tinder dating app logo

Wat is Tinder?

Wat is Tinder? Tinder is een app voor de smartphone waar jij een profiel kunt aanmaken. Op basis van foto’s en zoekinstellingen kun je op basis van een foto aangeven of je iemand “liked” of “disliked”. Vind jij iemand leuk en die persoon “liked” jou ook dan is er een match die de twee personen in een chatbox neemt en waar je daarna onbeperkt kunt praten met elkaar. Meer informatie over deze app kun je in onze vorige post over Tinder vinden. Hier is wat duidelijk omschreven hoe Tinder werkt. Het gaat in deze post er voornamelijk om welke stappen jij kunt nemen die ervoor zorgen dat je meer likes krijgt!

Tips voor jouw Tinder profiel

Onderstaand geven wij 7 tips die jij kunt toepassen op jouw eigen profiel. Hopelijk zorgt dit ervoor dat jij meer matches kunt regelen en de kans op een leuke fysieke date hoger is! Mocht je zelf nog nuttige tips hebben of aanvullingen hebben. Meld ze gerust in een reactie onderaan de post.

Tip 1: Koppel jouw account met Facebook
We kennen ze allemaal en ze zijn ontzettend vervelend: de nepprofielen. Door het toe te staan een profiel te koppelen aan facebook komt het veel minder vaak voor dat er nepprofielen zijn op Tinder. Het kost namelijk veel meer moeite om neppe facebook profielen aan te maken. Daarnaast heb je ook nog het voordeel dat je het makkelijk kan koppelen met jouw facebook foto’s. En wees niet bang, er wordt niks op jouw facebook tijdlijn geplaatst! Alles is privé.

Tip 2: Alleen jezelf op foto’s
Foto’s met andere vrouwen of mannen geven geen goede eerste indruk. Laat dat nou precies zijn waar Tinder om gaat. Alles gaat om die “split second” die de juiste eerste indruk geeft. Een foto met een andere man of vrouw kan de indruk wekken dat je in een relatie bent of niet tevreden genoeg bent met jezelf. Dit geldt overigens voor de profielfoto! Uiteraard kun je in verdere foto’s jezelf met vrienden laten zien. Maar vermijd de foto met één andere vrouw of man.

Tip 3: Upload foto’s naar facebook
Helaas is het niet mogelijk om direct foto’s te uploaden vanaf jouw telefoon. Je moet per se eerst foto’s publiek uploaden (dus niet privé zichtbaar) naar facebook. Een handige tip is om dan direct deze foto’s toe te voegen aan tinder en dan vervolgens direct verwijderen van facebook. Je zult zien dat de foto’s nog wel op jouw tinder profiel blijven staan!

Tip 3: Gebruik pakkende foto’s!
Oké hier gaan we even wat dieper op in. We hebben het al eerder gezegd maar het kan niet duidelijk genoeg zijn. Het gaat echt om een eerste indruk van minder dan een seconde! Een juiste foto is dus eigenlijk meer dan de helft van het werk.
1. Zorg ervoor dat jouw foto er fatsoenlijk uitziet. Geen schimmige foto’s genomen met een schrale webcam van jouw laptop of een lelijke selfie die nergens op lijkt. Een leuke lach/glimlach is altijd goed en een goeie optie om mee te gaan! In tegenstelling tot vele arrogante en verveelde looks is dit de absolute winnaar.
2. Een gezichtsuitdrukking zegt meer dan 1000 woorden. Een leuke glimlach is dus inderdaad een goeie optie maar let er op dat deze gemeend is en er niet nep uitziet.
tinder dating app
Tip 4: Laat jezelf zien!
Een foto die niet helemaal duidelijk is en jouw gezicht onherkenbaar maakt, denk aan zwart wit foto’s, rare perspectieven etc. wekt de indruk dat jij niet helemaal tevreden bent met jezelf. Tevens wil je niet voor verassingen komen te staan als je de persoon fysiek ziet. Laat de foto’s dus zo echt mogelijk lijken en jouw als persoon zo goed mogelijk reflecteren.

Tip 5: Persoonlijke informatie is belangrijk!
Goed, gelukkig gaat het niet alleen maar om de foto’s maar is er ook zoiets als een korte “biografie”. Een kort stukje tekst waarin jij jezelf kan beschrijven. Schrijf hier geen rare dingen en schrijf ook geen oppervlakkige saaie teksten. Wees spontaan en probeer jezelf zo goed mogelijk neer te zetten in dit kort stukje tekst!

Tip 6: Laat een vriend jouw profiel checken
Laat een vriend van je eventjes jouw profiel bekijken. Deze bekijkt jouw profiel van een geheel ander perspectief. Wees niet bang voor kritiek, het kan je namelijk goed verder helpen met het krijgen van meer matches!

Jan Peeterse

mrt 22, 2015

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Bischierig.. dit zin de datingsites die bij jou passen

  Bischierig.. dit zin de datingsites die bij jou passen

  "Wanneer je er nieuwsgierig naar bent, dan denk je er op...
  Lees meer...

 2. Alternatief daten? Dit zijn de beste datingsites voor jou

  Alternatief daten? Dit zijn de beste datingsites voor jou

  Modern days. Er zijn zoveel culturele subgroepen dat het haast niet...
  Lees meer...

 3. Blind date hoe gaat dat in zijn werk en hoe regel ik er eentje

  Blind date hoe gaat dat in zijn werk en hoe regel ik er eentje

  Je bent toe aan wat spanning. Iets nieuws. Je wilt daten,...
  Lees meer...

Reacties - 6 Tips voor een Tinder profiel!

Geen reacties

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.