dating tips

Dating adviezen die je compleet moet negeren!

Anno 2019 en er zijn erg veel mensen die opzoek zijn naar dating adviezen voor hun eerste date. Soms is het daarom ook erg lastig dit advies te vinden. Veel mensen die al een relatie hebben, zijn altijd erg makkelijk in het geven van adviezen. Die denken dat relaties gewoon uit de lucht komen vallen en elk potje een deksel past. Dat laatste is misschien ook wel zo, maar het is wel de bedoeling dat je hier werk van maakt. In andere woorden, de datingsites en de dating apps doen er alles aan om er voor te zorgen dat jullie een match hebben. Echter is het niet zo makkelijk als dat we denken.

Eigen ervaring

Veel mensen zoeken online naar wat dating adviezen. Deze artikelen worden vaak geschreven naar eigen ervaring waarin je kan lezen hoe mensen hun eerste relatie kregen. Wat mensen er aan doen om een leuke relatie krijgen. Adviezen zijn altijd goed bedoeld, maar dat hoeft niet te betekenen dat deze adviezen altijd voor iedereen goed uitpakken.. Als iemand je persoonlijk datingadvies geeft wil dit niet zeggen dat het bij jou ook zal gaan werken. Dit is compleet verschillend en ligt aan de situatie.

In de meeste gevallen helpt het wel een beetje, als je leest hoe iemand zijn eerste date heeft kunnen regelen, steek je hier wat van op. De technieken en de manier staan je aan en je gaat het zelf ook ondervinden en uitproberen. In de meeste gevallen kan je wel basis advies krijgen waarbij iedereen wat aan heeft, echter heeft persoonlijk advies voor ieder een andere uitpak. Het is tenslotte niet voor niets ´persoonlijk´.

Een heel ander leven, dus een andere situatie

Ieder mens leeft zijn eigen leven. Ieder mens zit dus ook in een andere situatie. Als je dus bijvoorbeeld in een situatie terecht komt waarbij je datingleven niet optimaal is, zal je adviezen krijgen van je familie of vrienden. Ook gaan mensen die je bijna nooit ziet of spreekt, de zogenoemde kennissen, zich ermee gaan bemoeien. Als iemand datingadvies geeft wil niet gelijk betekenen dat dit het juiste advies is.

Iemand die een relatie heeft van 10 jaar zal in die tijd hele andere aanpak hebben gehad dan dat tegenwoordig nodig is. De kans dat deze aanpak verouderd is, is natuurlijk aanzienlijk groot. Het moderne datingleven is tegenwoordig erg veranderd in vergelijking met vroeger. De komst van dating apps bijvoorbeeld hebben hier mede voor gezorgd. Uiteraard kun je deze adviezen aannemen en opvolgen die je krijgt van mensen, of het werkt is een tweede.

Onjuiste adviezen

Veel mensen nemen dus ook aan dat je bepaalde dingen sowieso moet gaan doen tijdens een eerste date. Heel veel verschillende meningen, manieren en adviezen zorgen ervoor dat er overal tips en tricks te vinden zijn. Dit kan dus averechts gaan werken en je dus tegenhouden daadwerkelijk een nieuwe partner te vinden. Hieronder de onjuiste adviezen opgesomd en je dus nooit moet opvolgen:

1. Wacht even met een berichtje terugsturen

Waarschijnlijk geven vrienden, kennissen, familieleden, noem maar op, jou het advies om niet gelijk hebberig een berichtje terug te sturen. Vaak zelfs met het advies om een uurtje, misschien wel 2-3 te wachten voor je reageert. Je zou te makkelijk overkomen als je gelijk zou reageren ‘alsof je heel de dag aan het wachten bent op een berichtje’. Dit is een advies die met een flinke scheut zout kan nemen, omdat het juist voor die persoon fijn is, wat van je te laten horen als hier om gevraagd wordt.

Het is ook niet de bedoeling dat je meteen gelijk binnen een minuut reageert. Anders kom je wanhopig over en dat wil je natuurlijk ook niet hebben. Maar er enkele uren laten tussen zitten is ook niet de bedoeling. Je komt dan totaal niet geïnteresseerd over en het lijkt net alsof je een persoon bent die nooit te bereiken is. Tenslotte wil je natuurlijk altijd bereikbaar zijn voor de persoon waar jij een leuke klik mee hebt.

2. Blijf vooral jezelf

Hier zit een absolute kern van waarheid in. Maar als we allemaal ons zelf zouden blijven dan zal iedereen tegenwoordig een nieuwe partner hebben. Uiteraard moet je er wel wat voor doen. Het is natuurlijk ook niet de bedoeling dat je een volledig ander persoon bent, maar het is wel belangrijk om het beste van jezelf te laten zien. Je hoeft je dus niet voor te doen als iemand anders, maar wel dat je echt je best doet om je meest goede eigenschappen te kunnen laten zien.

3. Het gebeurd altijd wanneer je het niet verwacht

Wat ze hier eigenlijk mee bedoelen te zeggen is dat je iemand tegen het lijf loopt wanneer je dit niet verwacht. Eigenlijk dus wanneer je er niet mee bezig bent. Ook hier zit een kern van waarheid in, echter is het wel de bedoeling om liefde toe te laten in je leven. Stel je er dus voor open om dit te ervaren, alleen dan zal het inderdaad op je pad komen zonder dat je je daar misschien gelijk van bewust bent.

4. Leugen voor eigen best wil moet kunnen

Dit zeggen mensen alleen maar tegen je omdat ze dit zelf ook hebben gedaan en waarschijnlijk goed heeft uitgepakt. Maar dat wil niet zeggen dat het voor jou ook goed zal uitpakken. Veel voorkomend probleem in de online datingwereld waar mensen hun profielen net even wat aantrekkelijker maken, dan dat ze daadwerkelijk zelf als persoon zijn. Liegen kan altijd kwaad en vroeg of laat kan hij/zij er achter komen. Hou hier dus rekening mee.

