een meisje dat flirterig kijkt naar iemand

Hoe weet je of een meisje je leuk vindt?

Stel je voor dat je een ontzettend leuk meisje ontmoet en je langzaam maar zeker verliefd op haar wordt. De grote vraag is of zij hetzelfde voor jou voelt. Je vraagt je dus misschien af: hoe weet je of een meisje je leuk vindt?

Verschillende soorten seinen/tekenen

Iedereen heeft zijn eigen manier om te laten zien dat hij of zij iemand leuk vindt. Het is daarom niet altijd even makkelijk om te merken of de liefde wederzijds is. En dat is natuurlijk vervelend, want je wilt niets liever dan verkering krijgen met degene die je het leukst van allemaal vindt.

Er zijn een aantal tekenen die verklappen dat een meisje je misschien wel ziet zitten. Het is niet zo dat ze zeker al deze tekenen laat zien, dus wanneer je er maar één ziet kan het toch betekenen dat ze je ontzettend leuk vindt. Hier zijn de belangrijkste tekenen om te achterhalen of een meisje verliefd op je is.

Lichaamstaal van een persoon

Je zou zeggen dat praten een van de belangrijkste manieren is om je gevoel voor iemand duidelijk te maken. Toch is dat niet altijd zo. Mensen maken altijd en overal gebruik van lichaamstaal. Deze manier van communiceren is vooral onbewust, maar onze hersenen kunnen elkaars signalen wel oppikken en begrijpen.

Zo heb je soms het vermoeden dat iemand je leuk vindt terwijl ze daar nooit iets van hebben gezegd. Hun lichaamstaal heeft dan al het werk gedaan. Er zijn een aantal voorbeelden van bekende signalen die een meisje af kan geven wanneer ze praat met iemand die ze helemaal ziet zitten.

Spelen met haar haar

Je kent het beeld vast wel: een vrolijk meisje kijkt iemand aan en zit de hele tijd aan haar haren. Dit gedrag heeft een aantal oorzaken die bijna allemaal te maken hebben met verliefdheid. Wanneer je iemand leuk vindt kan je ontzettend zenuwachtig worden rondom die persoon. Sommige verliefde meisjes hebben precies hetzelfde en gaan zenuwachtig met hun haar spelen.

Er zit ook nog een diepere laag onder het spelen met je haar. Door de beweging van je haar komen er meer feromonen vrij. Dit zijn de stoffen die een grote rol spelen in de aantrekkingskracht die we voelen naar elkaar.

Haar houding

Wanneer je iemand leuk vindt wil je (bewust of onbewust) graag zo dicht mogelijk bij die persoon zijn. Er valt dus aan de lichaamstaal van een persoon af te lezen of ze je zien zitten. Een meisje dat je leuk vindt zal in een gesprek altijd naar je toegedraaid staan of subtiel jouw kant op leunen. Soms is het bijna niet te zien met het blote oog, maar jullie voelen elkaars aanwezigheid wel. Dat is de subtiliteit van lichaamstaal.

Wie verliefd is geeft complimenten

Er zijn natuurlijk ook een aantal manieren waarop verliefde mensen hun gevoelens uiten in een gesprek. Een meisje dat je ziet zitten zal waarschijnlijk veel meer geneigd zijn om je complimenten te geven. De reden is natuurlijk duidelijk: ze ziet ontzettend veel leuke en goede dingen in je en probeert je met haar complimenten te vleien.

Misschien is het zelfs een uitnodiging voor jou om haar te voorzien van een mooi compliment. Elkaar complimenten geven is een van de meest bekende manieren om te flirten, want meestal werkt het wel.

Ze lacht met je

Voor veel mensen is humor een van de belangrijkste aspecten wanneer ze verkering willen met iemand. Om het leuk te hebben met elkaar moet je met elkaar kunnen lachen. Merk je dat een meisje wel ontzettend veel en hard lacht om de grappen die je maakt? Dan zou het zomaar kunnen dat ze stapelgek op je is. Er zit nog een andere reden achter die glimlach, want mensen worden over het algemeen mooier gevonden met een stralende lach op hun gezicht. Misschien probeert ze zich van haar beste kant te laten zien?

Wie verkering wil aapt na

Is het je ooit opgevallen dat een meisje alles wat je doet aan het na-apen is? Het gaat hierbij om de kleine dingen, zoals een slok nemen uit een glas, lachen op dezelfde momenten en zelfs het aannemen van dezelfde houding. Mensen die elkaar leuk vinden spiegelen elkaar vaak. Je zou zeggen dat dit gedrag irritant is, maar eigenlijk vinden we het onbewust heel fijn om nageaapt te worden. Het laat ons vertrouwd voelen en zorgt ook voor een band tussen twee mensen. Geniet dus vooral van ieder moment waarop ze je nadoet.

Jan Peeterse

Oct 2, 2017

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Ik Wil Scheiden - Waar Begin Ik?

  Ik Wil Scheiden - Waar Begin Ik?

  Meest voorkomende redenen van een echtscheiding Vandaag de dag is scheiden...
  Lees meer...

 2. Wat Is 'Lexa Incognito' en wat kun je er mee?

  Wat Is 'Lexa Incognito' en wat kun je er mee?

  Wat is Lexa Incognito en wat kun je ermee? Lexa is...
  Lees meer...

 3. Tinder Hacken Via Een Telefoonnummer

  Tinder Hacken Via Een Telefoonnummer

  Tinder: hacken via een telefoonnummer Wie gelooft in sprookjes, die gelooft...
  Lees meer...

Reacties - Hoe weet je of een meisje je leuk vindt?

Geen reacties

Laat een reactie achter!

*