Tinder gebruiken zonder Facebook-account? Zo doe je dat!

Tinder gebruiken zonder Facebook-account? Zo doe je dat!

Goed nieuws voor wie inloggen met Facebook op de Tinder dating app te veel gedoe is. Of wie geen Facebook-account heeft: je kunt je vanaf nu ook gewoon met je telefoonnummer aanmelden! Wij leggen je in dit artikel uit hoe je dat doet.

Toe aan een dating app?

Ben je het beu om de enige single in jouw vriendengroep te zijn, wil je je aan een spannend avontuur met iemand wagen of heb je gewoon zin om nieuwe mensen te leren kennen? Dan zul je zeker weten al gehoord hebben van de Tinder dating app. Deze razend populaire app laat jou profielen van andere gebruikers liken of disliken. Als jullie elkaar beiden leuk vinden, heb je een match en kun je chatten met elkaar! Zo hoef je enkel te praten met mensen van wie je weet dat jullie beiden interesse in elkaar hebben.

Tinder maakt gebruik van je Facebook-account om je aan te melden en neemt op die manier automatisch je naam, geslacht, leeftijd en foto’s over. Niet iedereen heeft echter een account op Facebook of wil die gebruiken om zich aan te melden op Tinder. Daarom heeft de app een nieuwe feature ontwikkeld: je kunt je nu ook inloggen op Tinder zonder Facebook, maar met je telefoonnummer! Het is even eenvoudig als je op de klassieke manier inloggen en bespaart je heel wat gedoe met wachtwoorden en privacyinstellingen.

Installeer de app

Tinder werkt enkel als applicatie voor je smartphone. Om deze te installeren, ga je naar de Google Play Store van Android of de App Store van iOS. De applicatie is niet zo groot, maar zorg er toch voor dat je voldoende geheugen op je telefoon hebt.

Meld je aan met je telefoonnummer

Nadat je de Tinder dating app geïnstalleerd hebt, open je het startscherm, waar je gevraagd wordt om je aan te melden. Kies voor de optie ‘inloggen met telefoonnummer’. Hiermee kun je je aanmelden op Tinder zonder Facebook.

Tinder zal je nu vragen om je landcode te kiezen (deze is +31 als je een Nederlands nummer hebt en +32 als je een Belgisch nummer hebt) en je nummer in te voeren. Nadat je dit hebt gedaan, ga je naar ‘volgende’. De app stuurt nu een sms-bericht naar het telefoonnummer dat je hebt ingevoerd met een aanmeldcode. Voer deze in en bevestig.

Heb je geen bericht ontvangen? Controleer of je wel het juiste nummer hebt ingevoerd en druk op ‘ik heb geen code ontvangen’. Je code wordt dan opnieuw verzonden.

Pas je profiel naar jouw wensen aan

Als alles goed is verlopen, verschijnt de melding ‘geverifieerd!’ op je scherm. Nu kom je op het scherm ‘inschrijven’ terecht. Voer nu alleen nog je e-mailadres en een wachtwoord naar keuze in en je profiel is klaar voor gebruik!

Tinder zal nu je naam, geboortedatum en geslacht vragen. Hou er rekening mee dat je enkel je voornaam (dus niet je volledige naam) moet invullen en dat je om de app te kunnen gebruiken, meerderjarig moet zijn. Kies nu alleen nog een leuke foto uit en het Tinderen kan beginnen! Hiervoor kun je een bestaande foto uit je galerij kiezen, of een nieuwe maken met je camera. Kies bij voorkeur geen groepsfoto’s, want dan is het vaak niet meteen duidelijk wie jij nu eigenlijk bent op de foto.

Daarnaast kun je ook nog een leuke beschrijving van jezelf toevoegen en een anthem (je lievelingsliedje) kiezen. Zo komen gebruikers naast je uiterlijk ook wat meer te weten over je persoonlijkheid.

Zo eenvoudig is het gebruiken van Tinder zonder Facebook dus!

Jan Peeterse

dec 26, 2017

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Tinder Gold - Wat is het en wat kun je ermee?

  Tinder Gold - Wat is het en wat kun je ermee?

  Tinder Gold is voor de mensen die echt totale controle willen...
  Lees meer...

 2. Top 5 Tinder Tips - Maak een beter Tinder profiel!

  Top 5 Tinder Tips - Maak een beter Tinder profiel!

  Lees deze adviezen voor meer matches op Tinder! Je wilt nieuwe...
  Lees meer...

 3. Tinder

  Tinder

  (17 x beoordeeld)

  Tinder is inmiddels al jarenlang de meest populaire dating app. Dit...
  Lees meer...

Reacties - Tinder gebruiken zonder Facebook-account? Zo doe je dat!

2 Reacties

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.