kussen op je eerste date

Kus op je eerste date?

Het is een bekende uitspraak die iedereen wel eens een keer gehoord heeft. ‘Een kus op de eerste date moet echt wel kunnen’, maar in de werkelijkheid blijkt het toch net even wat anders te zijn als normaal. Misschien denk je wel heel de tijd dat je moet kussen, maar een kus hoort eigenlijk vanzelf te komen. In de meeste gevallen ben je zo enthousiast en misschien wel zenuwachtig voor de eerste date, dat je het zoenen helemaal ‘vergeet’. Vergeten doe je niet, maar je staat er niet bij stil dat je zou kunnen kussen. En waar zoen je dan precies? Op de wang? Op d’r mond? Of hou je het misschien toch maar bij een stevige handdruk of een omhelzing? In dit artikel lees je wat de beste manieren zijn om dit allemaal te doen. Hoe weet je wanneer je een kus zou kunnen geven? Natuurlijk draait het allemaal om de gezelligheid en elkaar beter te leren kennen, niemand wil natuurlijk een gênante stilte op een eerste date!

Je weet het eigenlijk nooit zeker

Je kan eigenlijk nooit met zekerheid zeggen of je een kus zal ontvangen. Dat ligt eigenlijk volledig aan de situatie. Je moet er eigenlijk ook niet echt achteraan gaan, tenzij je vastberaden bent om een kus te willen. De aanhouder wint zeggen ze altijd, maar dat kan best wel wanhopig overkomen en dat wil je natuurlijk helemaal niet! Wat je wel zou kunnen doen is met je lichaam een aantal signalen afgeven die je laten zien dat je graag een kus wil ontvangen. Denk hierbij aan de zit afstand tussen jullie, schuif lekker naar elkaar toe! Zo is het ook mogelijk om elkaar af en toe aan te raken. Als je helemaal zeker van je zaak bent kan je ook aangeven om een vervolgdate te plannen met elkaar, dan weet je namelijk zeker dat je zal gaan zoenen.

Een eerste kus

De meest voorkomende gevallen om te zoenen zijn natuurlijk om aan het eind van een date een kus te geven. Dit is ook wel logisch omdat je elkaar heel de date beter hebt leren kennen, het klikte, het voelde goed, er kwam humor bij kijken en jullie zaten gewoon op één lijn. Het zou dan eigenlijk ook best raar zijn om dan geen kus te geven, maar de vraag is, waar doe je dat dan precies? Je merkt eigenlijk gelijk wanneer een date over is of niet. Als je aan het eind van je latijn bent en geen kus ontvangt omdat ze haar hoofd wegdraait dan weet je het eigenlijk al. Misschien is het iets te vroeg voor een kus en probeer je haar direct uit te nodigen voor een tweede date!

Op de mond?

Wanneer is het eigenlijk gepast om op haar mond te zoenen? Als er gekust wordt, waar doe je dat dan? Op de wang of toch de mond? Er zijn twee belangrijke verschillen tussen deze twee. Je bent namelijk zeker van je zaak als je haar op de mond wil kussen. Dan weet je gewoon dat heel de date soepel is verlopen en dat jullie constant op één lijn zaten, dan is een kus op de mond wel gepast. Je geeft een kus op de wang om het nog een beetje bescheiden te houden en haar eigenlijk uit te nodigen voor een tweede date. Je hebt elkaar wel beter leren kennen tijdens de eerste date, maar misschien nog niet zo goed als dat je verwacht had.

French kiss?

Dit is eigenlijk meestal nooit het geval. Een tongzoen tijdens je eerste date wordt eigenlijk ook afgeraden. Je wil het immers wel respectvol en bescheiden houden. Een tongzoen met iemand die je net kent kan best ordinair uit de hoek komen. Tevens geeft het ook aan dat je meer wil dan alleen liefde, je verlangens naar seks groeien hier ook enorm door. Je wil natuurlijk niet als iemand overkomen die alleen maar denkt aan seks. Daarnaast komt het vrijwel altijd onverwachts, dus hou het bescheiden en rustig.

Op de wang?

