scharrelrelatie informatie

Een scharrelrelatie

In een serieuze relatie mag je van de ander nogal wat verwachten op verschillende gebieden. Je bent een oprechte en serieuze verbintenis met iemand aangegaan. Meestal betekent het dat je niet alleen een relatie met je partner hebt: je krijgt de familie, vrienden en contacten van je lief erbij. Een scharrelrelatie is daarentegen vrijblijvend. Je hebt geen verplichtingen en je partner heeft geen verwachtingen. Het gaat vooral om het maken van plezier. ‘Vrijheid, blijheid’ is het motto van een scharrelrelatie.

Niet iedereen voelt de behoefte zich te binden. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. De drang naar vrijheid kan bijvoorbeeld erg groot zijn. Sommigen noemen het ook wel bindingsangst, maar het kan uiteraard ook gewoon een kwestie zijn van je niet willen laten strikken door een en dezelfde persoon. Een serieuze relatie kan een behoorlijk verstikkend effect hebben als je vrijheid je teveel waard is. Niets is zo snel, eenvoudig en efficiënt en als contacten leggen via het internet. Het is dan ook een razend populaire manier om iemand te ontmoeten via online dating. Je kunt online direct meerdere contacten aanknopen en het aanbod op het internet is groot. Online kun je anoniem blijven wanneer je dat wilt. Dat geeft niet alleen een veilig gevoel maar levert ook veel voordelen op. Een van de grootste voordelen is dat je heel precies en schaamteloos kunt aangeven wat jij zoekt in een scharrelrelatie. Degene die reageert op jouw oproep weet exact wat hij of zij kan verwachten van een date met jou. Zo is het andersom ook. Als de persoon je niet aanstaat, kun je hem veilig en anoniem afwijzen zonder je er vervelend over te hoeven voelen.

Ook vrouwen willen scharrelatie

Het zijn niet alleen mannen die zoeken naar een ‘pleziertje’. Er zijn ook veel vrouwen die geen zin hebben in het claimgedrag van een vaste partner en bijbehorende verplichtingen. Als je een scharrel zoekt en je hebt een vaste relatie zul je zelf moeten bedenken of een date, enkel om mee te scharrelen, het waard is je relatie ervoor in de waagschaal te stellen. Die kans is groot als je partner niet op de hoogte is van jouw avonturen. Er zijn natuurlijk uitzonderingen: partners die elkaar vrij laten en misschien ben je vrijgezel en gewoon niet toe aan een relatie. In dat geval kan het verkrijgen van een date met een scharrel via een online datingsite zeker een goede optie zijn.

Jan Peeterse

jan 16, 2016

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  De meeste mensen zijn wel bekend met online dating websites. Meestal...
  Lees meer...

 2. Wat is houden van?

  Wat is houden van?

  Liefde. Op een bepaalde manier is dat het ultieme waar we...
  Lees meer...

 3. Is Tinder gratis?

  Is Tinder gratis?

  Er zijn ontzettend veel datingwebsites en datingapps die betaald zijn of...
  Lees meer...

Reacties - Een scharrelrelatie – Wat is het en wie wil het?

Geen reacties

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.