relatiebreuk - hoe kom je erboven op?

Relatiebreuk – De balans terugvinden

Elke relatiebreuk is pijnlijk. Het is een scheiding van twee mensen die elkaar een tijd lang lief hebben gehad en door problemen toch uit elkaar zijn gegaan. Soms dooft een relatie helemaal uit, maar het kan ook voorkomen dat er weer naar elkaar verlangd wordt. Misschien zit je er zelf wel over na te denken om de draad weer met je ex op te pakken. Gooi niet meteen je handdoek in de ring, want het is zeker mogelijk om weer bij elkaar te komen. Soms wordt je relatie er zelfs nog veel sterker door. Hoe? Lees hier verder en ontdek het.

Waarom verlang je terug naar je ex?

Na het uitgaan van een relatie kun je ineens sterk terugverlangen naar je ex. Daar kunnen een paar redenen voor zijn. Zo belicht je waarschijnlijk op dit moment alleen maar de positieve kanten van jullie relatie. De reden van de breuk verdwijnt naar de achtergrond en je mist gewoon het leuke dat jullie samen hebben gehad. Hiernaast kan het zo zijn dat je er ineens alleen voor staat en dat dat erg beangstigend is. Wij mensen houden nu eenmaal van contact en het kan een grote schok zijn om er plots weer alleen voor te staan. Houd het daarom altijd realistisch. Er is een reden waarom jullie uit elkaar zijn gegaan en het verlangen om terug te keren moet goed onderzocht worden.

Hoe datingapps kunnen helpen

Datingapps kunnen goed helpen om te onderzoeken of je echt weer terug naar je ex wilt of dat je niet zozeer naar hem/haar verlangt als gewoon überhaupt naar een relatie. Met een datingapp kun je namelijk gemakkelijk nieuwe mensen ontmoeten. Ga op een paar dates en dan merk je vanzelf of je behoefte hebt aan een relatie of dat je je ex zelf eigenlijk gewoon heel erg mist. En als je erachter komt dat je toch echt graag het weer verder wilt proberen met je ex en die ander wil dat ook, dan kunnen jullie dat zeker voor elkaar krijgen.

Hoe kun je weer bij elkaar komen na een relatiebreuk?

Geef elkaar eerst de tijd om een periode zonder elkaar te zijn. Spreek af dat je voor bijvoorbeeld een maand helemaal geen contact meer met elkaar hebt. Dit geeft jullie beiden namelijk de tijd om weer tot jezelf te komen, rust te nemen en van een afstandje te kunnen kijken naar wat er eigenlijk gebeurd is voor de relatiebreuk. Spreek na deze periode eerst gewoon als vrienden af. Zet er geen druk op, maar ontmoet elkaar in een ontspannen setting en ontdek weer waarom jullie ooit als koppel zijn begonnen. En als er weer een vonk ontstaat, kunnen jullie uiteraard meer proberen. Blijf steeds met elkaar praten en open communiceren. Alleen door de echte reden van jullie breuk aan te pakken kunnen jullie weer nieuw leven in de relatie blazen.

Tips voor een hernieuwde relatie

Houd deze tips goed in jullie achterhoofd wanneer je weer bij elkaar wilt komen:

– Leer van de fouten. Door goed te kijken naar waar het mis ging in de relatie en hier serieus mee bezig te gaan, kun je heel veel van elkaar leren en de relatie echt weer nieuw leven inblazen.
– Maak gebruik van een relatietherapeut. Die kan jullie helpen om met het perspectief van een buitenstaander een sterkere en diepere relatie te creëren.
– Maak het leuk. Een relatie is ook gewoon heel erg leuk, dus maak daar gebruik van. Verras elkaar, ga op een date alsof het de eerste keer is en bedenk nog meer leuke manieren.

Jan Peeterse

May 31, 2016

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Ik Wil Scheiden - Waar Begin Ik?

  Ik Wil Scheiden - Waar Begin Ik?

  Meest voorkomende redenen van een echtscheiding Vandaag de dag is scheiden...
  Lees meer...

 2. Wat Is 'Lexa Incognito' en wat kun je er mee?

  Wat Is 'Lexa Incognito' en wat kun je er mee?

  Wat is Lexa Incognito en wat kun je ermee? Lexa is...
  Lees meer...

 3. Tinder Hacken Via Een Telefoonnummer

  Tinder Hacken Via Een Telefoonnummer

  Tinder: hacken via een telefoonnummer Wie gelooft in sprookjes, die gelooft...
  Lees meer...

Reacties - Relatiebreuk – De balans terugvinden

Geen reacties

Laat een reactie achter!

*