artificial intelligence (AI) ofwel kunstmatige intelligentie wordt toegepast bij dating app happn

Dating app Happn zet in op kunstmatige intelligentie (AI)

Datings apps zijn populairder dan ooit. Dat betekent ook dat er voor wie op zoek is naar een leuke single er meer opties dan ooit tevoren zijn. Tinder, Badoo, Plekk en Bumble zijn maar enkele van de vele aanbieders die strijden om jouw aandacht en jouw download. In zo’n competitieve markt wordt logischerwijze elke kans om een verschil te maken aangegrepen.

Kunstmatige intelligentie

Kunstmatige intelligentie lijkt de volgende stap in de evolutie van deze dating apps te zijn. De online dating website Lexa pakte eerder al uit met artificial intelligence in de vorm van chatbot Lara en ook Tinder kondigde vorig jaar aan AI in te zetten om betere matches te genereren. Nu mag ook de populaire app Happn aan dat lijstje worden toegevoegd. Oprichter Didier Rappaport maakt gewag van grootscheepse en revolutionaire veranderingen.

Hoe werkt de app Happn?

Happn is een dating app die zichzelf omschrijft als een helpende hand die het lot een tweede kans geeft. Ben je een mooie of interessante persoon onderweg tegengekomen, maar durfde je naar goede gewoonte je niet wagen aan een gesprek? Dan is deze dating app de geknipte manier om een tweede keer wel de nodige moed aan de dag te leggen. De app werkt op basis van profielfoto’s en geo-localisatie. Concreet zie je enkel fotootjes van mensen die je al dan niet bewust hebt ontmoet. Het zijn stuk voor stuk mensen die op hetzelfde tijdstip als jij op dezelfde locatie waren binnen een straal van 250 meter. Perfect dus als je bent uit geweest en die knappe bink wilt zoeken of op straat de liefde van je leven liet passeren. Leuk is dat je gelijk een aanknopingspunt voor een gesprek hebt en je pas met elkaar kunt chatten als je elkaar leuk vindt. Vind je iemand leuk en is dat niet wederzijds? Geen zorgen: hij of zij komt er nooit achter.

Wat gaat er veranderen?

In Nederland is Tinder nog altijd de marktleider op het gebied van dating apps, maar Happn is al enkele jaren aan een stevige opmars bezig. Om die opmars een duwtje in de rug te geven zet de app nu sterk in op de integratie van kunstmatige intelligentie als aanvulling op de geolocatie matching. Hoe de veranderingen er exact uit gaan zien is vooralsnog niet duidelijk, maar grote baas Rappaport geeft aan dat het om een grote omwenteling gaat. Volgens de man zelf zijn de dating apps van de toekomst die apps die er het best in slagen de virtuele met de echte wereld te verbinden. Dat is dan ook het grote uitgangspunt van deze omwenteling. Lijkt misschien vreemd gezien zijn geesteskind dankzij het veelvuldige gebruik van locatiegegevens al wonderwel lijkt te slagen in die symbiose van realiteit en de digitale wereld. Het valt dan ook af te wachten wat de volgende stap voor deze dating app is. Al valt in de wandelgangen te horen dat de toekomstige versie misschien nog het best te vergelijken valt als het Pokémon Go van de dating apps.

De toegevoegde waarde van deze evolutie

Je kunt je misschien afvragen wat de toegevoegde waarde is van AI bij dating apps. Het draait uiteindelijk toch gewoon om foto’s en profielen bekijken en diegene die jou aanspreken liken? Klopt, maar de database aan opties is vaak zo groot dat er heel wat onaantrekkelijke opties de revue passeren. Een goede Artificial Intelligence leert uit jouw keuzes en geeft jou op termijn een groter percentage opties waarop je volmondig ja zegt. In die zin kan je dan ook stellen dat de toegevoegde waarde is dat je matches krijgt die beter en beter bij jouw type aansluiten. De hele gebruikservaring wordt er aangenamer en gemakkelijker op dankzij kunstmatige intelligentie.

En wat met de data?

Een Artificial Intelligence kan enkel en alleen werken als er heel veel data gebruikt wordt. De rekensom is simpel: hoe meer data er beschikbaar is over jou, hoe beter de AI zijn werk kan doen. Een rekensom die heel wat mensen ook sceptisch doet staan tegenover dating apps. Er is veel kritiek op het feit dat de meeste dating apps een gebrekkige beveiliging van jouw data aanbieden. Rappaport stelt echter dat bij zijn app de privacy en veiligheid van zijn gebruikers centraal staat in de mission statement. Als dat geen geruststelling is weet dan dat de app zijn data rechtstreeks van Facebook haalt. Alles wat ze vinden en gebruiken heb je zelf dus al openbaar online gezet.

Jan Peeterse

mrt 3, 2018

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. De kus op een eerste date

  De kus op een eerste date

  Kus op je eerste date? Het is een bekende uitspraak die...
  Lees meer...

 2. Ik Wil Scheiden - Waar Begin Ik?

  Ik Wil Scheiden - Waar Begin Ik?

  Meest voorkomende redenen van een echtscheiding Vandaag de dag is scheiden...
  Lees meer...

 3. Wat Is 'Lexa Incognito' en wat kun je er mee?

  Wat Is 'Lexa Incognito' en wat kun je er mee?

  Wat is Lexa Incognito en wat kun je ermee? Lexa is...
  Lees meer...

Reacties - Dating App Happn En Kunstmatige Intelligentie

Geen reacties

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.