handige tips om romantisch verkering te vragen

Hoe vraag je verkering?

Niets is spannender dan verliefd zijn. Je hebt al een aantal succesvolle dates gehad en je wil graag een volgende stap zetten. Verkering vragen is zo’n volgende stap. Het is ook een heel belangrijke, want als je timing slecht is, dan zou je een toekomst met hem of haar wel eens kunnen vergeten. Maar hoe vraag je verkering?

Leer hem of haar kennen

Voordat je iemand verkering vraagt, is het belangrijk om elkaar beter te leren kennen. Niet alleen omdat je iemand kan afschrikken als je na één date al verkering vraagt, maar je wil zelf natuurlijk ook wel weten of iemand een goede partner voor jou kan zijn.

Misschien ben jij na één afspraakje al helemaal hoteldebotel van die ander, probeer je zelf dan te beheersen door niet te snel te willen gaan. Neem de tijd om haar of hem beter te leren kennen. Als jullie elkaar echt leuk vinden, dan maakt het niet uit of je nu morgen verkering hebt of pas over drie maanden. Een leuke toevoeging kan dit filmpje over verkering vragen wellicht wel zijn.

Er is geen vast moment te noemen

Helaas is er geen eenvoudige vuistregel die stelt dat je na zoveel dates verkering kunt vragen. Er zijn stellen die al wél verkering hebben na één date en er zijn zelfs stellen die al verkering hebben voordat ze elkaar ook ontmoet hebben. Aan de andere kant zijn er stellen die het erg rustig aan doen. Ze daten soms wel een jaar voordat het woord ‘verkering’ of ‘relatie’ eens valt. Om de juiste tijd te bepalen is het vooral aftasten hoe de ander er in staat.

Komt je dating partner net uit een lange relatie, dan is de kans groot dat hij of zij het rustig aan wil doen. Heeft je dating partner nog geen eerdere relatie gehad of is het heel lang geleden en smacht hij of zij er naar, wellicht kunnen jullie dan sneller wat stappen maken.

Ook meiden kunnen om verkering vragen

Vroeger, nog niet zo heel lang geleden, was het vrij normaal dat de mannen het voortouw namen in een relatie. Toen bestond het idee dat jongens om verkering vragen, meiden dede dat niet. Dat idee is nu echt wel gepasseerd. Meiden kunnen net zo goed als jongens vragen of hij een relatie met haar wil hebben. Sterker nog, het laat als meisje zien dat je pit hebt en wel durft. Dat vinden mannen aantrekkelijk.

Doe het persoonlijk

Maar hoe vraag je verkering dan precies? De makkelijkste manier is natuurlijk om te appen, maar echt romantisch is het niet. Dat betekent niet dat je op je knieën moet gaan, trouwen is nog wel een behoorlijke stap verder. Als je voelt dat het goed zit en jullie hebben het woord ‘relatie’ al eens laten vallen, dan is de tijd wellicht aangebroken. Doe het persoonlijk, nodig hem of haar uit en maak een klein romantisch gebaar. Bijvoorbeeld een etentje klaarmaken of zijn of haar lievelingsfilm opzetten.

Je kunt op een subtiele manier vragen hoe hij of zij de toekomst ziet, zo leidt je al een beetje naar het onderwerp toe. Als dit voor jou positief klinkt, dan kun je vragen of je date een relatie of verkering met je wil. Het is maar net welke bewoording je kiest. Als je goed geluisterd hebt naar de ander, je date goed kent, dan weet je eigenlijk al wel wat het antwoord zal zijn.

Jan Peeterse

sep 25, 2017

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Bischierig.. dit zin de datingsites die bij jou passen

  Bischierig.. dit zin de datingsites die bij jou passen

  "Wanneer je er nieuwsgierig naar bent, dan denk je er op...
  Lees meer...

 2. Alternatief daten? Dit zijn de beste datingsites voor jou

  Alternatief daten? Dit zijn de beste datingsites voor jou

  Modern days. Er zijn zoveel culturele subgroepen dat het haast niet...
  Lees meer...

 3. Blind date hoe gaat dat in zijn werk en hoe regel ik er eentje

  Blind date hoe gaat dat in zijn werk en hoe regel ik er eentje

  Je bent toe aan wat spanning. Iets nieuws. Je wilt daten,...
  Lees meer...

Reacties - Hoe vraag je verkering?

Geen reacties

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.