Steeds meer scheidingen leiden tot meer online dating

Steeds meer scheidingen

Tegenwoordig gaan steeds meer mensen scheiden. Toch zweer je bij het huwelijk om elkaar eeuwig trouw te blijven, en van elkaar te houden tot de dood. Toch hoeft het niet dat je niet meer van de ander houdt als je gaat scheiden. Er zijn allerlei verschillende oorzaken waardoor een scheiding voor kan komen. Voor bijna iedereen is een scheiding een slopende tijd in het leven. Je verliest degene waar je ooit zo gelukkig mee was. Ook moet je wennen aan het leven zonder je, inmiddels, ex-partner.

Toenemende scheidingen
Een scheiding komt steeds vaker voor in Nederland, maar ook in andere landen. Maar liefst 39% van de mensen in Nederland gaan scheiden. In andere landen ligt dit percentage soms nog hoger. Het gemiddelde van huwelijken per dag is ongeveer 200. Er zijn dus een heleboel mensen die besluiten om te gaan trouwen, en op dat moment denk je niet aan een scheiding.

Ook met kinderen is een scheiding lastig. Naast al het werk om de scheiding te regelen, moeten er ook nu ook regels worden opgesteld ten opzichte van de kinderen. Denk daarbij aan wanneer de man, en wanneer de vrouw de kinderen ziet.

Redenen en oorzaken van scheidingen

De redenen van een scheiding kunnen zeer uiteenlopend zijn. De een wil het huwelijk verbreken vanwege vreemdgaan, terwijl het andere stel elkaar de tent uit vecht.

Een ander veel voorkomend probleem is dat een stel te jong getrouwd is. Sommige mensen nemen een overhaaste beslissing om te gaan trouwen. Toch komt het vaak voor dat een stel te snel de beslissing neemt, en een tijd later volwassener wordt. De man en vrouw veranderen omdat ze volwassener worden, en hierdoor kan de klik tussen deze twee verdwijnen.

De meest genoemde reden van scheidingen is het uit elkaar groeien. Dit kunnen echter met meerdere dingen te maken hebben. De een vindt bijvoorbeeld dat ze in een dagelijkse sleur terecht zijn gekomen, terwijl de ander juist vindt dat de partner teveel veranderd is. Sommige stellen gaan langs elkaar heen leven. Op dat moment zie je elkaar wel, maar ben je eigenlijk niet meer met elkaar bezig. Jullie leven een totaal ander leven dan de ander, en de aandacht voor de ander is er niet meer.

Online dating wordt veel geprobeerd

Je kunt na de scheiding ook beginnen met online dating. Bij online dating gaat het erom dat je een ander zal vinden via het internet. Het is hierbij wel belangrijk dat je erop let dat je met iemand praat die betrouwbaar is. Vertel dus niet meteen alles, maar spreek ook eens af. Neem desnoods iemand mee. Er zijn verschillende bekende datingsites voor singles. Deze datingsites kunnen ervoor zorgen dat jij je ware zal vinden. Jij bent nu single, en daar moet je ook van kunnen genieten. Ontmoet gemakkelijk een andere single door middel van het internet en de geweldige datingsites. Op de homepage vind je al enige suggesties betreft aantrekkelijke datingsites. Daarbij zijn er nog verschillende rubrieken als datingsites voor hoger opgeleiden en senioren.

Jan Peeterse

nov 16, 2013

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  De meeste mensen zijn wel bekend met online dating websites. Meestal...
  Lees meer...

 2. Wat is houden van?

  Wat is houden van?

  Liefde. Op een bepaalde manier is dat het ultieme waar we...
  Lees meer...

 3. Is Tinder gratis?

  Is Tinder gratis?

  Er zijn ontzettend veel datingwebsites en datingapps die betaald zijn of...
  Lees meer...

Reacties - Steeds meer scheidingen leiden tot meer online dating

Geen reacties

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.