Kik

Een nieuwe manier van chatten? Dat wordt nu mogelijk gemaakt door Kik Messenger! ”Connecting the world through chat” is de slogan van deze erg populaire chat app. Het wordt je hier erg makkelijk gemaakt om met je vrienden te kunnen chatten of misschien ook wel met andere te kunnen chatten. Je hebt namelijk een keus, je kan met je vrienden chatten of met andere chatten die je nog niet kent. Dit kan redelijk anoniem, wat natuurlijk voor veel mensen erg fijn is. Je kunt Kik Messenger een beetje vergelijken met WhatsApp, echter zitten er wel duidelijke verschillen. Ook dit is volledig gratis en gaat via het internet.

Het mooie van Kik is dat er meer dan 300.000.000 mensen hier wereldwijd gebruik van maken. Het mooie van deze app is dat het geen mobiele telefoonnummer nodig heeft, maar alleen een nickname. Hier wordt dus goed gelet op je privacy waardoor je met een gerust hart kan chatten. Kik heeft een aantal leuke functies:

 • Uiteraard één op één chatten net zoals bij WhatsApp
 • Ook groepsgesprekken mogelijk
 • De mogelijkheid om nieuwe mensen te ontmoeten
 • Foto´s versturen en delen
 • Voicememo´s versturen naar elkaar

Een groot verschil tussen Kik en andere chat apps. Dat is namelijk dat Kik de mogelijkheid heeft om muziek af te spelen terwijl je aan het chatten bent. Hetzelfde geldt voor games spelen, ook dit kun je doen zonder dat je de app hoeft te verlaten. Je hebt je eigen browser waardoor je gewoon op internet kunt. Je hebt dus eigenlijk alles in één voor de benodigde entertainment.

Hoe werkt Kik precies?

Zoals hierboven vermeld heeft Kik geen telefoonnummer nodig. Je hoeft ook niet in te loggen met je Facebook account, wat het dus ook al een groot voordeel geeft. Het enige wat je hoeft te doen is je naam in te vullen en de nickname die je wilt gebruiken. Uiteraard is een e-mail adres ook noodzakelijk om de registratie te kunnen bevestigen. Zodra je bent aangemeld is het mogelijk om te kunnen chatten met bekenden die ook de app hebben. Je kan er ook voor kiezen om contact te leggen met onbekende mensen. Je kan dit doen d.m.v het invullen van een username. Helaas is het niet mogelijk om te zoeken op naam, telefoonnummer of email adres. Dit is natuurlijk wel positief voor je privacy, die zal ten alle tijden gewaarborgd blijven op deze manier. 

Het downloaden van Kik Messenger

Het mooie van Kik is dat het volledig gratis is. Ook voor het downloaden hoef je niets te betalen en kan je via de app store van je smartphone Kik Messenger downloaden. Tevens is het ook te gebruiken op een windows computer wat voor veel mensen ook erg belangrijk is. Bij iPhone gaat het via de Apple store en bij een Android gaat het via de Google Play Store. Voor ieder wat wils! Ook zijn er diversen alternatieven voor Kik, er is namelijk ook nog Badoo. Badoo is iets meer gericht op dating maar komt aardig in de buurt.

Risico’s van Kik Messenger

In tegenstelling tot reguliere datingapps zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Denk hierbij aan het cyber pesten of het delen van onjuiste informatie. Om te kunnen chatten met vreemde is natuurlijk voor iedereen toegankelijk die zichzelf heeft aangemeld. Om deze problemen volledig uit de wereld te helpen zouden eigenlijk alle reguliere datingregels van toepassing moeten zijn. Ook jonge jongens en meiden maken namelijk gebruik van Kik Messenger dus dit is een ideaal platform voor kwaadwillige leden. Het is dus aan te raden om alleen informatie te delen met mensen die je echt kent. Het is daarom ook mogelijk om bij Kik mensen te kunnen blokkeren zodat ze geen contact meer met je kunnen opnemen of mensen te kunnen aangeven bij de helpdesk voor ongebruikelijke dingen.

Wat moet je doen als je kind een bericht krijgt die hij/zij niet wil ontvangen?

In sommige gevallen wordt het erg ongemakkelijk voor hem of haar. Gezien vreemde mensen met jou contact kunnen leggen, kunnen ze alles sturen wat ze maar willen. Veel mensen zijn ook slachtoffer van seksuele intimidatie via Kik. Sommige mensen gebruiken het voor het regelen van een date of nieuwe ontmoetingen. Het is ook mogelijk om liefde te vinden omdat je met vreemde kan appen. Echter weet je nooit wie erachter zit. Het is aan te raden om kwaadwillige leden direct te blokkeren en aan te geven bij de ‘support’ afdeling.

Blokkeren van gebruikers

Veel mensen vinden het lastig om gebruikers te kunnen blokkeren. Hieronder volgt een kleine uitleg om snel en discreet mensen te kunnen blokkeren:

 1. Druk op instellingen
 2. Selecteer de chat instellingen of privacy
 3. Selecteer de blokkeer lijst
 4. Druk op het ‘+’
 5. Selecteer de persoon die je wilt blokkeren
 6. Druk op ‘blokkeer’ om te bevestigen

 

kik messenger

 

Daarnaast is het ook mogelijk om het profiel van de persoon in kwestie te bekijken, vervolgens op de optie knop rechtsboven te klikken en te blokken. Gebruikers die zijn geblokkeerd weten niet dat ze zijn geblokkeerd. Mocht het voorkomen dat jongeren in een groepschat zitten bij iemand die ze geblokkeerd hebben, dan zal het bericht getoond worden als ‘Geblokkeerd bericht’.

Beoordeling Kik Messenger

Het resultaat is dat mensen over het algemeen erg tevreden zijn over Kik Messenger. Je kan op een makkelijke en aangename manier contact met elkaar leggen, waarbij je mensen kunt buitensluiten waarmee je liever niet in contact wil komen. Al met al is dit een zeer bekende app waarmee nieuwe relaties ontstaan, zowel op het gebied van vriendschap als van liefde. Het valt dus ook gewoon in de categorie ‘Dating’. In de meeste gevallen wordt het gebruikt om regulier te kunnen chatten met elkaar, maar het is mogelijk om daadwerkelijk jouw ware liefde tegen te komen. Uit onderzoek is gebleken dat tienduizenden mensen je voor waren met het zoeken naar een ware liefde! Waar wacht je nog op? Download de app nu gratis en ervaar de wereld van het online daten via een leuke chatservice. Dit alles op een leuke en volledig vrijblijvende manier. Succes met de zoektocht en je zal gegarandeerd slagen!

Jan Peeterse

jan 8, 2019

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Bischierig.. dit zin de datingsites die bij jou passen

  Bischierig.. dit zin de datingsites die bij jou passen

  "Wanneer je er nieuwsgierig naar bent, dan denk je er op...
  Lees meer...

 2. Alternatief daten? Dit zijn de beste datingsites voor jou

  Alternatief daten? Dit zijn de beste datingsites voor jou

  Modern days. Er zijn zoveel culturele subgroepen dat het haast niet...
  Lees meer...

 3. Blind date hoe gaat dat in zijn werk en hoe regel ik er eentje

  Blind date hoe gaat dat in zijn werk en hoe regel ik er eentje

  Je bent toe aan wat spanning. Iets nieuws. Je wilt daten,...
  Lees meer...

Reacties - Kik Messenger

Geen reacties

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.