libido verhogen zodat mannen meer zin in seks krijgen

Niet genoeg zin in seks? Verhoog je libido!

Libido, je hoort het regelmatig voorbij komen, maar wat is het eigenlijk precies? Het wordt ook wel je geslachtsdrift of seksdrive genoemd, oftewel hoeveel zin of behoefte je hebt in seks. Mannen hebben over het algemeen een hogere seksdrive, ze hebben meer zin in seks. Bij de ene persoon is het heel hoog, ook wel hyperseksualiteit genoemd, terwijl het bij een ander persoon heel laag is. Een (te) lage seksdrive kan heel vervelend zijn, niet alleen voor jou maar ook voor je partner. Hieronder lees je hoe je je libido verhogen kunt.

Wat je zelf kunt doen

Je seksdrive verhogen, je kunt er van alles zelf aan doen, waaronder:

– Sporten. Meer beweging zorgt ervoor dat er meer hormonen worden aangemaakt en dat er een betere doorbloeding is.

– Gezond eten. Wanneer je veel suikers en fastfood eet, dan merkt je lichaam dit en dat heeft geen positieve invloed op je seksdrive. Drinkt daarnaast zo min mogelijk alcohol. Door op je eten en drinken te letten, zul je beter in je vel gaan zitten en ook meer zin krijgen in seks. Je kunt ook eens libidoverhogend voedsel eten, bijvoorbeeld oesters en pinda’s.

– Ga samen leuke dingen doen. Doe iets wat je beide leuk vindt, denk aan een boswandeling maken of lekker gaan uit eten. Dit zorgt ervoor dat jullie genieten van elkaars gezelschap en ‘zin’ hebben in elkaar.

– Vermijd stress. Stress betekent dat je je ergens zorgen over maakt en dat is funest voor je seksleven. Ga stress uit weg of probeer het op te lossen, zodat je weer voldoende ruimte in je hoofd hebt voor belangrijkere dingen; seks!

Help de natuur een handje

Mocht bovenstaande niet helpen, dan kan de natuur altijd een handje geholpen worden, denk aan:

– Sextherapie volgen. Dit helpt heel vaak, zowel bij een individu als bij een stelletje. Hierbij kunnen jullie onder andere praten over elkaars voorkeuren.

– Onderliggende aandoeningen/klachten aanpakken. Denk bijvoorbeeld aan je lichaam waar je niet tevreden over bent, pijnlijke vleesbomen, et cetera. Ook het veranderen van anticonceptie kan nog wel eens helpen.

– Of andere therapieën doen, bijvoorbeeld een therapie met testosteron of misschien wel relatietherapie.

Kijk naar je relatie

Je libido verhogen kan effect hebben op je relatie, bijvoorbeeld wanneer de een wel zin heeft in seks en de ander continu afwijst. Er is dan een verschil in seksueel verlangen. Meestal is hier in het begin van de relatie geen sprake van, wanneer je nog verliefd bent op elkaar, maar door de jaren heen verandert dit. Wanneer beide libido’s te ver uit elkaar liggen, kan dit zorgen voor problemen. De een raakt gefrustreerd door een tekort aan seks, terwijl de ander juist vindt dat er teveel wordt gevreeën.

Jan Peeterse

sep 12, 2017

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Bischierig.. dit zin de datingsites die bij jou passen

  Bischierig.. dit zin de datingsites die bij jou passen

  "Wanneer je er nieuwsgierig naar bent, dan denk je er op...
  Lees meer...

 2. Alternatief daten? Dit zijn de beste datingsites voor jou

  Alternatief daten? Dit zijn de beste datingsites voor jou

  Modern days. Er zijn zoveel culturele subgroepen dat het haast niet...
  Lees meer...

 3. Blind date hoe gaat dat in zijn werk en hoe regel ik er eentje

  Blind date hoe gaat dat in zijn werk en hoe regel ik er eentje

  Je bent toe aan wat spanning. Iets nieuws. Je wilt daten,...
  Lees meer...

Reacties - Libido verhogen – Krijg meer zin in seks en verhoog je libido!

Geen reacties

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.