video dating is het nieuwe online dating

Nieuw concept; video dating

Het is nog niet in Nederland groot en actief maar in Engeland is het inmiddels aan het opkomen. Een gescheiden zakenman was online opzoek naar een vrouw op datingsites maar kreeg constant te maken met inactieve profielen en vrouwen die er heel anders uitzagen dan in werkelijkheid. Na hier genoeg van te hebben gehad heeft hij besloten zelf een datingsite op te richten waarbij niemand zijn persoonlijkheid en uiterlijk kan verbergen. Op deze datingsite moet men namelijk allemaal een video plaatsen van zichzelf met een lengte van 6 tot 30 seconde. Hier kun je iemand meteen vele malen beter bekijken en analyseren. Luister naar de stem, bekijk hem of haar in levende wijze en nog belangrijk zie of het “de factor” heeft voor jou. Een foto zegt altijd zo weinig en kan altijd heel onduidelijk zijn. Een filmpje van jezelf geeft echt bloot hoe jij bent. Dit resulteert dan ook in een super hoog succespercentage omdat mensen zeker weten of de persoon in de smaak valt of niet.

Is video dating de toekomst?

Nu kunnen we ons de vraag stellen; wordt online video dating de toekomst? De enige datingsite die dat momenteel doet bevindt zich in Engeland. Het is niet iets gebruikelijks en het wordt nog niet veel gedaan wat een beetje de menigte tegenhoudt. Veel mensen willen zich niet geheel blootgeven en vinden het idee van een mysterieuze soms wel fijn. Dit is al helemaal terug te zien in de erotische sector van de online dating.

We denken wel dat het in de komende jaren steeds populairder gaat worden. Voornamelijk omdat mensen steeds meer “connected” zijn en meer online willen vrijgeven. Een online datingsite die gebaseerd is op persoonlijke video’s past hierbij heel goed in het plaatje.

Jan Peeterse

okt 11, 2014

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  De meeste mensen zijn wel bekend met online dating websites. Meestal...
  Lees meer...

 2. Wat is houden van?

  Wat is houden van?

  Liefde. Op een bepaalde manier is dat het ultieme waar we...
  Lees meer...

 3. Is Tinder gratis?

  Is Tinder gratis?

  Er zijn ontzettend veel datingwebsites en datingapps die betaald zijn of...
  Lees meer...

Reacties - Tickr, een Engelse video dating site

Geen reacties

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.