3 tips om snel en makkelijker zelfverzekerd te worden

3 tips om snel en makkelijker zelfverzekerd te worden

Zelfverzekerd daten – 3 tips

‘Je moet gewoon wat zelfverzekerd zijn!’ Komt deze zin je bekend voor? Dan weet je dat het misschien wel makkelijk klinkt om zelfverzekerd te zijn, maar dat de realiteit toch wat ingewikkelder in elkaar steekt. Het heeft allemaal te maken met het beeld dat we van onszelf hebben. Wanneer we goed weten wie we zijn en wat we wel en niet kunnen, voelen we ons vaak vol zelfvertrouwen. Als dit echter niet het geval is, twijfelen we over ons kunnen en hebben we soms zelfs een negatief beeld van onszelf. Hierdoor kunnen we dingen laten die we eigenlijk wel zouden willen doen of durven we onszelf niet goed te laten zien. En laten het nu juist deze twee aspecten zijn die bij daten juist belangrijk zijn. Een scheutje meet zelfvertrouwen kan dus geen kwaad. Hoe krijg je dit voor elkaar? Om je hierbij te helpen staan hier drie sterke tips opgesteld waarmee je met meer zelfverzekerdheid het contact met anderen aan kunt gaan.

Tip 1. Leer jezelf kennen

Zoals gezegd heeft zelfverzekerdheid te maken met jezelf goed kennen. Soms wordt zelfvertrouwen verward met arrogantie. Dat het alleen maar past bij mensen die veel van zichzelf vinden en op anderen neer kijken. Hier is echter niets van waar. Het gaat erom dat je een realistische kijk op jezelf ontwikkelt en dat dus ook je minder mooie kanten aan het licht komen. Als je goed weet wie je bent en wat je wilt, dan komt die zelfverzekerdheid vanzelf. Daarom luidt de eerste tip dat je jezelf goed moet leren kennen. Schrijf daarvoor eens vijf goede en vijf minder goede eigenschappen van jezelf op. En vraag je dan ook af wat de keerzijde van die eigenschappen kunnen zijn. Vraag ook aan je omgeving wat zij van je vinden en hoe ze je zien. Het kan best confronterend zijn, maar het gaat je uiteindelijk helpen om beter contact te maken en te daten.

Tip 2. Zorg goed voor jezelf

Je zelfverzekerd voelen heeft ook met iets simpels als je uiterlijk te maken. Als je goed verzorgd bent en er goed uitziet, voel je je automatisch een stuk sterker in je schoenen staan. Je hoeft echt geen model te zijn om er mooi uit te zien, het begint simpelweg met jezelf goed verzorgen. De basis hygiëne is hierbij belangrijk en als dat klaar is, kun je kijken naar je kleding. Als je dat lastig vindt, vraag dan advies aan een goede vriend(in) die je tips kan geven over welke kleuren en stijlen kleding het beste bij je passen. Hierna kun je nog uitbreiden met accessoires, zoals een horloge of sieraden, je haar mooi maken en eventueel make-up opdoen. Blijf vooral bij datgene wat bij je past en waar je je comfortabel in voelt. Je gaan dan vanzelf meer zelfvertrouwen voelen en dit echt uitstralen.

Tip 3. Heel veel oefenen

Een zelfverzekerd gevoel heeft ook te maken met het gezegde: oefening baart kunst. Hoe vaker je iets doet, hoe meer vertrouwen je erin krijgt dat je het kan. Denk maar eens aan lopen of fietsen. In het begin ging dit met veel vallen en opstaan, maar nu doe je het zonder erover na te denken. Daten werkt precies hetzelfde. Ga daarom op heel veel dates. Als je dat in het begin spannend vindt, oefen dan met een goede vriend(in) over wat je zou kunnen zeggen en hoe je je zou kunnen gedragen. Hoe vaker je het doet, hoe gemakkelijker het zal gaan. En voor je het weet ben je iemand tegen gekomen waar je nog lang bij blijft.

Jan Peeterse

jul 22, 2016

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Bischierig.. dit zin de datingsites die bij jou passen

  Bischierig.. dit zin de datingsites die bij jou passen

  "Wanneer je er nieuwsgierig naar bent, dan denk je er op...
  Lees meer...

 2. Alternatief daten? Dit zijn de beste datingsites voor jou

  Alternatief daten? Dit zijn de beste datingsites voor jou

  Modern days. Er zijn zoveel culturele subgroepen dat het haast niet...
  Lees meer...

 3. Blind date hoe gaat dat in zijn werk en hoe regel ik er eentje

  Blind date hoe gaat dat in zijn werk en hoe regel ik er eentje

  Je bent toe aan wat spanning. Iets nieuws. Je wilt daten,...
  Lees meer...

Reacties - Zelfverzekerd in 3 stappen – Volg deze tips

Geen reacties

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.