dromen over vreemdgaan en wat ze betekenen

Dromen over vreemdgaan

Ontrouw is een onderwerp dat vaak in dromen voorkomt en ongetwijfeld vraagtekens oproept. Zulke dromen kunnen verschillende betekenissen hebben. Als je bijvoorbeeld droomt dat je een affaire hebt met iemand, dan kan dit betekenen dat je seksuele verlangens hebt, die je graag tot uiting wil laten komen. Dromen over ontrouw kan ook betekenen dat je je onderbewuste hebt verraden door iets te doen, waarin je niet gelooft.

#1 Schuldgevoelens

Misschien heb je iets illegaals gedaan en je vind het erg moeilijk om jezelf ervoor te vergeven. Het kan iets zijn dat niet in jouw belang is, maar je hebt jezelf in die ongemakkelijke situatie gemanoeuvreerd. Je begint jezelf schuldig te voelen voor de fouten en problemen die zijn veroorzaakt.

#2 Een vreemdeling

Misschien droom je dat je een affaire hebt met iemand die niet je partner is. Soms is het een vreemdeling, maar het zou ook kunnen dat het iemand is die je kent. Wanneer het gaat om een vreemde persoon, dan is dit een indicatie dat je niet zeker bent van je eigen waarden en dat je eraan twijfelt of je de moeite waard bent dat anderen je liefhebben.

#3 Onzeker in je relatie

Soms droom je dat je partner een minnaar of minnares heeft en je wordt in je droom ziedend van woede. Dit kan betekenen dat er een persoonlijke aanval op je relatie is. zie je daarentegen in je droom dat jij iemands minnares of minnaar bent, dan kan het betekenen dat je zeer onzeker bent in je relatie. Het kan ook betekenen dat je erg bezorgd bent over iets waarvan je verwacht dat dit zal gebeuren.

#4 Seksuele verlangens

In je droom zien dat je in een situatie verkeert waar je vreemd kan gaan, maar je je ertegen verzet, zou kunnen betekenen dat je moeite hebt met je seksuele verlangens of dat je kracht nodig hebt om problemen op te lossen waarmee je momenteel zit.

Wat is vreemdgaan?

Het kan zelfs de meest stabiele en liefdevolle relaties gebeuren: iemand is ontrouw en pleegt echtbreuk door een verhouding met een ander te hebben. Recente onderzoeken melden dat 55% van de mannen en 45% van de vrouwen seksueel betrokken is bij iemand anders dan hun echtgenoot.

Van ontrouw is sprake wanneer er een vrijwillige seksuele relatie is tussen een persoon die getrouwd is en iemand die geen echtgenoot of echtgenote is. In veel rechtsgebieden, bijvoorbeeld in bepaalde staten van de Verenigde Staten van Amerika, wordt vreemdgaan of overspel door de wet gezien als een overtreding.

Strafbaar

In de vijftiende en zestiende eeuw was overspel in Europa alleen strafbaar in gerechtshoven, die door de kerk werden opgericht. De kerkelijke rechtbanken zagen overspel als elke handeling, waarbij er sprake was van seksuele omgang door een getrouwde persoon met iemand, die niet zijn of haar echtgenoot was. Deze handeling werd beschouwd als onrechtmatig, ongeacht of de andere persoon getrouwd was of niet.

Wat is ontrouw?

Tegenwoordig wordt de term ontrouw niet alleen gebruikt wanneer er sprake is van een huwelijksrelatie. Vandaag de dag wordt overspel gezien als het aangaan van een seksueel georiënteerd contact buiten je vaste relatie, terwijl je weet dat je vaste partner dat niet zou accepteren als hij of zij er iets van af zou weten. Met andere woorden: als jouw partner met een ander naar bed is geweest, dan is hij of zij vreemd gegaan.

Waarom iemand vreemd gaat

Iedereen in een huwelijk of langdurige relatie moet zich bewust zijn van de belangrijkste redenen voor overspel. Er zijn verschillende redenen waarom iemand overspel pleegt. We zetten er enkele op een rijtje.

