hoe regel je een tweede date en wanneer doe je dit

Het voorstellen van een tweede date, hoe doe je dat?

Je hebt een leuke date gevonden via Tinder en na lange zenuwen had je eindelijk een date geregeld. Yes! De afspraak was helemaal het einde en je hebt echt zin om de ander nog een keertje te zien. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Wat moet je wel en wat moet je juist niet doen voor een vervolg date?

Open kaart spelen na de eerste date!

Als het tijdens je eerste ontmoeting al leuk is, dan begin je daar al met de voorbereidingen voor de tweede date. Het kan best zijn dat je al tijdens je afspraak zin hebt om naar een tweede date te vragen. Je zou het ook daadwerkelijk voor kunnen stellen, want dan weet je meteen waar je aan toe bent. Mocht de ander jou ook zien zitten en bestaat de kans dat het uitloopt op liefde, dan weten jullie meteen dat jullie elkaar leuk vinden. Maar je moet er wel bij stil staan dat je meteen open kaart speelt en alles op tafel legt. Niet iedereen weet bij de eerste afspraak al of er een tweede gaat komen. De meeste mensen willen het na het eerste afspraakje allemaal eventjes rustig verwerken en komen dan met een antwoord.

Aan het einde van je afspraakje?

Je bent intens aan het genieten van je afspraak. Het is gezellig en er is een echte klik. Helaas tikt de tijd door en morgen moet je weer gewoon werken, tijd dus om afscheid te nemen. Als je wilt weten of de ander het net zo naar zijn zin heeft als jij kun je hier meteen een tweede afspraak voorstellen. Dan weet je meteen waar je aan toe bent, al kan het zijn dat de ander het nog niet weet. Het is een risico, maar wel verstandig.

Vraag ik het na de date?

Het voorstellen van een vervolg date kun je misschien wel het beste kort na het eerste afspraakje doen. Je gaat naar huis, zet je gedachten op een rijtje en besluit wat je ermee wilt. Dat geldt ook voor de ander. Wacht niet een paar dagen, dat kost je tijd en daarnaast denkt de ander dat het je allemaal niet zoveel kan schelen. Hoe je communiceert na je eerste afspraakje bepaalt vaak het verdere verloop: gaan jullie door of verbreken jullie het contact?

Het een paar dagen achteraf vragen

Je leest misschien vaak dat mensen pas na een paar dagen contact opnemen, maar dat is in de praktijk vaak toch wat anders. De meeste mensen zijn erg direct, doe ook vooral niet aan de ‘drie dagen regel’. Zo lijkt het alsof je helemaal geen interesse hebt of een spelletje speelt.

Wachten tot de ander met een voorstel komt

Heb je twijfels en weet je eigenlijk niet zo goed wat je wilt? Of heb je er eigenlijk niet zo’n zin in? Dan is het niet gek dat je een tweede date niet voor wilt stellen. Je kunt veilig wachten tot de ander met een voorstel komt, of hopen dat hij dat niet doet. Maar de onzekerheid die daarbij komt kijken is vaak niet fijn, want wie wil er nu zolang wachten tot er eindelijk een beslissing is genomen?

Ouderwets gezien zou de man de tweede afspraak voor moeten stellen, maar ben je een vrouw dan hoef je echt niet als een prinsesje af te gaan zitten wachten. Toon initiatief! De meeste mannen kunnen dit echt wel waarderen. Als jullie na jullie eerste afspraakje nog net zoveel contact hebben als daarvoor is het vaak wel duidelijk: die tweede keer komt er en misschien is er zelfs liefde in het spel. En dan is het alleen nog maar de vraag wie dé vraag gaat stellen.

Jan Peeterse

mrt 18, 2018

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. 15 Datingtips voor vrouwen, van mannen!

  15 Datingtips voor vrouwen, van mannen!

  Wie had dat gedacht? Mannen die datingtips geven! Eigenlijk is dit...
  Lees meer...

 2. De kus op een eerste date

  De kus op een eerste date

  Kus op je eerste date? Het is een bekende uitspraak die...
  Lees meer...

 3. Vreemdgaan?! Denk goed na.

  Vreemdgaan?! Denk goed na.

  Ook wel cheaten genoemd Een veel voorkomend probleem voor veel mannen...
  Lees meer...

Reacties - Het voorstellen van een tweede date, hoe doe je dat?

Een commentaar

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.