wat is swingen en hoe beïnvloedt dit jouw relatie

Hoe werkt swingen en waar kan ik andere swingers vinden?

Hoewel er vroeger nog een behoorlijk taboe op lag, begint swingen steeds meer geaccepteerd te worden. In Nederland swingen steeds meer mensen, dus als je er al wel eens over hebt nagedacht, dan is dat helemaal niet vreemd. Maar wat is swingen precies en hoe gaat het in zijn werk?

Wat is swingen?

Swingen betekent dat er seksueel contact is tussen één of meerdere koppels. Hoe dit in de praktijk wordt uitgevoerd verschilt per situatie, maar het is altijd op basis van wederzijds respect en gelijkwaardigheid.

Een persoonlijke ontdekkingsreis

Seks met één persoon kan voor veel mensen als een beperking voelen. Als je al langer een relatie met iemand hebt, kun je soms het gevoel krijgen dat jullie alles al hebben uitgeprobeerd. Een partnerruil of paringclub kan een oplossing bieden, maar dan moeten jullie daar wel allebei achter staan.

Hoe vind ik andere swingers?

Je kunt andere swingers op verschillende manieren ontmoeten. Zo kun je je aanmelden bij een parenclub, waar regelmatig swingersavonden worden georganiseerd. Dat soort avonden zijn heel erg geschikt als je eens wilt kijken of een partnerruil iets voor jullie is. Je bent namelijk tot niets verplicht en het je heel erg tegenstaat, mag je weg wanneer je wilt.
Ook kun je via speciale datingsites voor swingers andere koppels ontmoeten. Dit is vooral een optie als jij en je partner zeker weten dat jullie willen gaan swingen. Je kunt dan gaan afspreken met andere koppels en kijken met wie jullie echt een klik hebben.

Wat gebeurt er achter gesloten deuren?

Dit hangt natuurlijk volledig van jullie af. Er zijn swingers die het fijn vinden om toe te kijken hoe een ander koppel seks heeft, of er wordt juist aan partnerruil gedaan. De mogelijkheden zijn eindeloos. Er zijn swingers die liever met één koppel afspreken, maar op eerdergenoemde swingersavonden komen vaak juist meerdere koppels samen.

Maak afspraken

Het is altijd belangrijk dat je met je partner praat over wat jullie wel of niet fijn vinden op seksueel gebied, maar bij partnerruil is dat misschien nog wel belangrijker. Bespreek van te voren hoe ver jullie mogen gaan met anderen en geef aan als je je ergens niet prettig bij voelt. Swingen moet een verrijking zijn voor jullie relatie, maar het kan een negatief effect erop hebben als jullie niet goed communiceren.
Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat jullie de afspraken die gemaakt worden voorleggen aan de koppels waarmee jullie swingen. Voor meer informatie over swingen kun je bij fleurflirt.nl lezen.

Jan Peeterse

mrt 13, 2017

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  De meeste mensen zijn wel bekend met online dating websites. Meestal...
  Lees meer...

 2. Wat is houden van?

  Wat is houden van?

  Liefde. Op een bepaalde manier is dat het ultieme waar we...
  Lees meer...

 3. Is Tinder gratis?

  Is Tinder gratis?

  Er zijn ontzettend veel datingwebsites en datingapps die betaald zijn of...
  Lees meer...

Reacties - Wat is ‘swingen’ en hoe werkt het? – Online dating

Geen reacties

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.