snel in contact komen met ontzettend veel mensen via deze dating app tinder

Tips voor gebruik van Tinder

Steeds meer singles vinden hun partner tegenwoordig via het internet. Zo´n dertien procent van de Nederlanders vindt zijn partner via een datingsite. Dat getal zal in de toekomst alleen maar toenemen. Er zijn vijftig miljoen mensen wereldwijd die gebruik maken van Tinder, een gratis dating app die verbonden is aan je account op Facebook. De meeste gebruikers zijn tussen de achttien en vijfenveertig jaar oud.

Op je smartphone bekijk je foto´s van andere singles bij jou in de buurt. Je klikt
´like´ aan als een profielfoto je aanstaat. Als de andere persoon ook jouw foto ´liked´ ontstaat er een match en kun je beginnen met elkaar berichtjes te sturen. Het uiteindelijke doel is natuurlijk de perfecte date met de man of vrouw uit je dromen.

Waar moet je op letten als je op Tinder gaat?

De eerste indruk spreekt boekdelen. Zorg ervoor dat je een recente foto van jezelf plaatst, geen selfie, maar een duidelijke, spontane foto van goede kwaliteit. Je kunt een tweede foto toevoegen waar je helemaal opstaat. Let wel op dat je netjes aangekleed op de foto staat, je wilt niet de verkeerde indruk wekken. Laat die foto waarop je in je bikini of zwembroek op het strand staat achterwege.

Uitstraling

Nog altijd kijken de meeste mensen het eerst naar de ogen en de uitstraling van een persoon. Zo zal een vrolijke foto waar je lachend opstaat meer positieve reacties brengen dan één waar je serieus op kijkt.

Wees eerlijk en wees niet bang voor afwijzing

Veel mensen liegen op het internet over hun lengte, leeftijd en gewicht.
Om teleurstelling te voorkomen bij toekomstige afspraakjes, kun je beter vanaf het begin eerlijk zijn. Het gaat er tenslotte om dat iemand je leuk vindt om wie je bent. Je kunt bij je profielfoto ook een kleine uitleg plaatsen over wie je bent. Als je informatie geeft over je persoonlijkheid en hobby´s, zullen mensen je sneller benaderen. Uiteindelijk zijn de meeste mensen op zoek naar een duurzame relatie. Iedere Tinder gebruiker is wel eens bang om afgewezen te worden. Zoek gemeenschappelijke interesses, waardoor het boeiend blijft om met elkaar te chatten.

Heb plezier in het “spel”

Het chatten blijft een leuk spel, waarin je elkaar kunt aftasten en uitdagen en waarbij humor een cruciale rol speelt. Beleef plezier en geniet van het chatten. Vergeet niet dat bij online dating vooral een ‘numbers game’ is. “Nee heb je en ja kun je krijgen”. Na een heleboel afwijzingen komt er vast iemand op je pad die de moeite waard is om beter te leren kennen.

Waar moet je rekening mee houden als je je opgeeft voor Tinder?

Je moet je realiseren dat Tinder toegang heeft tot alle informatie die gekoppeld is aan je Facebook-account. Via de Gps-technologie van je telefoon weet Tinder precies waar je je op ieder moment bevindt. Als je gehecht bent aan je privacy, kun je beter een andere datingsite uitproberen.

Ruime keuze in datingsites

Er zijn verschillende datingsites waarvoor je je kunt inschrijven, waarbij je je kunt richten op de doelgroep die je wilt bereiken. Sommige datingsites laten je een
uitgebreide psychologische test invullen, waardoor je een hogere slagingskans hebt bij het vinden van een geschikte partner. Voor deze datingsites zal wel betaald moeten worden. Het biedt echter wel meer mogelijkheden en kans op slagen van een succesvolle relatie.

Jan Peeterse

okt 3, 2016

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  De meeste mensen zijn wel bekend met online dating websites. Meestal...
  Lees meer...

 2. Wat is houden van?

  Wat is houden van?

  Liefde. Op een bepaalde manier is dat het ultieme waar we...
  Lees meer...

 3. Is Tinder gratis?

  Is Tinder gratis?

  Er zijn ontzettend veel datingwebsites en datingapps die betaald zijn of...
  Lees meer...

Reacties - Tips voor de mobiele dating app Tinder – Welkedatingsites.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.