Nieuwe dating app Vibes - Wat maakt deze uniek?

Nieuwe dating app Vibes – Wat maakt deze uniek?

De online dating markt is nog altijd in ontwikkeling. Zo worden er niet alleen nieuwe datingsites gelanceerd, maar komen er ook regelmatig nieuwe dating apps op de markt. Eén van de nieuwste dating apps van dit moment, is de dating applicatie Vibes. Wat deze app zo uniek maakt, is het feit dat je elkaar leert kennen aan de hand van een goed gesprek. Je ziet niet meteen de foto van jouw gesprekspartner, maar krijgt deze pas te zien als je langer met iemand praat.

Hoe werkt de dating applicatie?

Om gebruik te maken van de dating app, maak je eerst een account met online dating profiel aan. Dit profiel vul je niet met een bio of een profieltekst, maar met een ijsbreker in de vorm van een vraag. Je kunt deze ijsbreker zelf kiezen uit een lijst met voor jou geschreven ijsbrekers, maar je kunt de ijsbreker ook zelf schrijven.

Heb je een ijsbreker gekozen, dan kun je starten met daten. Je kunt de profielen van andere leden bekijken, maar ziet hierbij enkel een vage foto en een ijsbreker. Op deze ijsbreker kun je reageren, om een leuk gesprek te starten. Andere leden kunnen ook weer op jouw ijsbreker reageren, maar ook zij zien alleen een vage foto op je profiel. Praat je een tijdje met een ander lid, dan kun je er zelf voor kiezen om jouw foto scherper te laten maken. In dit geval is jouw profielfoto enkel zichtbaar voor het betreffende lid, niet voor de andere leden van de app. Per gesprekspartner kun je dus helemaal zelf kiezen wanneer je jezelf bloot wil geven door jouw profielfoto scherp te maken.

Online daten zonder vleeskeuring

Het idee achter de dating applicatie is dat online daten geen vleeskeuring moet zijn, maar iets dieper moet gaan. Gebruik je Tinder of een andere applicatie om te daten, dan ben je vooral bezig met het bekijken van foto’s. Bij deze app gaat dit net wat anders, want hier voer je eerst een gesprek en zie je pas later een foto. Deze app ondersteunt de online vleeskeuring van tegenwoordig dan ook absoluut niet.

Je kunt de app al gebruiken in Nederland, al heeft de applicatie nog niet zo veel Nederlandse gebruikers. Wel wordt de app steeds populairder, dus er zullen de komende tijd steeds meer Nederlandse leden bij komen. De app is op dit moment enkel nog verkrijgbaar in de App Store van Apple. Of er nog een Android variant van de app komt, is nog niet bekend.

Jan Peeterse

May 23, 2017

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. hoe vraagt men een scheiding aan

  Scheiding aanvragen; zó vraag je een scheiding aan!

  De ervaring van een scheiding is al erg genoeg. Helaas komt...
  Lees meer...

 2. het hebben van de eerste keer seks

  Dít moet je weten over jouw eerste keer seks!

  Ben jij van plan om voor het eerst in jouw leven...
  Lees meer...

 3. een meisje dat flirterig kijkt naar iemand

  Hoe weet je of een meisje je leuk vindt?

  Hoe weet je of een meisje je leuk vindt? Stel je...
  Lees meer...

Reacties - Nieuwe dating app Vibes – Wat maakt deze uniek?

Geen reacties

Laat een reactie achter!

*