kun je seks hebben tijdens de zwangerschap

Seks tijdens de zwangerschap – Kan dat?

Als je zwanger bent, gieren de hormonen door je lichaam. Soms heb je hierdoor ontzettend veel zin in seks, terwijl je er op andere momenten absoluut niet aan seks moet denken. Heb jij tijdens je zwangerschap ook al ontzettende zin gehad in seks, maar heb je hier nog niet aan toe durven geven door onzekerheid over seks tijdens de zwangerschap? Lees dan meer over dit onderwerp in dit artikel. Op deze pagina lees je niet alleen of seks tijdens zwangerschap kan, maar ook hoe je dit dan het beste kunt doen.

Seks tijdens de zwangerschap: het kan!

Veel vrouwen denken dat het niet goed is om seks te hebben tijdens de zwangerschap, maar in feite kan dit gewoon. Je hebt er misschien niet altijd zin in, maar het is niet gevaarlijk voor jou of je kindje om seks te hebben als je zwanger bent. Sterker nog, sommige vrouwen komen beter klaar tijdens de zwangerschap dan zonder kindje in hun buik. Het kan dus zelfs extra leuk zijn om seks te hebben tijdens de zwangerschap.

In het eerste trimester van de zwangerschap, voelen veel vrouwen zich niet zo lekker. Hierdoor gebeurt er logischerwijs minder op de slaapkamer. In het tweede trimester van de zwangerschap wordt dit helemaal anders. Dan heb je juist wel heel veel zin in seks. Dit is prima, want je mag gewoon seks hebben tijdens je zwangerschap. In het derde trimester wordt seks wat lastiger, simpelweg omdat je dikke buik steeds meer in de weg gaat zitten. Toch mag je ook in deze periode van de zwangerschap gewoon seks hebben, als je hier zin in hebt.

Seks tijdens zwangerschap: drie tips

Zeker als je een dikke buik hebt gekregen, kan het wat lastig zijn om seks te hebben. Gebruik daarom onderstaande tips om toch aan je trekken te komen tijdens de zwangerschap.

Doe het lepeltje-lepeltje

Als je een dikke buik hebt, kun je nog prima lepeltje-lepeltje liggen. Daarom is dit een prima standje om seks te hebben tijdens de zwangerschap. Is je buik erg zwaar, dan leg je er een klein kussen onder.

Doe het zittend

Vind je het prettig om het tempo te bepalen als je seks hebt met je partner? Dan kun je het ook zittend doen. Je partner gaat in een stevige stoel zitten en jij gaat met je gezicht of rug naar hem toe zitten. Omdat jij bovenop zit, bepaal jij het tempo en bovendien de diepte van de penetratie.

Ga eens bovenop

Misschien ben je het gewend dat je partner bovenop gaat tijdens de seks, maar tijdens de zwangerschap is dit toch niet zo handig. Ga daarom zelf eens bovenop en je merkt dat je nog prima seks kunt hebben. Wil je je buik en/of borsten wat extra ondersteuning geven, dan kun je hier gewoon je handen voor gebruiken.

Mijn partner heeft geen zin, wat nu?

Zeker in het laatste trimester van de zwangerschap, klagen veel dames dat hun partner geen zin meer heeft. Dit komt niet omdat hij je onaantrekkelijk vindt, maar simpelweg omdat hij seks een beetje eng vindt met zo’n baby’tje in je buik. Heeft jouw man ook geen zin meer, maar wil jij nog wel? Dan is het goed om hier samen over te praten.

Jan Peeterse

aug 22, 2017

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Ik Wil Scheiden - Waar Begin Ik?

  Ik Wil Scheiden - Waar Begin Ik?

  Meest voorkomende redenen van een echtscheiding Vandaag de dag is scheiden...
  Lees meer...

 2. Wat Is 'Lexa Incognito' en wat kun je er mee?

  Wat Is 'Lexa Incognito' en wat kun je er mee?

  Wat is Lexa Incognito en wat kun je ermee? Lexa is...
  Lees meer...

 3. Tinder Hacken Via Een Telefoonnummer

  Tinder Hacken Via Een Telefoonnummer

  Tinder: hacken via een telefoonnummer Wie gelooft in sprookjes, die gelooft...
  Lees meer...

Reacties - Seks tijdens zwangerschap – Kan dat?

Geen reacties

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.