senioren datingsite gebruikers toename

Senioren steeds vaker op datingsites

In de tijd voor het internet kon je de krant gebruiken om op zoek te gaan naar een partner. De contactadvertenties werden dan ook veelvuldig gebruikt. Tegenwoordig gaat het allemaal via online datingsites. Niet alleen jongeren, maar ook steeds meer senioren maken er veelvuldiger gebruik van. Volgens cijfers van het CBS gaat het aantal alleenstaande ouderen zelfs stijgen tot 1,3 miljoen in 2030. Eenzaamheid onder senioren komt dan ook vaak voor. De partner overlijdt, de zelfstandigheid wordt groter, het sociale netwerk wordt kleiner en meer factoren dragen bij aan de eenzaamheid. Contact zoeken via ouderwetse wegen, zoals de krant, zit er dan ook vaak niet meer in.

Het internet kan hier verandering in brengen en steeds meer ouderen vinden hun weg hiernaartoe. Alleen al het stijgende aantal websites voor 50-plus dating is hier een duidelijke aanwijzing voor. Het wordt gebruikt om een nieuwe relatie te vinden, maar ook om nieuwe vrienden te maken en met een groep gelijkgestemden een uitje te maken. Wat betekent het internet voor senioren die op zoek zijn naar meer contact?

Waarom gebruiken steeds meer senioren datingsites?

Het is een moeilijk onderdeel van het leven, maar hoe ouder we worden, hoe meer we te maken krijgen met ziekte en overlijden en het sociale isolement wat daar vaak mee gepaard gaat. Senioren onttrekken zich langzaam maar zeker aan de arbeidsmarkt, worden minder mobiel en mede hierdoor stijgt het aantal alleenstaande en eenzame ouderen. Sociale interacties hebben we als mens gewoon heel hard nodig. Voor een gelukkig leven is het essentieel dat we relaties met anderen aangaan, ook als we oud zijn.

Gelukkig kan het internet een mooie uitkomst bieden. We hebben vaak het beeld dat vooral jongere mensen er gebruik van maken, maar tegenwoordig zijn er ook duizenden ouderen op te vinden. Dezelfde voordelen voor jongeren gelden ook voor ouderen. Met online datingsites kun je gemakkelijk contact leggen met heel veel verschillende mensen op een laagdrempelige manier. Er zijn veel speciale 50-plus sites te vinden waarmee je direct in contact kunt komen met de doelgroep waar je naar op zoek bent. En doordat de technologie steeds gebruiksvriendelijker wordt, is het ook gemakkelijker voor mensen die niet met internet zijn opgegroeid om er gebruik van te maken. Al deze factoren zorgen ervoor dat steeds meer senioren elkaar via dit medium kunnen vinden en relaties kunnen aangaan. Een overzicht van veelgebruikte senioren datingsites kun je op deze pagina vinden.

Wat zijn de voordelen?

Er zitten veel voordelen aan het gebruik van online datingsites voor ouderen.Laten we een aantal eens onder de loep nemen:

– Het is mogelijk om in een korte tijd met veel mensen in contact te komen. Omdat het internet zo laagdrempelig is en gewoon vanuit de eigen woning, zelfs anoniem, kan worden gedaan, is contact leggen zo gedaan.
– De doelgroep is duidelijk. Omdat de datingssites speciaal zijn ingericht voor mensen van boven de 50, weet je gelijk zeker dat je de juiste mensen te pakken hebt. Het zoeken wordt op deze manier erg versimpeld en dat scheelt een hoop tijd en moeite.
– Je weet zeker dat de ander ongehuwd is. Wanneer je iemand op een feestje ontmoet, dan is de kans, zeker wanneer je wat ouder bent, groot dat die ander al bezet is. Op een datingsite weet je zeker dat je met andere singles aan het praten bent en is het duidelijk waarvoor jullie contact met elkaar hebben.
– Vooral de 50-plus sites zijn erg professioneel. Websites voor jongeren profileren zich vaker als wat onprofessioneel en zijn daardoor minder voor ouderen geschikt. Met een 50-plus website weet je zeker dat je goed zit en dat alle gegevens veilig zijn.

Jan Peeterse

mei 3, 2016

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  De meeste mensen zijn wel bekend met online dating websites. Meestal...
  Lees meer...

 2. Wat is houden van?

  Wat is houden van?

  Liefde. Op een bepaalde manier is dat het ultieme waar we...
  Lees meer...

 3. Is Tinder gratis?

  Is Tinder gratis?

  Er zijn ontzettend veel datingwebsites en datingapps die betaald zijn of...
  Lees meer...

Reacties - Senioren steeds vaker op datingsites

Geen reacties

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.