10 slechtste openingszinnen die je niet moet gebruiken

Dit zijn de tien slechtste openingszinnen

Je staat net rustig van je drankje te genieten als daar ineens dé man/vrouw van je leven binnen komt wandelen. Na even van je à propos te zijn raap je jezelf al snel weer bij elkaar en je besluit ten strijde te trekken. Met dit oogverblindende exemplaar heb je wel zin om te daten. Tijd dus om al je streken uit de kast te trekken en er eens lekker op los te flirten. Je openingszin is daarbij van levensbelang. Lees het volgende lijstje even goed door, want de volgende zinnen mag je nóóit over je lippen laten glijden.

Met een openingszin valt of staat je flirtpoging. Natuurlijk is het lastig inschatten of iemand je humor kan waarderen, daarom is het altijd slim op op safe te spelen. De volgende tien zinnen moet je tijdens het flirten dus absoluut mijden:

1. ‘Door te zoenen verbrand je echt megaveel calorieën, zullen we samen trainen?’

Hallo zeg, doe eens even rustig! Je moet hem of haar eens even het hof zien te maken voordat zoenen ook maar een optie is. Met deze zin breek je meteen in op iemands persoonlijke ruimte en daarnaast is hij echt super cheesy. Niet doen!

2. ‘Deed het pijn toen je uit de hemel kwam vallen?’

Deze heb je vast en zeker al een keer gehoord en daar zit ook precies het probleem. Waarschijnlijk had deze zin bij zijn eerste gebruik nog wel succes, maar inmiddels is hij zo uitgekookt als de aardappels van oma Tonnie. Je toekomstige date denkt meteen dat je de creativiteit van een snijboon hebt en dus ben je meteen af. Tot ziens!

3. ‘Volgens mijn horloge heb jij geen slip(je) aan… Oh sorry, hij loopt een uur voor!’

Ook deze zin is mega seksistisch en daarnaast impliceer je hiermee dat je elke vrouw of man zomaar maar kan veroveren. Mateloos arrogant en ook nog eens intimiderend. Weg ermee!

4. ‘Ik ben misschien niet de knapste hier, maar ik ben wel de enige die met je komt praten’

Dit is dus echt heel gemeen. Net alsof niemand met deze persoon wil praten en je het daarom maar uit medelijden doet. Met deze zin impliceer je dat deze persoon eigenlijk je laatste keus is en dat wil je juist niet!

5. ‘Geloof jij in liefde op het eerste gezicht, of moet ik nog maar een keer voorbij lopen?’

Ook deze zin is natuurlijk mega cheesy en het clichébeeld loopt er vanaf. Wanneer je niet wilt dat je date meteen denkt dat je de middag ervoor openingszinnen hebt zitten leren, kun je deze zin het beste mijden.

6. ‘Wil je wat te drinken? Of zal ik je die paar euro maar gewoon geven?’

Met deze zin geef je aan dat de liefde (of het lijf) van de persoon die je tegenover je hebt gewoon te koop is. Dat deze persoon eigenlijk niets meer is dan een prostituee. Vooral niet doen dus, want het is eigenlijk gewoon heel erg brutaal.

7. ‘Ken ik jou niet ergens van?’

Deze is zo oud dat het eigenlijk gewoon sneu is. Want wat wil je met deze zin bereiken? Je kent deze persoon niet en als je met zoiets slechts moet aankomen om een gesprek aan te knopen kan je het beter maar gewoon niet doen.

8. ‘Als ik voor je kook, ben jij dan het toetje?’

Dus… Er is altijd een kans dat iemand dit kan waarderen, maar ook van deze zin druipt het glazuur gewoon af. Met een eerst zin moet je nooit melden dat je altijd iets terug wilt voor wat je geeft, want niemand vindt het fijn om bij iemand in het krijt te staan. En: daten is toch vrijblijvend?

9. ‘Hier ben ik dan! Wat zijn je andere wensen?’

Oké hij is een beetje origineel, maar je wilt niet meteen arrogant overkomen toch? De meeste mensen kunnen dat namelijk niet waarderen en dus kun je je arrogante opmerkingen maar beter voor je houden. De truc is om de ander een beetje te vleien, maar dat niet te klef te doen.

10. ‘Kom je hier vaker?’

Het zal je verbazen hoe vaak deze zin wordt gebruikt en hoe vaak hij nog succes heeft ook. Maar echt flirten doe je met deze zin natuurlijk niet. Ook deze openingszin is echt totaal niet creatief en juist dat zouden mensen in je moeten waarderen. Hou hem dus voor je!

Jan Peeterse

Nov 28, 2017

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Tags:

Gerelateerde Artikelen

 1. Turkse Vrouwen Ontmoeten Op Internet

  Turkse Vrouwen Ontmoeten Op Internet

  Daten met Turkse vrouwen In Nederland zijn veel mensen op zoek...
  Lees meer...

 2. Entertainment profielen op datingsites

  Entertainment profielen op datingsites

  (3 x beoordeeld)

  Entertainment profielen op datingsites. Oppassen of toch van waarde? Misschien heb...
  Lees meer...

 3. Het voorstellen van een tweede date, hoe doe je dat?

  Het voorstellen van een tweede date, hoe doe je dat?

  Het voorstellen van een tweede date, hoe doe je dat? Je...
  Lees meer...

Reacties - Dit zijn de 10 slechtste openingszinnen

Een commentaar

Laat een reactie achter!

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.