5 tips om iemand ten huwelijk te vragen

Ten huwelijk vragen: 5 romantische manieren

De ander ten huwelijk vragen. Een spannende en tegelijkertijd geweldige ervaring die je in principe maar één keer in je leven meemaakt. Je kunt gewoon op je knie gaan in een restaurant, maar wellicht dat je het iets romantischer aan wilt pakken? Je bent immers vanaf dat moment officieel verloofd, dus waarom dat niet direct goed aanpakken? Om je een beetje op weg te helpen, vind je hieronder vijf romantische manieren voor echt bijzondere huwelijksaanzoeken.

1. Maak een schatkaart

Een superleuke manier van je partner ten huwelijk vragen is door een schatkaart te maken. Je legt de kaart klaar op een plek waar de ander het zal vinden met een briefje erbij dat diegene de schat moet gaan zoeken. Laat hem/haar door puzzels op te lossen of door aanwijzingen te volgen langs allerlei plekken gaan waar jullie samen een herinnering aan hebben. En aan het einde sta jij dan te wachten met de ring in je handen en het aanzoek op je lippen. Hij/Zij zal niet alleen heel erg verrast zijn, maar ook ontzettend de moeite die je hebt gedaan waarderen.

2. Gebruik je talenten

Maak je graag muziek? Hou je van koken? Programmeer je veel? Het maakt niet uit wat je goed kunt of wat je hobby’s zijn, gebruik ze. Als je bijvoorbeeld graag muziek maakt, kun je een speciaal liedje schrijven en dit ergens opvoeren waarna je zeker weten verloofd bent. De kookgekken kunnen juist een bijzonder gerecht maken waarin het aanzoek verstopt zit. De programmeurs hebben de mogelijkheid om het ten huwelijk vragen via een spel of ander leuk programma te doen. Wat vind jij leuk? Gebruik je talenten.

3. Kom op het grote doek

Een andere te gekke manier om verloofd te raken is door de bioscoop te gebruiken. Maak eerst een kort, mooi filmpje waarin je bijvoorbeeld vertelt wat je zo bijzonder aan de ander vindt of waarin je dingen uit jullie leven laat zien. Maak dan een date in de bioscoop en vraag vooraf aan het personeel of ze jouw filmpje voordat de film begint willen tonen. Neem je partner mee naar het grote doek en doe je aanzoek. Het wordt een avondje om nooit meer te vergeten.

4. Een trip down memory lane

Ben je op zoek naar een uitgebreide reis door de tijd? Maak dan een ruimte klaar waar je alle ervaringen die jullie samen hebben beleefd in uitstalt. Dit kan gewoon bij jullie thuis of in een ruimte die een bijzondere betekenis heeft. Probeer van elk jaar een paar bijzondere herinneringen terug te halen en hier een geschikt object als symbool voor te vinden. Je kunt natuurlijk ook filmpjes laten zien, foto’s mooi neerzetten of liedjes laten horen. Gebruik al je zintuigen en neem je partner mee in een trip down memory lane. Hem/Haar op deze manier ten huwelijk vragen is niet alleen heel bijzonder voor jullie beiden, maar is ook een ervaring die nooit meer verdwijnt.

5. Ga de hoogte in

Wanneer je geen hoogtevrees hebt, is deze manier om verloofd te raken echt super. Maak eerst op een geschikte plek je huwelijksaanzoek zichtbaar vanaf een grote hoogte. Schakel hiervoor gerust vrienden of familie in om je erbij te helpen. Je kunt dit doen met doeken, papier, houten planken, lichtjes, stenen, auto’s, enzovoort. Ga dan samen met je partner de hoogte in met bijvoorbeeld een luchtballon en geniet van het uitzicht. Op een gegeven moment komen jullie bij het huwelijksaanzoek terecht en de kans dat hij/zij dan nog nee zegt is wel heel erg klein.

Jan Peeterse

aug 5, 2016

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Bischierig.. dit zin de datingsites die bij jou passen

  Bischierig.. dit zin de datingsites die bij jou passen

  "Wanneer je er nieuwsgierig naar bent, dan denk je er op...
  Lees meer...

 2. Alternatief daten? Dit zijn de beste datingsites voor jou

  Alternatief daten? Dit zijn de beste datingsites voor jou

  Modern days. Er zijn zoveel culturele subgroepen dat het haast niet...
  Lees meer...

 3. Blind date hoe gaat dat in zijn werk en hoe regel ik er eentje

  Blind date hoe gaat dat in zijn werk en hoe regel ik er eentje

  Je bent toe aan wat spanning. Iets nieuws. Je wilt daten,...
  Lees meer...

Reacties - Ten huwelijk vragen: 5 romantische manieren

Een commentaar

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.