de structuur van een singlereis

Hoe werkt een singlereis?

Veel singles lopen tegen de vakantieperiode aan. Ze willen graag weg, maar weten niet met wie. Zeker als je in een omgeving zit met veel vriendinnen en vrienden die al gesetteld zijn, wordt het lastiger om samen een vakantie te organiseren. Gelukkig is een singlereis daar een uitstekende oplossing voor! (Eerder schreven we al hoe het steeds populairder wordt.) Zoals de naam al verklapt ga je met alleen maar singles op vakantie. Het fijne hier aan is, in vergelijking met een ‘gewone’ groepsreis, dat je je niet ongemakkelijk hoeft te voelen, omdat jij als vrijgezel op reis gaat. Integendeel, je bent omgeven met singles en jullie snappen elkaar, dat leidt automatisch al tot verbondenheid. Maar hoe gaat een singlereis nu precies in zijn werking en wat zijn de voor- en nadelen?

Wat kan ik van een singlereis verwachten?

Het ondernemen van een singlereis is natuurlijk best een spannend avontuur. Je gaat met een groep mensen die je niet kent naar een onbekende vakantiebestemming. Om je spanning wat weg te nemen, is het handig om je goed voor te bereiden en te weten wat je van een singlereis kan verwachten. Mensen hebben vaak een verkeerde associatie met singlereizen, men denkt dat iedereen op zoek is naar liefde en/of seks. Dat is echt een verkeerde gedachte, veel vrijgezellen zijn helemaal niet op zoek naar een relatie, maar willen gewoon een plezierige vakantie hebben. Natuurlijk komt het wel voor dat twee vrijgezellen op elkaar verliefd worden, maar dat moet je zien als een leuke bonus.

Verschil singlereis en groepsreis

Behalve dat bij een singlereis alleen maar vrijgezellen mee gaan, zijn er eigenlijk geen verschillen met een ‘gewone’ groepsreis. Je onderneemt samen leuke activiteiten, onder leiding van een reisleider en je ontmoet nieuwe mensen. Het fijne aan een singlereis is dat de meeste mensen ook als doel hebben om nieuwe mensen te ontmoeten. Iedereen doet zijn best voor elkaar om er een mooie tijd van te maken.

Kies een reis die bij jou past, ben je een actief type of heb je meer interesse voor de cultuur? Houdt rekening met je voorkeuren. Kies vervolgens ook een leeftijdsgroep die bij je past. Als vijftiger is het misschien niet zo leuk om met alleen maar dertigers op vakantie te gaan.

Voor- en nadelen singlereis

Elke keuze die je maakt in je leven, heeft zo zijn voor- en nadelen. Zo ook het maken van een singlereis. Om je te helpen in je overweging of een singlereis wel of niet bij jou past, hebben we de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet.

Voordelen:

 • Op reis met gelijkgestemden
 • Kans op het ontstaan van nieuwe vriendschappen/relaties
 • Uitstekend alternatief voor thuisblijven of alleen op vakantie gaan
 • De reiservaringen met een ander kunnen delen

Nadelen:

 • De kans is zeer klein, maar je kan natuurlijk in een groep komen waarbij je met niemand een klik hebt
 • Je slaapt meestal met een ander op een kamer. Tegen meer betaling kun je vaak wel een eenpersoonskamer krijgen
 • De activiteiten die ondernomen worden passen niet echt bij je. Lees je daarom van tevoren goed in, om te bepalen of de reis wel echt bij jou past

Het suffe imago van een singlereis die er vroeger was, is er vandaag de dag absoluut niet meer. Singlereizen zijn helemaal hip en zijn steeds populairder!

Jan Peeterse

okt 25, 2016

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Tags:

Gerelateerde Artikelen

 1. Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  De meeste mensen zijn wel bekend met online dating websites. Meestal...
  Lees meer...

 2. Wat is houden van?

  Wat is houden van?

  Liefde. Op een bepaalde manier is dat het ultieme waar we...
  Lees meer...

 3. Is Tinder gratis?

  Is Tinder gratis?

  Er zijn ontzettend veel datingwebsites en datingapps die betaald zijn of...
  Lees meer...

Reacties - Hoe werkt een singlereis? – Welkedatingsites.nl

Een commentaar

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.