wat is een blauwtje oplopen

Blauwtje Oplopen – Niet Zo Erg!

Je hart gaat sneller kloppen, je wordt verlegen en slapen lukt nauwelijks nog. Het is overduidelijk: je bent verliefd. Al maanden draaien jullie om elkaar heen met hier en daar wat flirten. Nadat je vrienden je voor de zoveelste keer uit je dagdromen hebben moeten helpen, geef je het toe: het wordt hoog tijd om het diegene te gaan vertellen.

Al je moed heb je bij elkaar verzameld, haalt nog drie keer adem en gooit het hoge woord er dan eindelijk uit. Je verwacht een enthousiaste ‘Ja, ik wil’ maar dat pakt naar al je verbazing anders uit. De verliefdheid komt maar van één kant. Auw, je hebt een traditioneel blauwtje gelopen. En hoewel het op het moment misschien het einde van de wereld lijkt, het is niet erg. Je mag het afschuiven op moeder natuur. In dit artikel vertellen we je hoe dat zit en hoe je er het beste mee om kunt gaan.

De Uitdrukking

Voordat we naar het praktische kijken, gaan we terug naar waar de uitdrukking ‘een blauwtje lopen’ eigenlijk vandaan komt? Wanneer je iets niet voor elkaar krijgt bij een ander, stoot je figuurlijk je schenen waardoor deze beurs worden. Het blauwtje is dus afkomstig van de blauwe scheen die oploopt. Deze uitspraak wordt al meer dan vier eeuwen gebruikt. Je bent dus zeker niet de eerste die afgewezen wordt.

Waar Komt Het Vandaan?

Kort door de bocht heeft de mensheid één doel: overleven door zich voort te planten. Hoewel we tegenwoordig de pijn van een afwijzing makkelijk kunnen verzachten door te bedenken dat er veel meer visjes zijn in de zee, was dat vroeger wel anders. Omdat we toen leefden in erg kleine groepen, waren de opties beperkt. Daardoor was het des te belangrijker dat Cupido in één keer raak wist te schieten. Want werd je als man afgewezen, dan was dat een regelrechter afknapper voor andere vrouwen en kon je liefde, en daarmee voorplanting, wel op je buik schrijven. Bij die gedachte ontstaat er natuurlijk spontane angst wat in de programmering van de mens is gaan zitten. En helaas hebben we dit tijdens de evaluatie nog niet achter ons weten te laten, waardoor het dus nog altijd spannend blijft.

Hoe Ga Je Er Mee Om?

Een blauwtje lopen kan in verschillende situaties voorkomen. Tijdens een borrel wanneer je probeert te flirten met een collega? Of in de club waar je een poging doet om iemand te versieren met je geoefende dansmoves maar de ander deze een complete afknapper vindt? Hier zul je je vrij gemakkelijk over heen kunnen zetten als het goed is. Blijf vooral jezelf, de ware zal dit leuk aan je vinden en erop in gaan.

Maar wanneer er al vlinders in je buik rond fladderen, kan het pijnlijker worden. Belangrijk is om op zo’n moment direct duidelijkheid te krijgen: is het écht een harde afwijzing of heb je de ander aan het denken gezet? Wanneer er nog ruimte is, houd het rustig aan en misschien kan je wel zachtjes de interesse van de ander in jou aanwakkeren. Is het voor de ander echt geen optie? Blijf er dan, hoe hard het ook is, niet in hangen. Je kunt dan beter van het zinkende schip afstappen en op zoek gaan naar een ander mooi bootje, dan dat je er zelf mee ten onder gaat.

Al met al is er dus geen man over boord wanneer je geflirt of gevoelens onbeantwoord blijven. Wat er toe doet, is hoe jij er mee omgaat. Onthoud bovenal: liever een blauwtje lopen dan een groentje blijven.

Jan Peeterse

mrt 18, 2018

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Tips voor het omgaan met een blauwtje lopen

  Tips voor het omgaan met een blauwtje lopen

  Tips voor het omgaan met een blauwtje lopen Als je op...
  Lees meer...

 2. Hoe moet je flirten? Essentiële tips voor jou!

  Hoe moet je flirten? Essentiële tips voor jou!

  Hoe moet je flirten? Flirten is niet voor iedereen weggelegd. De...
  Lees meer...

 3. Zelfverzekerd in 3 stappen - Volg deze tips

  Zelfverzekerd in 3 stappen - Volg deze tips

  Zelfverzekerd daten - 3 tips ‘Je moet gewoon wat zelfverzekerd zijn!’...
  Lees meer...

Reacties - Blauwtje Oplopen – Wat Is Het?

Geen reacties

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.