onderwerpen voor een gesprek tijdens een date die jou verder kunnen helpen

Vijf gespreksonderwerpen voor een leuke date

Daten is leuk, maar ook spannend. Een grote angst is vaak dat een gesprek tijdens de date stil valt. Ongemakkelijk natuurlijk, want we kennen de blunders. De date zal er waarschijnlijk ook niet beter op worden als je dan maar over het weer begint. Een goede voorbereiding is het halve werk. In dit artikel lees je daarom vijf originele, leuke gespreksonderwerpen die je aan kunt snijden tijdens een date.

1. De toekomst

Op een date wordt er vaak gesproken over het hier en nu. ‘Wat voor werk doe je?', ‘Wat zijn je hobby's?', maar eigenlijk wordt er vrij weinig over de toekomst gevraagd. Dit onderwerp lijkt ook wat vermeden te worden op dates, omdat men het niet al te snel over een gezamenlijke toekomst wil hebben. Dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Je kunt hele interessante gesprekken hebben over wat iemands doelen en passies zijn in het leven, zonder het op een eventuele toekomst samen te betrekken.

2. Levenservaring

Als je wat meer diepgang wilt in een gesprek, is het interessant om het over levenservaring te hebben. Vraag naar gebeurtenissen die een positieve draai aan het leven hebben gegeven. Vraag expliciet naar positieve gebeurtenissen, als je het gesprek zo leuk mogelijk wilt houden. Eventueel kun je ook vragen of er andere gebeurtenissen zijn, die wellicht meer ingrijpend zijn, maar waar hij of zij toch een levensles uit heeft gehaald.

3. Reizen en vakanties

Bijna iedereen houdt wel van vakanties en reizen en kan er enthousiast over vertellen. Inspireer elkaar met wat je gezien hebt van de wereld. Een leuke vraag om aan de ander te stellen: ‘Als je nu morgen plotseling op reis gaat, waar zou je dan heen gaan en waarom?', dit levert vaak een boeiend gesprek op. Wil je meer achtergrond informatie over dates en reizen? Bekijk ons artikel over populaire romantische reisbestemmingen.

4. Herinneringen uit je jeugd

Een onderwerp waar vaak veel over te vertellen valt, zijn verhalen uit de jeugd. Een belangrijke periode in ieders leven, wat ieder gevormd heeft tot de volwassen mens die het nu is. Probeer het ook wat luchtig te houden. Vraag bijvoorbeeld naar de meest gênante of grappige herinnering als puber of wie belangrijke mensen zijn geweest in de kinderjaren.

5. Vrienden

Als het wat serieuzer wordt tussen jullie twee, zul je waarschijnlijk ook te maken krijgen met zijn of haar vriendengroep. Over vrienden valt vaak veel te vertellen, zoals dingen die je samen hebt mee gemaakt en wat voor persoonlijkheden het zijn. De persoonlijkheden van je vrienden, zegt vaak ook iets over jezelf. Ook leuk is om te vragen aan de ander: ‘Als jouw beste vriend/vriendin jou zou moeten voorstellen, wat zou hij of zij over jou vertellen?'.

Mocht het gesprek even stil vallen, begin dan eens over één van deze onderwerpen. Wedden dat jouw date partner de volgende dag nog regelmatig terug zal denken aan die interessante gesprekken? Hij of zij zal vast en zeker snel weer contact met je opnemen!

Jan Peeterse

Oct 31, 2016

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Ik Wil Scheiden - Waar Begin Ik?

  Ik Wil Scheiden - Waar Begin Ik?

  Meest voorkomende redenen van een echtscheiding Vandaag de dag is scheiden...
  Lees meer...

 2. Wat Is 'Lexa Incognito' en wat kun je er mee?

  Wat Is 'Lexa Incognito' en wat kun je er mee?

  Wat is Lexa Incognito en wat kun je ermee? Lexa is...
  Lees meer...

 3. Tinder Hacken Via Een Telefoonnummer

  Tinder Hacken Via Een Telefoonnummer

  Tinder: hacken via een telefoonnummer Wie gelooft in sprookjes, die gelooft...
  Lees meer...

Reacties - 5 gespreksonderwerpen voor een leuke date

Geen reacties

Laat een reactie achter!

*