single reizen steeds populairder

Singlereizen steeds populairder

Het aantal singelreizen groeit enorm. In Nederland alleen al zijn er meer dan 2,7 miljoen singles te vinden en volgens cijfers van het CBS komen daar elk jaar zo’n 40.000 bij. Al deze vrijgezellen willen natuurlijk ook gewoon op vakantie, maar doen dit niet graag alleen. Volgens singlereizen.nl is dit in 70% van de gevallen zelfs zo. Door de werking van vraag en aanbod komen er daarom steeds meer reisorganisaties bij die zich richten op vakanties voor vrijgezellen. De populariteit stijgt dus enorm. Dit is ook te zien aan cijfers van het ANWB die een jaarlijkse groei zien van 15% in de aanvragen van deze reizen. De vraag neemt toe en de bekendheid wordt steeds groter. Niet zo gek dat steeds meer vrijgezellen op deze manier op vakantie gaan. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen ervan? Hoe werkt het en wat moet je vooral wel en niet doen?

Waarom zijn singlereizen zo populair?

Een van de redenen waarom singlereizen steeds populairder worden, is omdat het niet meer het imago heeft van een soort uitgebreid dating paradijs. Het is niet meer vanzelfsprekend om op een reis als deze te gaan en alleen maar een nieuwe liefde te willen vinden. Het gaat nu veel meer om de gezelligheid, nieuwe mensen ontmoeten en het sluiten van mooie vriendschappen. Dit zorgt ervoor dat de drempel een stuk lager ligt en meer mensen eraan mee willen doen. Hiernaast is een groot voordeel dat je individueel op reis kan en toch met een groep bent. Je kunt nieuwe contacten opdoen, maar ook tijd voor jezelf nemen wanneer je daar behoefte aan hebt. Je weet ook zeker dat je genoeg op vakantie te doen hebt, omdat de organisatie vaak goed geregeld is en vol staat met leuke activiteiten of bezienswaardigheden. En zeg nu zelf, het is een stuk leuker dan thuis zitten.

Hoe werkt reizen voor singles eigenlijk?

Het eerste dat je jezelf moet afvragen als je op een singles reis wilt is: Naar wat voor soort vakantie ben je op zoek? Wil je lekker in de zon op het strand liggen? Wil je juist zoveel mogelijk actief bezig zijn of gaat het je vooral om de cultuur? Het is belangrijk om na te denken over wat je nu echt leuk lijkt. Vraag je daarnaast af of je dichtbij of ver weg wilt gaan en natuurlijk wat je budget in dit geval toelaat. Een verdere reis kost nu eenmaal vaak wat meer. Wil je een weekendje weg of meerdere weken? Wil je met alleen maar andere singles op pad of juist niet? En het is belangrijk om te bedenken in welke leeftijdscategorie je moet zoeken. Is dit allemaal een beetje veel? Maak dan gebruik van deze handige Reiswijzer die je helpt de juiste vakantie snel te vinden. Hierna is het een kwestie van boeken, misschien nog wat sparen, en genieten van een super leuke vakantie.

Do’s en don’ts
Houd rekening met deze tips die ervoor zorgen dat je een toptijd hebt:

– Zie singlereizen niet als een dating optie. Het gaat erom dat iedereen ontspannen kan genieten en wat daar eventueel uit voortvloeit, dat zal vanzelf wel duidelijk worden.
– Sta open voor contact. Je ontmoet een heleboel nieuwe en leuke mensen die net als jij het contact willen aangaan.
– Kies een reis uit die je echt bijzonder lijkt. Nu is je kans!
– Zorg dat je genoeg voor jezelf te doen hebt. Soms jezelf even afzonderen kan heel goed zijn.
– Wat als er wel wat dating aan te pas komt? Laat het gewoon gebeuren.

Jan Peeterse

mei 18, 2016

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Tags:

Gerelateerde Artikelen

 1. Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  De meeste mensen zijn wel bekend met online dating websites. Meestal...
  Lees meer...

 2. Wat is houden van?

  Wat is houden van?

  Liefde. Op een bepaalde manier is dat het ultieme waar we...
  Lees meer...

 3. Is Tinder gratis?

  Is Tinder gratis?

  Er zijn ontzettend veel datingwebsites en datingapps die betaald zijn of...
  Lees meer...

Reacties - Singlereizen – Steeds populairder aan het worden

Geen reacties

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.