5. Het komt allemaal vanzelf wel

Iedereen die dit advies geeft wil je gerust stellen. Echter is deze uitspraak nergens op gebaseerd. Een simpele reden kan dit verklaren, want als het allemaal vanzelf wel zou komen, dan zou niemand met elkaar te hoeven daten. Het komt dus niet vanzelf en je moet er toch echt wat voor doen. De mensen die dit dus tegen je zeggen, hebben dit waarschijnlijk ook zelf ervaren en geven dit dan als advies naar iemand anders toe. Zoals gezegd, dit advies werkt niet voor iedereen.

6. Hard to get doet wonderen

Mensen die denken dat ze hard to get spelen, ze zichzelf een stuk aantrekkelijker maken. In tegendeel zelfs, het werkt averechts. Je moet je open durven te stellen naar die persoon toe. Dit i.p.v volledig alles afketsen en net doen alsof het je niet interesseert. Dit kan je misschien een half uurtje proberen, maar dan zal je toch wat van jezelf moeten laten zien. Anders is de lol er vrij snel van af!

7. Mensen die het zich allemaal niet kunnen interesseren

Een beetje nonchalant daten. Advies dat je waarschijnlijk ook vaak tegen zal komen… Toon niet al te veel interesse en laat het een beetje mysterieus worden. Ook hier zit een kern van waarheid in, maar op een andere manier. Door juist interesse te tonen en mee te gaan in het verhaal zal je veel sneller een klik krijgen. Je geeft hem of haar een bevestiging dat je het leuk vind en dat je verder wil.

8. Kussen op een eerste date? Liever niet.

Erg veel mensen vinden het moeilijk om te zeggen of er gezoend moet worden op een eerste date. Veel mensen zeggen van niet, omdat je hier misschien een weg open laat voor een tweede date. Ook dit is deels waar, maar wat nou als de klik er zo erg is en jullie erg handtastelijk zijn naar elkaar toe? Waarvoor zou een kus op de eerste date hier dan uitgesloten zijn? Juist dan zal een kus er voor zorgen dat je een erg euforisch en warm gevoel zal krijgen.

Je moet er dan uiteraard dan wel voor zorgen dat er een bepaalde sfeer hangt die een eerste kus kan veroorloven. Kussen om het kussen heeft dan totaal geen zin. Je zal hier dan ook niets bij voelen. Dus als je wil kussen op de eerste date en het voelt allemaal goed aan, ga er dan gewoon voor. Het datingadvies dat je dan hebt gekregen van een vriend laat je dan volledig koud. Tenslotte ga je op je gevoel af.

9. Na je eerste date wacht je eerst een paar dagen voor opnieuw contact

Het meest slechte advies wat er ooit gegeven kan worden. Natuurlijk moet je niet een paar dagen wachten voor je opnieuw contact opneemt. Het liefst de volgende dag nog! Vaak zie je dit in films en series dat dit gebeurd. Na enkele dagen weer een berichtje ontvangen van je date zal een volledige afknapper zijn. Neem dit advies dus niet van harte en doe het tegenovergestelde. Zodra je thuis ben kan je meteen een berichtje sturen, niemand die raar opkijkt als je dit niet doet.

Het is zelfs bewezen dat mannen en vrouwen veel sneller bij elkaar komen als er oprecht gezegd wordt wat ze van elkaar vinden, hoe de avond was, wat er allemaal wel niet fijn was. Dit maakt je een eerlijk, oprecht en geïnteresseerd persoon. Alles wat je dus wil zijn, laat je hiermee overkomen.

Conclusie

De meeste mensen die jou datingadviezen geven hebben het beste met je voor. Relatieadvies hoef je niet altijd van harte te nemen, tenslotte is het allemaal persoonlijk. Natuurlijk zijn er basisregels, tips en tricks. Maar de meeste die je tegenkomt zijn gebaseerd op een persoonlijke ervaring. Dat hoeft niet bij iedereen te werken. Het is dus eigenlijk af te raden om zomaar adviezen over te nemen en op te volgen. Ga eerst na of dit wel allemaal klopt en reëel is om te doen.

Het advies van andere kan je helpen om je eigen keuzes te maken. ‘Hij/Zij heeft het zo gedaan, dus ik doe het zo’ Dit is een veel voorkomende gedachtegang en eigenlijk niets mis mee. De adviezen die hierboven staan zijn dus wel om rekening mee te houden. Tenslotte hangt het volledig af van de situatie, je moet het eerst aanvoelen. Hopelijk ben je hier wat wijzer van geworden en steek je er wat van op! Waar wacht je op? Ga lekker daten!

Jan Peeterse

jan 29, 2019

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Bischierig.. dit zin de datingsites die bij jou passen

  Bischierig.. dit zin de datingsites die bij jou passen

  "Wanneer je er nieuwsgierig naar bent, dan denk je er op...
  Lees meer...

 2. Alternatief daten? Dit zijn de beste datingsites voor jou

  Alternatief daten? Dit zijn de beste datingsites voor jou

  Modern days. Er zijn zoveel culturele subgroepen dat het haast niet...
  Lees meer...

 3. Blind date hoe gaat dat in zijn werk en hoe regel ik er eentje

  Blind date hoe gaat dat in zijn werk en hoe regel ik er eentje

  Je bent toe aan wat spanning. Iets nieuws. Je wilt daten,...
  Lees meer...

Reacties - 9 Slechte Dating Adviezen

Geen reacties

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.