stille dates

Hoe kan je het best stiltes vermijden?

Iedereen heeft het wel eens een keer meegemaakt, een verschrikkelijke stilte tijdens een date. Deze gênante stiltes komen veel vaker voor als dat we denken, de reden hiervoor is dat jullie beide nerveus zijn en eigenlijk niet zo goed weten wat je moet zeggen. Maar geen paniek! Er zijn talloze tips die je hierbij kunnen helpen, ze zullen je helpen om die stiltes te vermijden en gewoon een leuk gesprek te hebben. Tenslotte ga je niet op date om het saai te hebben toch? Je wil wat te weten komen over elkaar, het is daarom ook leuk als je daadwerkelijk weet wat je moet vragen. Je moet het ook vragen uit interesse.

In dit artikel leer je onder andere hoe je de gênante stiltes voorblijft. Je zal zien dat als je dit artikel hebt doorgelezen, het een stuk prettiger wordt en ook een stuk leuker om een date te hebben! Je gaat met veel meer zelfvertrouwen een date in. Zo maak je tenslotte ook echt indruk op haar, je wil natuurlijk wel dat de date soepel verloopt en dat er een vervolg op komt. Niemand vind het leuk als het bij een eenmalige ontmoeting blijft! Hieronder een aantal tips die je helpen om een soepele date te hebben!

Doe wat onderzoek

Als je weet wie je gaat daten dan is het natuurlijk altijd handig als je wat informatie over haar opzoekt. Het kan natuurlijk geen kwaad als je wat informatie opzoekt op haar Facebook, Instagram, LinkedIN of noem maar op. Zo kom je te weten waar ze woont, waar ze misschien vandaan komt, wanneer ze jarig is, met wie ze omgaat, wat ze in het dagelijkse leven doet etc. Dit zijn al behoorlijk wat informatieve dingen waarmee jij op door kunt vragen. Het is eigenlijk helemaal niet lastig om hier vragen op te verzinnen. Zie je bijvoorbeeld foto’s dat ze vaak in het buitenland is? ‘Hou je van reizen?’ Een paar simpele open vragen die je helpen om het gesprek een beetje op gang te laten komen. Het maakt eigenlijk niet uit of zij hetzelfde doet, je moet haar gewoon een stapje voor zijn. Zo ziet ze dat je oprecht interesse toont en laat zien dat je haar wel ziet zitten!

Open vragen stellen

Het is uiterst belangrijk dat je wat open vragen durft te stellen. Vragen die ze alleen met ‘Ja’ of ‘Nee’ beantwoord is natuurlijk niet echt een goede manier om het gesprek op gang te brengen. Als we een paar voorbeelden van hierboven kunnen nemen kan je bijvoorbeeld het volgende vragen: ‘Ik zag dat je in de omgeving Utrecht woont, leuk! Ik heb ook wat familie wonen daar, woon je er al lang?’ ‘Ik zag dat je werkt als een dierenarts, wat gaaf! Hoe lang doe je dat al?’ Etc. Het is helemaal niet moeilijk om open vragen te stellen als je wat voor onderzoek gedaan hebt. Sterker nog, het wordt alleen maar makkelijker als je wat interesse toont. Zij zal het zelfde bij jou doen, je zal zien dat de klik ijzersterk wordt naarmate de date vordert. Uiteindelijk is het wel belangrijk dat je daadwerkelijk wel wat meer over haar te weten komt!

Open antwoorden geven

Het is ook belangrijk om je open op te stellen, geef daarom ook lange antwoorden en pak misschien door. Uit onderzoek is gebleken dat als je antwoord met meer dan 5 woorden, je daadwerkelijk interesse toont. Alles onder de 5 woorden laat eigenlijk zien dat het je niet zo interesseert. Als zij jou dus een bepaalde vraag stelt begin dan eigenlijk gewoon met ‘Leuk dat je dat vraagt, nou…’ of ‘Leuk dat je daar over begint!’ Zo laat je je enthousiasme zien en zal je zien dat het gesprek een stuk soepeler zal gaan verlopen. Probeer dus niet een vraag te vermijden, maar geef gewoon eerlijk antwoord. Het is beter dat je antwoord geeft, dan dat je stil blijft.

