dit kan overeenkomen met het overmatig gebruik van alcohol. Je zal hier het zelfde gevoel ervaren. Dankzij dit liefdeshormoon wordt je ook losser, durf je meer en ben je bereid een grens op te zoeken!
 • Bloeddruk gaat omhoog. Je krijgt rode wangen, zweet handjes en je zal merken dat je hart sneller zal kloppen. De reden hiervoor is dat er meer adrenaline en noradrenaline wordt aangemaakt door je lichaam. Zonder dat je het door hebt nemen de verliefdheidsgevoelens je lichaam over.
 • Je krijgt grotere ogen. Zodra jij je aangetrokken voelt tot iemand en diegene komt in jouw buurt zullen je pupillen wat groter worden. Dit heeft te maken met het zenuwstelsel wat op dat moment gestimuleerd wordt.
 • Misselijkheid speelt ook een rol. Wanneer je iemand net leert kennen en je bent met die persoon samen, kan het zo zijn dat je een droge mond krijgt en misselijk wordt. Dit is heel normaal en niet raar. Je krijgt een signaal van je lichaam dat je die persoon echt leuk vind. Er is een simpele verklaring hiervoor, het stresshormoon dat wordt aangemaakt door je lichaam zorgt er in dit geval voor dat de bloedvaten die zich in de maag bevinden, worden aangespannen. Dit verklaart de misselijkheid, maar uiteraard verdwijnt dit naarmate jullie relatie vordert.
 • Je wordt sterker zonder dat je het door hebt. Er zijn mensen die zich daadwerkelijk sterker gaan voelen als je verliefd bent op iemand. Ervaren zal het leren als je enorm verliefd bent op iemand.
 • Je ogen blijven plakken aan je partner. Zodra je verliefd bent blijven je ogen continue op je partner gericht. Je vind hem of haar echt helemaal het einde! Dit komt omdat je hersenen een bepaald stofje afgeven. Genaamd dopamine. Het kan een verslavend gevoel opwekken om je ogen niet van je partner te kunnen afhouden. Uit onderzoek is gebleken dat dit ongeveer dezelfde invloed heeft als met cocaïne. In een zeer lichte vorm uiteraard.
 • Je krijgt een hogere stem. Vrouwen ervaren dit vaker als mannen. Zodra vrouwen met iemand praten die ze echt heel erg leuk vinden en prettig bij voelen, zal de stem wat hoger zijn. Het is dus niet raar als een mannelijke stem ook iets wordt vervormd. Ook dit komt kijken bij het verliefd zijn!
 • Zorgelijk gevoel creëren. Zodra jouw geliefde niet meer bij jou in de buurt is kan je je een beetje down gaan voelen. Misschien zelfs een beetje gestrest, angstig en in het ergste geval zelfs depressief. Mensen die ver van elkaar vandaan wonen zullen dit nog heftiger ervaren. Niet raar dus als je zorgen gaat maken zodra je partner misschien net iets te lang weg blijft.
 • De kilo’s kunnen er aan vliegen! Zodra mensen getrouwd zijn en/of samenwonen is het voor veel stellen erg moeilijk om niet aan te komen. Een onderzoek heeft kunnen aantonen dat ongeveer 5 jaar na het trouwen/samenwonen zowel de man als vrouw gemiddeld 10KG aankomen.
 • Slapeloosheid. Omdat je verliefd bent ben je in een staat van euforie. Blijdschap neemt het allemaal over en je hebt geen zin om te slapen. Misschien kan je wel helemaal niet slapen omdat je elke keer maar denkt aan je vriend/vriendin. Het kan zelfs een negatieve invloed hebben omdat je minder productief bent op de dag zelf.
 • Een echte pijnstiller. Verliefdheid kan werken als een pijnstiller. De reden hiervoor is dat het liefdeshormoon een bepaald deel in de hersenen activeren die normaal ook worden geactiveerd als er een pijnstiller genomen wordt. Eigenlijk best wel fijn dus om verliefd te zijn!

Verliefd zijn is zo gek nog niet

Kortom verliefd zijn is nog lang niet zo gek als dat we misschien doen denken. Het kan heel veel emoties met zich meebrengen die zowel een positieve als een negatieve op ons lichaam kunnen hebben. Het is tenslotte wel belangrijk dat je er echt een goed gevoel bij hebt. Zodra jij enigszins aan het twijfelen bent of het wel wat kan gaan worden, moet je jezelf afvragen of dit wel de juiste partner is. Liefde op het eerste gezicht komt niet meer zo vaak voor. Er moet eerst een band worden opgebouwd met elkaar voor je daadwerkelijk gevoelens kan creëren. In uitzonderlijke gevallen vind er liefde plaats op het eerste gezicht.

Jan Peeterse

dec 12, 2018

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Bischierig.. dit zin de datingsites die bij jou passen

  Bischierig.. dit zin de datingsites die bij jou passen

  "Wanneer je er nieuwsgierig naar bent, dan denk je er op...
  Lees meer...

 2. Alternatief daten? Dit zijn de beste datingsites voor jou

  Alternatief daten? Dit zijn de beste datingsites voor jou

  Modern days. Er zijn zoveel culturele subgroepen dat het haast niet...
  Lees meer...

 3. Blind date hoe gaat dat in zijn werk en hoe regel ik er eentje

  Blind date hoe gaat dat in zijn werk en hoe regel ik er eentje

  Je bent toe aan wat spanning. Iets nieuws. Je wilt daten,...
  Lees meer...

Reacties - Verliefdheid, wat doet het met je?

Geen reacties

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.