voeten fetisj is meest populair

Wat is een fetisj en welke komen het meeste voor?

Een fetisj houdt in dat je om seksueel opgewonden te raken, een object of prikkel nodig hebt die op zich geen seksuele betekenis heeft. Ben je nieuwsgierig naar wat de meest voorkomende fetisjen zijn? In dit artikel omschrijven wij de meest voorkomende soorten fetisj.

1. Rollenspel

Bij een rollenspel leven twee of meer personen een seksuele fantasie uit. Vaak vormt een alledaagse situatie, waaraan een pikante draai wordt gegeven, de basis voor het rollenspel. Voorbeelden zijn het dokter-verpleegster of politieagent-overtreder scenario. Wat rollenspel opwindend maakt, is dat je iemand anders bent en daarom dingen durft die je anders nooit zou doen.

2. Voyeurisme en exhibitionisme

Voyeurisme, ofwel het begluren van anderen terwijl zij zich uitkleden of seksuele handelingen uitvoeren, komt veel voor. Zonder de voyeurisme-fetisj zou de porno-industrie niet kunnen bestaan. Exhibitionisme is juist het verlangen dat anderen je lichaam of geslachtsdelen zien of je bekijken terwijl je seks hebt. Het object van opwinding is in dit geval de blik (en het mogelijke oordeel) van de ander.

3. Rubber, latex en leer

Rubber, latex en leer zijn materialen die bij veel mensen seksuele gevoelens oproepen. Zij zitten strak om het lichaam en voelen lekker aan. Ook de geur van het materiaal kan prikkelend werken.

4. Swinging

Swinging betekent dat een stel een ander stel zoekt om seks mee te hebben. Er kan daarbij zowel sprake zijn van partnerruil als van groepsseks. De opwinding komt voort uit gevoelens van vertrouwen en wantrouwen, jaloezie en de ervaring dat iemand anders dan je eigen partner je begeerlijk vindt. Ook kun je de ander van een heel andere kant leren kennen en dat is erg spannend.

5. Travestie

Travestie betekent seksueel opgewonden raken door het dragen van kleding van de andere sekse. Het gaat hierbij meestal om mannen die zich als vrouw verkleden. In het alledaagse leven wordt immers niet getolereerd dat een man “vrouwenkleding” draagt, terwijl vrouwen die “mannenkleding” dragen daar niet echt op worden aangekeken. Het gevoel van opwinding komt dus vooral voort uit het doen van iets dat verboden is, maar heeft ook te maken met het materiaal waarvan de kleding voor het andere geslacht is gemaakt. De stof is zachter of juist ruwer.

6. BDSM

BDSM staat voor Bondage en discipline, dominantie en submissie, sadisme en masochisme. BDSM is één van de meest complexe fetisjen. De lustgevoelens komen voort uit (een verlies van) controle, macht, respect, gehoorzaamheid, overgave en het toebrengen en ervaren van pijn. De dominante partner oefent macht over de onderdanige partner uit door het geven van bevelen, vastbinden en het toebrengen van pijn en genot door middel van allerlei attributen (zweepjes, tepelklemmen) en spanking.

7. Spanking

De billen behoren tot de erogene zones en daarom is het niet zo vreemd dat sommige mensen het lekker vinden om op de billen geslagen te worden. Het genot hangt samen met het pijngevoel, maar ook met de ervaring van vernedering, overgave en controleverlies. Ook herinneringen aan de “billenkoek” van vroeger kunnen opwinden.

8. Voetenfetisj

Een voetenfetisj is de meest voorkomende fetisj die gericht is op een niet-seksueel lichaamsdeel. Negentig procent van de voetenfetisjisten is man. Een voetenfetisj kan zowel gericht zijn op voeten en tenen, als op schoenen, sokken en kousen.

9. Plasseks

Je door een ander laten onderplassen, het drinken van urine, in je broek plassen of kijken hoe een ander plast: het zijn allemaal verschijningsvormen van deze fetisj. Plasseks kan een bevrijdend gevoel geven, omdat je een norm overtreedt. Ook kun je het fijn vinden om te zien hoe het doen van een plasje de ander oplucht. Gevoelens van vernedering en hulpeloosheid kunnen eveneens de bron van opwinding zijn.

10. Opnieuw baby zijn

Sommige volwassen kunnen alleen seksueel genot ervaren, als zij spelen dat zij weer baby zijn. Zij kruipen en brabbelen, dragen babykleertjes, hebben een luier om, laten zich voeden en vinden het prettig om te zuigen op een speen. Door je op deze manier door een volwassene te laten verzorgen, kun je je alledaagse verantwoordelijkheden en verplichtingen vergeten.

Jan Peeterse

Aug 3, 2017

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Tags:

Gerelateerde Artikelen

 1. Ik Wil Scheiden - Waar Begin Ik?

  Ik Wil Scheiden - Waar Begin Ik?

  Meest voorkomende redenen van een echtscheiding Vandaag de dag is scheiden...
  Lees meer...

 2. Wat Is 'Lexa Incognito' en wat kun je er mee?

  Wat Is 'Lexa Incognito' en wat kun je er mee?

  Wat is Lexa Incognito en wat kun je ermee? Lexa is...
  Lees meer...

 3. Tinder Hacken Via Een Telefoonnummer

  Tinder Hacken Via Een Telefoonnummer

  Tinder: hacken via een telefoonnummer Wie gelooft in sprookjes, die gelooft...
  Lees meer...

Reacties - Wat is een fetisj en welke komen het meeste voor?

Geen reacties

Laat een reactie achter!

*