Wees niet bang voor de stiltes

Een stilte is oke, veel mensen zijn bang om een stilte tegemoet te gaan. Maar dit is eigenlijk helemaal niet erg. Mits het niet te vaak gebeurd uiteraard. Je hebt ook stiltes nodig om even te kunnen nadenken voor je een antwoord geeft. Mensen die aan één stuk door praten zijn soms best irritant. Zo kan zij het ook ervaren… daarnaast geeft het eigenlijk ook een beetje aan dat je bloednerveus bent! Dat is natuurlijk logisch, maar eigenlijk nergens voor nodig als je dit artikel hebt doorgelezen. Wees dus niet bang als er een kleine stilte valt, zij zal dat ook niet erg vinden. Je zal zien dat je dan een stuk rustiger overkomt dan als je heel de tijd aan het woord bent.

Praat over iets actueels

Zodra jij merkt dat er een stilte begint te vallen is het misschien een idee om over het nieuws van de dag te praten. Daarmee bedoelen we niet dat je dan over de politiek moet beginnen, maar bijvoorbeeld over bepaalde dingen in het buitenland. Je kan daarna direct doorpakken op dit land en vragen of zij hier al eens een keer is geweest. Vervolgens kan je doorvragen of ze houdt van reizen, wat nog op haar bucketlist staat etc! De actualiteit helpt je vaak een handje om je te helpen een leuke date te hebben. Uiteraard is dit wel een soort van noodoplossing, maar zodra je merkt dat het gesprek minder soepel verloopt, kan je het hier over hebben.

Geef haar zo nu en dan een complimentje

Dit is de best werkende manier om flirterig over te komen. Zo zien ze namelijk dat je echt interesse toont, haar waardeert en ook respect toont. Ziet ze er leuk uit? Aarzel dan ook geen moment om te zeggen dat ze er leuk uit ziet. Veel mannen geven te veel complimentjes wat een beetje creepy overkomt. Hou het bescheiden, zo nu en dan is helemaal niet erg, maar je moet niet ‘nep’ overkomen. Het moet tenslotte wel gemeend zijn.

Het zelfde geldt voor adviezen, veel mannen en vrouwen vinden het fijn als ze voor bepaalde gebeurtenissen staan en niet weten hoe ze het goed moeten aanpakken. Vaak vragen ze jou dan om eerlijk advies. Het is dan wel leuk als je oprecht probeert mee te denken en haar een advies probeert te geven. Je zal al snel genoeg merken of ze dit waardeert of niet, vaak kunnen er dan ook nog leuke ‘discussies’ ontstaan.

Valt er een stilte? Benoem het gewoon!

Dit is misschien best gênant maar het is de beste manier om de stilte grappig te maken. Zodra er een stilte valt, lach dan een beetje en zeg ook gewoon dat je eigenlijk niet weet wat je moet vragen. Waarom vinden vrouwen dit niet erg? Je komt zeker over, je bent eerlijk en er zit nog een soort van humor in ook! Ideaal als je natuurlijk als je even wil lachen en de sfeer de andere kant op wil laten gaan. Wel in positieve zin uiteraard.. Je neemt een deel van de spanning weg en misschien kom je ineens op een onderwerp om over te hebben.

Conclusie

Zo zie je maar dat een stilte eigenlijk helemaal niet erg is. Het kan soms goed uitkomen ook. Het is wel de bedoeling dat je probeert om gênante stiltes te vermijden. Je wil natuurlijk niet dat er geen vervolg komt! Door het lezen van deze waardevolle tips zal je in alle waarschijnlijkheid een goed en leuk gesprek hebben. Uiteindelijk draait het allemaal om de sfeer die er hangt, de klik die je hebt en de interesse die je toont. Succes!

 

Jan Peeterse

feb 14, 2019

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Bischierig.. dit zin de datingsites die bij jou passen

  Bischierig.. dit zin de datingsites die bij jou passen

  "Wanneer je er nieuwsgierig naar bent, dan denk je er op...
  Lees meer...

 2. Alternatief daten? Dit zijn de beste datingsites voor jou

  Alternatief daten? Dit zijn de beste datingsites voor jou

  Modern days. Er zijn zoveel culturele subgroepen dat het haast niet...
  Lees meer...

 3. Blind date hoe gaat dat in zijn werk en hoe regel ik er eentje

  Blind date hoe gaat dat in zijn werk en hoe regel ik er eentje

  Je bent toe aan wat spanning. Iets nieuws. Je wilt daten,...
  Lees meer...

Reacties - Hoe voorkom je nou die gênante stiltes?

Geen reacties

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.