Dit kan vrijwel altijd! Het is gewoon een teken dat je bescheiden bent, maar tegelijkertijd toch wil aangeven dat je het erg fijn vind. De kans dat je wordt afgewezen op een vervolgdate is hierdoor ook echt heel erg klein. Natuurlijk is een omhelzing of een kus op de wang veel beter dan de formele hand. Een hand geef je eigenlijk alleen maar als je op sollicitatie bent, niet tijdens een date. Op zijn minst een omhelzing is eigenlijk wel een absolute must. De kus op de wang is eigenlijk een uitweg wanneer je twijfelt of een kus op de mond wel kan. Je bent met een kus op de wang ook in de buurt van de mond. Hierdoor geef je eigenlijk een teken dat je het wel ziet zitten en je wel zin hebt in een echte kus!

Moet je er om vragen?

In de meeste gevallen kan je de situatie een beetje aflezen als het gaat om een kus. Maar bij twijfels kan je het natuurlijk altijd gewoon vragen! Het staat namelijk raarder als je het probeert en je vervolgens afgewezen wordt. Bij het vragen toon je ook nog enigszins respect en wordt het gewoon gewaardeerd! Het kan natuurlijk wel eens voorkomen dat de één misschien heel erg raar opkijkt van die vraag. Misschien zag hij/zij hem wel helemaal niet aankomen? Daarom is het maar goed dat je erom vraagt.

Wanneer jij om een kus vraagt, zeg je eigenlijk van ‘Het hoeft niet, het zou wel fijn zijn óf ik wil niet overhaasten hoor, dus aan jou de keus’. Dit is een erg respectvolle manier om te laten zien wat voor man of vrouw jij bent. Je vraagt er dus eigenlijk alleen om als je niet zeker weet of het gepast is om zomaar een kus te geven en je eigenlijk wil weten in wat voor situatie je precies zit. Het kan dus beide kanten op gaan, wees dus niet verbaasd over de reactie die je zou kunnen krijgen.

Formeel de hand schudden

Als je iemand de hand schud aan het eind van de date weet je gewoon dat er geen vervolg meer in zit. Tevens hoeft dit niet altijd zo te zijn, sommige mensen gebruiken het op een manier waarop ze de kus eigenlijk kunnen vermijden. Mensen die een hand geven aan het eind van de rit kunnen het ook gewoon naar hun zin hebben gehad, maar in de meeste gevallen geeft het wel een bepaald signaal af. Het is gewoon heel erg reëel om te zeggen dat er dan geen vervolg date voor je in zit. Normaliter geef je ook alleen maar een hand als het je eigenlijk helemaal niet heeft geboeid of dat je kussen absoluut wil vermijden.

Conclusie

Zoals je hebt gelezen ligt het eigenlijk volledig aan de situatie waar je in zit. Als het allemaal goed aanvoelt dan weet je dat je een kus op de mond kan geven. Als je een beetje twijfelt maar je gevoel zegt doen, dan kan je gewoon op de wang een kus geven. Twijfel je te veel of het wel kan? Vraag er dan gewoon om! Het gaat er gewoon om dat jullie een leuke eerste date hebben samen. Die kus komt uiteindelijk van zelf wel, geniet dus van het moment en laat je gewoon meenemen in de mooie verhalen die jullie aan elkaar vertellen. Je zal zien dat een eerste date zo gek nog niet is en je het best goed met elkaar kan vinden. Enjoy!

Jan Peeterse

mrt 15, 2019

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Bischierig.. dit zin de datingsites die bij jou passen

  Bischierig.. dit zin de datingsites die bij jou passen

  "Wanneer je er nieuwsgierig naar bent, dan denk je er op...
  Lees meer...

 2. Alternatief daten? Dit zijn de beste datingsites voor jou

  Alternatief daten? Dit zijn de beste datingsites voor jou

  Modern days. Er zijn zoveel culturele subgroepen dat het haast niet...
  Lees meer...

 3. Blind date hoe gaat dat in zijn werk en hoe regel ik er eentje

  Blind date hoe gaat dat in zijn werk en hoe regel ik er eentje

  Je bent toe aan wat spanning. Iets nieuws. Je wilt daten,...
  Lees meer...

Reacties - De kus op een eerste date

Geen reacties

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.