iemand vertellen dat je verliefd bent is heel moeiljk

Hoe vertel ik iemand dat ik verliefd ben?

Ben je verliefd aan het worden op iemand waarmee je geregeld eens afspreekt of vraag je je gewoon af hoe je het beste iemand vertelt over je gevoelens voor hem of haar. De volgende stap zetten die moet leiden tot een relatie is niet altijd gemakkelijk. Zeker niet als je zelf wat verlegen bent omtrent die gevoelens. Maar soms ben je zo zeker van je gevoelens voor die ander, ook al weet je nog niet hoe je het hem of haar duidelijk maakt.

Een ding is echter zeker: verzwijg het niet dat je verliefd bent. Het is een van de mooiste en meest intense gevoelens die je zal meemaken in je leven. Maar de stap zetten om hem je liefde te verklaren kan erg moeilijk zijn. Het is immers een verbondenheid die je wil aangaan. Hier zijn alvast tips voor mensen die verliefd zijn om hun gevoelens in woorden om te zetten.

#1 De directe aanpak

Er is geen betere manier dan dit om iemand te zeggen dat je verliefd bent. Dit zijn alvast enkele manieren om het aan te pakken.

Als je naast elkaar zit

Als je naast elkaar zit en er is niemand anders in de buurt, dan heb je de perfecte gelegenheid om verkering te vragen. Schuif wat dichter bij elkaar, en bereid je voor op een bekentenis. Fluister wat je voor de ander voelt in zijn of haar oor, ook al ben je wat verlegen. Verlegenheid zorgt er enkel maar voor dat het nog schattiger wordt. Zorg ervoor dat je je meest schattige glimlach op je gezicht tovert.

Bouw de spanning op

Je kan de spanning ook opbouwen door je grote liefde de dag vooraf op te bellen en hem of haar te vertellen dat iets belangrijks moet vertellen, maar dat je er wat verlegen om bent. Tijdens je afspraakje zelf, zorg ervoor dat je veel lacht en als hij of zij vraagt wat je precies wil vertellen, zeg dat je wat verlegen bent. Laat de ander je wat plagen ermee en geef uiteindelijk toe om het te zeggen.

Nadat je de persoon even niet hebt gezien

Heb je de persoon even niet gezien (vakantie), vertel hem dan de volgende keer dat je hem echt hebt gemist. En gedurende je gesprek met hem, kun je zijn hand gaan vasthouden en zeggen dat je denkt dat je verliefd aan het worden bent op hem. Dit is een van de makkelijkste manieren om verkering te vragen.

#2 Liefde verklaren via een brief

Als je de moed niet hebt om het de andere persoon te vertellen dat je verliefd bent, dan is er ook nog de mogelijkheid om je gevoelens in een brief te verwoorden.

Liefdesbrief

Verliefd zijn mag dan wel het mooiste gevoel zijn ter wereld, het aan de ander duidelijk maken is niet altijd makkelijk. Een liefdesbrief schrijven is een van de leukste manieren om te zeggen dat je een relatie wil. Je moet geen goede schrijver zijn om een goede liefdesbrief te schrijven. Schrijf gewoon wat je voelt en eindig met ‘ik zie je graag’.

Stuur een geschenkje

Als je er toch niet in slaagt om je gevoelens in woorden om te zetten, dan kun je nog proberen om een geschenkje te sturen die de boodschap duidelijk maakt. Tegenwoordig zijn er heel wat kaartjes van Hallmark die het makkelijker maken. Steek deze stiekem in de zakken van je grote liefde en wacht af. Ook chocolade en bloemen zijn een ideaal geschenk.

#3 Liefde verklaren via de telefoon

Via de telefoon iemand vertellen dat je verliefd bent is niet de beste manier. Toch is het tegenwoordig een van de meest gebruikte. Wie te verlegen is om te zeggen dat hij verliefd is, kan het volgende doen:

Sms een liefdesberichtje

Een smsje sturen is vrij onpersoonlijk en we raden dan ook aan om dit niet te doen tenzij het echt niet anders kan. Schrijf een romantisch tekstje en sla het op in je gsm. De volgende keer dat je dicht bij die persoon zit, verstuur je het berichtje. Op die manier hoef je niets moeilijks te doen en zie je meteen hoe de ander reageert.

Jan Peeterse

jan 11, 2018

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Wat is Monogamie?

  Wat is Monogamie?

  Wat is Monogamie? Wat betekent dit in een relatie voor jou?...
  Lees meer...

 2. Kik Messenger

  Kik Messenger

  Een nieuwe manier van chatten? Dat wordt nu mogelijk gemaakt door...
  Lees meer...

 3. Verliefdheid, wat doet het met je?

  Verliefdheid, wat doet het met je?

  Verliefdheid, wat doet dit met je lichaam? Iedereen heeft het wel...
  Lees meer...

Reacties - Hoe vertel ik iemand dat ik verliefd ben?

Een commentaar

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.