Sleur

Sleur in een vertrouwde relatie kan ertoe leiden dat iemand zijn of haar echtgenoot of partner bedriegt. Relaties beginnen vaak met veel opwinding, maar op termijn neemt de sensatie af. Een verveelde partner kan iemand ontmoeten en verlangen naar het opwindende gevoel van weleer. Gevangen in gevoelens van passie en opwinding is het slechts een kwestie van tijd voordat hij of zij overspel pleegt.

Ego

Na verloop van tijd kunnen mannen en vrouwen onzeker raken over hun vermogen om nog steeds aantrekkelijk te zijn voor het ander geslacht, met name als zij ouder worden. Als iemand interesse heeft in een getrouwde man of vrouw, dan kan dat maken dat de getrouwde persoon zich beter over zichzelf voelt. Het verlangen naar meer aandacht en willen strelen van de eigen ego leidt er vaak toe dat mensen hun partners bedriegen.

Behoefte aan wraak

Een partner bedriegen kan leiden tot een vicieuze cyclus van ontrouw. Een vrouw zou haar man kunnen bedriegen als wraak, wanneer hij haar heeft bedrogen. Dit doet zij in een poging om dezelfde pijn en lijden te veroorzaken die haar partner heeft veroorzaakt.

Eenzaamheid

Eenzaamheid kan de kop opsteken wanneer een partner veel tijd ver weg van huis doorbrengt, zich concentreert op zijn of haar professionele carrière of gewoon liever meer tijd doorbrengt met vrienden.

Communicatiebarrières

Slechte communicatie veroorzaakt altijd problemen in een huwelijk of relatie. Problemen en argumenten die onopgelost zijn, kunnen makkelijk ophopen en tot iets groters uitgroeien als partners niet bereid of niet in staat zijn om deze met elkaar te bespreken.

Stiekem vreemdgaan

Ben je eraan gewend dat je om zes uur ’s middags thuis komt, een martini met je drinkt of helpt bij het diner, baden en bedtijd? Wanneer hij of zij daarmee stopt, wees dan voorzichtig. Als je partner zijn of haar schema verandert en er geen commentaar is op waarom hij of zij zaken anders doet, dan zou het heel goed kunnen dat er een minnaar of minnares in het spel is. Specifieke informatie hierover kun je in ons artikel lezen over stiekem vreemdgaan.

Date Night vervangen

Date Night is een kenmerk van het huwelijk, dus als deze vaste afspraak met je partner verdwijnt omdat hij of zij in plaats daarvan een avondje uit wil met vrienden of collega’s, dan kun je je gerust afvragen of het is omdat ze de avond met een ander willen doorbrengen.

De was zelf willen doen

Als je partner niet meer wil dat je zijn of haar was doet, dan is dat een uitermate verdachte situatie. Er kunnen namelijk aanwijzingen zijn op kleren of in zakken – denk maar aan parfum, briefjes of lipstick – en het is veel veiliger voor iemand die bedriegt om zijn of haar eigen was te doen.

Een vreemde creditcard

De meeste koppels hebben gezamenlijke rekeningen of delen informatie over de gezinsinkomens en -uitgaven. Wie een creditcard van zijn of haar partner vindt die eerder niet bekend was, kan beter op zijn qui vive zijn.

Jan Peeterse

Jul 19, 2017

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Ik Wil Scheiden - Waar Begin Ik?

  Ik Wil Scheiden - Waar Begin Ik?

  Meest voorkomende redenen van een echtscheiding Vandaag de dag is scheiden...
  Lees meer...

 2. Wat Is 'Lexa Incognito' en wat kun je er mee?

  Wat Is 'Lexa Incognito' en wat kun je er mee?

  Wat is Lexa Incognito en wat kun je ermee? Lexa is...
  Lees meer...

 3. Tinder Hacken Via Een Telefoonnummer

  Tinder Hacken Via Een Telefoonnummer

  Tinder: hacken via een telefoonnummer Wie gelooft in sprookjes, die gelooft...
  Lees meer...

Reacties - Dromen over vreemdgaan en hun betekenis

Geen reacties

Laat een reactie achter!

*