man en vrouw die hard to get spelen op de bank

Hoe speel je hard to get en wanneer?

Iedereen heeft het wel al eens meegemaakt. Je bent verliefd op dat meisje of die jongen en eigenlijk wil je hem wel versieren, maar je hebt geen idee hoe. In een spel waar aantrekkingskracht en ‘de andere willen’ een hoofdrol speelt, kan de tactiek ‘moeilijk te krijgen’ wel eens een succesvolle methode zijn om iemand te versieren. Hier zijn alvast enkele dingen die je moet weten om de persoon waar je verliefd op bent helemaal voor je te winnen.

Hoe speel je hard to get?

De strategie ‘moeilijk te krijgen’ spelen kan ideaal zijn om iemand voor je te winnen door net te doen alsof je moeilijk te krijgen bent. Het klinkt misschien vreemd, maar vaak ben je voor de andere persoon net aantrekkelijker als het lijkt alsof hij of zij je niet kan krijgen. Dat houdt uiteraard in dat je eerst en vooral je eigen gevoelens voor de ander erg goed moet kunnen verbergen en vooral veel geduld moet oefenen. Let ook op dat je zeker niet te ver gaat in deze strategie. Je speelt immers met iemand zijn gevoelens en uiteindelijk wil je ook niet dat je de persoon waar je stiekem verliefd op bent, gaat kwetsen. Stel jezelf dus een beetje afstandelijk op zonder dat je gemeen gaat doen. Meer tips voor flirten? Check de 5 beste tips voor flirten.

Wanneer moet je hard to get gaan spelen?

Volgens psychologisch onderzoek helpt deze strategie wel degelijk. Alleen moet je uiteraard weten hoe en vooral wanneer je deze gaat toepassen. Uiteraard is dit niet nodig als de gevoelens bij beide personen aanwezig zijn, maar als de persoon waar je verliefd op bent niet meteen je gevoelens lijkt te beantwoorden, kan dit een goede methode zijn. Let wel dat hard to get spelen enkel werkt bij personen waarbij er al een lichte interesse is voor de ander. Je creëert er geen gevoelens mee, maar je maakt ze wel bewust van bestaande.

Wat doe je met iemand die hard to get speelt?

Andersom kan het uiteraard ook. Misschien sta je aan de andere kant van dit spelletje, en speelt iemand deze strategie met jou. Hoe reageer je zelf het best op iemand die moeilijk te krijgen speelt? Stel dat je meteen toehapt, kan het voor de andere persoon misschien net een afknapper zijn dat zijn of haar doel zo makkelijk is bereikt. Ook wordt er wel eens beweert dat het spelletje om je afstandelijk op te stellen enkel wordt gespeeld door vrouwen. Als we één iets hebben geleerd van versierder Joey uit Friends of Barney Stinson uit How I Met your Mother, dan is het wel dit: ‘Spelen mannen ooit moeilijk te krijgen? Enkel de dommeriken!’. Het kan moeilijk zijn uit te maken of iemand gewoon geen interesse heeft of niet. Vaak krijg je gemengde signalen te verwerken. De beste manier om dat uit te zoeken is zelf subtiel gaan versieren en kijken hoe de ander daarop reageert. Maak voorzichtig duidelijk dat je effectief ook interesse hebt.

Enkele tips om zelf hard to get te spelen

Iemand versieren kan inderdaad erg moeilijk zijn. Stel jezelf afstandelijk op en met behulp van volgende tips zal de andere persoon al snel enkele signalen tot versieren uitsturen.

1. Word niet wanhopig

Niets is minder aantrekkelijk dan iemand die wanhopig overkomt. Gevoelens bij iemand aanwakkeren kan een erg geduldig proces zijn. Stel jezelf dan ook geen deadline op, maar wacht geduldig af tot de andere persoon enkele stappen onderneemt.

2. Wees vaag en mysterieus

Als nieuwsgierigheid en mysterie opwekken je doel is, dan moet je daar ook voor zorgen. Wees erg vaag als de ander je een aantal vragen stelt over wat je dit weekend doet. Kom nooit met echte feiten, maar tegelijk moet je ook niet ongeïnteresseerd klinken. Zorg gewoon dat de ander met vragen achterblijft. Het zijn net die vragen die zullen knagen en interesse in jou opwekken.

3. Wees niet altijd beschikbaar

Als de andere persoon je uitvraagt, ga dan niet meteen in op dat verzoek. Vermelden dat je andere plannen hebt, maakt duidelijk dat die persoon niet op de eerste plaats komt. En vaak is het dat wat ze willen. Ongeacht of ze hiervoor een relatie met je hebben.

Jan Peeterse

dec 5, 2017

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Tags:

Gerelateerde Artikelen

 1. 7 tips voor een affaire met een getrouwde vrouw

  7 tips voor een affaire met een getrouwde vrouw

  7 onmisbare tips voor een affaire met een getrouwde vrouw! In...
  Lees meer...

 2. 8 mannelijke eigenschappen waar vrouwen op afknappen

  8 mannelijke eigenschappen waar vrouwen op afknappen

  Waar knappen vrouwen nou precies op af? Het gesprek van de...
  Lees meer...

 3. 20 dingen die mannen doen als hij je echt leuk vindt

  20 dingen die mannen doen als hij je echt leuk vindt

  Een man die een vrouw leuk vindt, gedraagt zich compleet anders...
  Lees meer...

Reacties - Hoe speel je hard to get en wanneer?

Een commentaar

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.