blauwtje lopen op een date, hoe hiermee omgaan

Tips voor het omgaan met een blauwtje lopen

Als je op zoek bent naar een partner en regelmatig een afspraakje hebt, dan kan het gebeuren dat je dit soort uitspraken wel eens te horen zal krijgen. Je had een gezellige avond, er werd gepraat, gedanst, misschien ook wel gezoend of meer… Je dacht dat je het wel voor elkaar had. Maar dan volgen die zinnen. En zo heb je een blauwtje gelopen.
“Je bent mijn type niet.”
“Ik ben niet toe aan een vaste relatie.”
“Ik denk niet dat het wat wordt.”

Omgaan met afwijzing

Afgewezen worden is nooit leuk. Een kwart van de mensen die op zoek is naar een partner, geeft aan wel eens een blauwtje te hebben gelopen. Het voelt natuurlijk niet prettig, maar het is een onvermijdelijk onderdeel van de zoektocht. Je kunt nu eenmaal niet alles in de hand houden en hebt geen controle over de ander. Wat is de beste manier om om te gaan met de afwijzing? Hier volgen enkel tips:

 • Blaas het niet op: het is niet het einde van de wereld, het is niet zo dat je nu niets meer waard bent. Het is één persoon die de date waarschijnlijk niet zo leuk vond. Probeer het te relativeren.
 • Vat het niet persoonlijk op: je bent misschien enkele keren uitgegaan met die ander. Maar die persoon kende jou helemaal nog niet goed en wijst jou niet als persoon af. Daarnaast is het mogelijk dat hij of zij om andere redenen niet meer met je wilt uitgaan: psychologische problemen, werkverplichtingen of financiële redenen.
 • Probeer de negatieve eigenschappen van de ander te zien: misschien keek je wel door een roze bril, maar niemand is perfect. Probeer te zien of de ander ook eigenschappen heeft die minder leuk waren, zodat de afwijzing minder scherp voelt.
 • Het is handig om niet al te hoge verwachtingen van je date te hebben: verwacht niet urenlange diepzinnige gesprekken, een partner voor het leven en ga nog geen babynamen uitzoeken. Bekijk het stap voor stap.
 • Ben je afgewezen? Accepteer het gracieus en bedenk dat je in ieder geval weer weet waar je aan toe bent. Een afwijzing geeft ook duidelijkheid.
 • Verbreed je blik weer: er zijn meer mannen/vrouwen op de wereld en je kunt nu weer verder zoeken.

Laat een afwijzing van je afglijden

Met deze aanwijzingen kun je een afwijzing hopelijk makkelijker naast je neerleggen. Om bij die ene fijne partner terecht te komen, is het misschien nodig om nog een poos rond te blijven zoeken. En hoe meer je probeert, hoe groter de kans dat je zo af en toe te maken krijgt met een afwijzing. Geen probleem, dat kun je nu van je af laten glijden. Meer gedetailleerde informatie kun je hier vinden.

Jan Peeterse

apr 18, 2017

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Tags: ,

Gerelateerde Artikelen

 1. Bischierig.. dit zin de datingsites die bij jou passen

  Bischierig.. dit zin de datingsites die bij jou passen

  "Wanneer je er nieuwsgierig naar bent, dan denk je er op...
  Lees meer...

 2. Alternatief daten? Dit zijn de beste datingsites voor jou

  Alternatief daten? Dit zijn de beste datingsites voor jou

  Modern days. Er zijn zoveel culturele subgroepen dat het haast niet...
  Lees meer...

 3. Blind date hoe gaat dat in zijn werk en hoe regel ik er eentje

  Blind date hoe gaat dat in zijn werk en hoe regel ik er eentje

  Je bent toe aan wat spanning. Iets nieuws. Je wilt daten,...
  Lees meer...

Reacties - Tips voor het omgaan met een blauwtje lopen

Geen reacties

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.