hoe kun jij perfecte openingszinnen maken

Een goede openingszin, hoe maak ik die?

Elke versierpoging moet ergens beginnen, het eerste contact moet een keer worden gelegd. Hiervoor zijn talloze openingszinnen bedacht, van hele slechte tot originele en grappige. Je kent de clichés vast wel: “Deed het pijn? Uit de hemel vallen?” of “Je kleren staan vast erg mooi op mijn grond.” Gelukkig hoef je niet naar dit soort wanhopige pogingen te grijpen, maar kun je leuke en originele openingszinnen bedenken die echt werken. Met een goede opening breek je meteen het ijs op een ontspannen manier en verhoog je je kansen op succes. Met welke factoren moet je allemaal rekening houden?

Wees eerlijk

Ga geen verkooppraatje houden of dingen overdrijven. Blijf gewoon jezelf en wees eerlijk, dat werkt het beste bij het vormen van een openingszin. Je komt dan namelijk oprecht over en de ander voelt dat feilloos aan. Wat vind je leuk aan die ander? Wat valt je op? Vertel hem of haar dat.

Blijf ver weg van clichés

De uitgemolken clichés kent iedereen wel, blijf daar ver vandaan. Je geeft er namelijk de boodschap mee dat je niet erg origineel bent en komt gauw afgezaagd over. Hoewel ze misschien leuk klinken, doe je er toch het beste aan om ze gewoon niet te gebruiken.

Gebruik je creativiteit

In plaats van clichés, kun je juist wel heel goed je creativiteit inzetten. Vertel op een leuke en originele manier wat je opvalt aan de ander en je zult merken dat je een heel eind kunt komen. Vraag ook gewoon wat vrienden om advies.

Maak het luchtig

Houd je eerste contact luchtig en leuk. Dit is geen sollicitatiegesprek, maar een simpele kennismaking. Door een grapje te maken en het vooral voor je eigen plezier te doen, kom je ontspannen over en verhoog je je kans op succes. Laat dus vooral je glimlach zien.

Wees duidelijk in je intentie

Soms is het niet meteen duidelijk waarom je de ander aanspreekt, zeker overdag in een openbare ruimte kan het moeilijk zijn om in te schatten dat iemand je interessant vindt. Wees daarom vanaf het begin duidelijk dat je geïnteresseerd bent en maak bijvoorbeeld een compliment.

Maak het persoonlijk

Een openingszin wordt meteen een stuk leuker als het over iets persoonlijks gaat. Je kunt bijvoorbeeld een aanname maken over iemands beroep, studie, hobby of land van herkomst en zo diegene direct op zijn of haar persoon aanspreken. Dit maakt elke opening ook origineel.

Gebruik een willekeurige vraag

Het gaat er vooral om dat de barrière van het eerste contact verbroken wordt. Daarom werkt het ook goed als je een simpele, willekeurige vraag stelt. Zo kun je bijvoorbeeld vragen wat voor dag het is. Het eerste contact is dan gemaakt en zo kan er een leuk gesprek uit ontstaan.

Een paar voorbeelden

– *Bots tegen de ander aan* “Hè, die aantrekkingskracht ook!”
– “Jij lijkt me iemand die hier verstand van heeft. Weet je toevallig…?”
– “Jouw lach viel me echt op, ik moest even hoi zeggen. Hoi.”

Jan Peeterse

sep 7, 2016

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Bischierig.. dit zin de datingsites die bij jou passen

  Bischierig.. dit zin de datingsites die bij jou passen

  "Wanneer je er nieuwsgierig naar bent, dan denk je er op...
  Lees meer...

 2. Alternatief daten? Dit zijn de beste datingsites voor jou

  Alternatief daten? Dit zijn de beste datingsites voor jou

  Modern days. Er zijn zoveel culturele subgroepen dat het haast niet...
  Lees meer...

 3. Blind date hoe gaat dat in zijn werk en hoe regel ik er eentje

  Blind date hoe gaat dat in zijn werk en hoe regel ik er eentje

  Je bent toe aan wat spanning. Iets nieuws. Je wilt daten,...
  Lees meer...

Reacties - Openingszin – Hoe maak ik die? – Welkedatingsites.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.